otarcie pięty

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
panczito
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam problem gdyż kupiłem nową parę butów do biegania i po treningu, normalnym chodzeniu otarłem sobie piętę. Czy da radę jakoś temu zaradzić (znacie może jakiś sposób) aby buty posłużyły mi bo wydałem na nie 400zł a zwrotu pewnie nie będzie :)
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jak chodzilem w glanach to zawsze trzeba bylo je najpierw rozchodzic bo nie bylo bata zeby nie obtarly, moze i te musisz rozbic ;-) kup sobie plastry na obtarcia w aptece i nie bedziesz cierpial z ich powodu :-)
Awatar użytkownika
agapiet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Polecam plastry żelowe.
A buty zwracać bez sensu, po zagojeniu będzie już ok :)
Nie ma smalcu, z dżemem są puree!
Offfotopiki
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 1:01:21

Nieprzeczytany post

A ja używam w takich przypadkach zwykłego taniego plastra z opatrunkiem do ucinania, bo te niby dedykowane i te już przycięte to często są za małe. A takiego plastra z metra ucinam tyle żeby zakryć miejsce otarcia plus mały zapas, skarpeta obowiązkowo, na to but i działa.
Właśnie przerabiam, bo po piątkowym przymusowym marszu w deszczu (ok 12km) i przemoczonych adidasach dorobiłam się znowu otarć. Buty już dawno wychodzone jednak przemoknięte znowu mnie obtarły, na sucho nie ma takiej możliwości.

A o tej skarpecie wspomniałam odnoście licznych plastrów leżących na bieżni stadionu gdzie biegam, nie wyobrażam sobie żeby spod skarpetki taki delikwent się wydostał. A to że bieżnia wygląda jakby nikt tam nie sprzątał, to już bez komentarza.
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
=================================================
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ