SKECHERS GOrun - o tych butach sie mowi!
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
- harti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jeśli piszecie np. o GR dostępnych gdzieniegdzie w TKmaxxx to są to Go Run JEDYNKI, zupełnie inne (gorsze) buty niż Go Run 2.. proponuję poczytać trochę recenzji porównawczych w necie..
na allegro GR2 są po 269 (przesyłka gratis) , 3 kolory, różne rozmiary
w tym sklepie:http://boyar.pl/buty/marki/skechers.html - po 199 zł, przesyłka gratis.. 2 kolory (czerwony i zielony) tylko dziwnie mają rozpisane rozmiary, radziłbym wcześniej skonsultować ze sprzedawcą..
w tym sklepie:http://boyar.pl/buty/marki/skechers.html - po 199 zł, przesyłka gratis.. 2 kolory (czerwony i zielony) tylko dziwnie mają rozpisane rozmiary, radziłbym wcześniej skonsultować ze sprzedawcą..
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: to dla dziadków :P
ten but ma taką rozmiarówkę, musisz patrzeć na dł. stopy ale przymierzyć )harti pisze:tylko dziwnie mają rozpisane rozmiary, radziłbym wcześniej skonsultować ze sprzedawcą..
( :
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Przecież wszyscy doskonale wiedzą ,że Go runy w Tkmaxx to pierwsza wersja. Ja słyszałem ,że właśnie jedynki są lepsze bo są np. lżejsze ale pewnie ilu użytkowników tyle opiniiharti pisze:jeśli piszecie np. o GR dostępnych gdzieniegdzie w TKmaxxx to są to Go Run JEDYNKI, zupełnie inne (gorsze) buty niż Go Run 2.. proponuję poczytać trochę recenzji porównawczych w necie..
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
- harti
- Zaprawiony W Bojach
to zmień informatora albo poczekaj aż naprawią google u Ciebiebjj pisze:Ja słyszałem ,że właśnie jedynki są lepsze bo są np. lżejsze ale pewnie ilu użytkowników tyle opinii
Skechers GR - 6.9 oz for Men’s size 9
Skechers GR2 - 6.6 oz for Men’s size 9
dziś pierwszy raz biegałem w GR2, na początek 10 km.. wrażenia bardzo pozytywne, dość długo szukałem lekkich butów z małym dropem na moje szerokie kopyta.. zastanawiam się ile KM tygodniowo w nich robić, dopiero zaczynam przestawiać się na lądowanie na śródstopiu i na co dzień biegam w Pegasusach.. chyba na początek wystarczy mi 10-12 km, raz lub 2 w tygodniu.. oprócz tego raz w tygodniu planuję kilka km boso (murawa boiska) zwiększając o 1 km co tydzień (pierwsze 3 km już za mną)
-
- Zaprawiony W Bojach
175 +- zł za skechers go run 1 light grey! :D Pierwsze 30' minut biegu mam za sobą. Biegałem do tej pory wszystkie treningi w pumach 250, które mogą już mieć 2000 km przebieganych w ciągu niecałego roku użytkowania
hmmm odczucia:
-dużo pod stopą
-mało dynamiczne
-nic nie obciera (biegałem bez skarpetek)
-leciutkie
podkreślam, że biegałem wcześniej wszystko w fasach 250 albo merrelach trail glove
także, to jest przerzucenie się z lekkich dynamicznych starówek do bardziej "amortyzowanych" butów, o ile można mówić tutaj o amortyzacji. Buty do przetarcia i będą dobre treningówki :D
hmmm odczucia:
-dużo pod stopą
-mało dynamiczne
-nic nie obciera (biegałem bez skarpetek)
-leciutkie
podkreślam, że biegałem wcześniej wszystko w fasach 250 albo merrelach trail glove
także, to jest przerzucenie się z lekkich dynamicznych starówek do bardziej "amortyzowanych" butów, o ile można mówić tutaj o amortyzacji. Buty do przetarcia i będą dobre treningówki :D
( :
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Gdyby się udało gdzieś znaleźć jedynki poniżej 200zł, to może bym się i skusił na początku przyszłego miesiąca. Dwójki mi się średnio widzą - zmniejszyli patent z kołyską w tym modelu, a ja byłbym nawet skory wypróbować owy patent na dłuższą metę.
Przydałby mi się but, który bym wykorzystywał na rozbiegania, bo w aktualnych za bardzo narzekam na odciski na opuszkach palców przy dłuższych biegach i przydałoby mi się trochę pianki pod nogą.
A więc albo GR1, albo Green Silence.
Przydałby mi się but, który bym wykorzystywał na rozbiegania, bo w aktualnych za bardzo narzekam na odciski na opuszkach palców przy dłuższych biegach i przydałoby mi się trochę pianki pod nogą.
A więc albo GR1, albo Green Silence.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Małe porównanie jedynek z dwójkami
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- harti
- Zaprawiony W Bojach
w jedynkach ten większy 'bump' jednym przypadł do gustu, innym wręcz przeciwnie..
tu też jest dość dokładne porównanie obu modeli:
http://team2ndskin.blogspot.com/2013/03 ... eview.html
tu też jest dość dokładne porównanie obu modeli:
http://team2ndskin.blogspot.com/2013/03 ... eview.html
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52:05
- witajcie ... jestem nowy zielony ... no może mm już dojrzewające plami
2 tygodnie temu kupiłem GOruny w TKMaxxie (zrobiłem w nich ok 40 km). Wcześniej biegałem w Nike presto (jakieś 400km)- ale się troszkę zbiły i zostały na "mokre" wyjścia. Polubiłem skarpetowe lekkie buty i GOruny są miłą alternatywą do odchodzących presto. Buty lekkie, przylegające, nie wymagające skarpet. Dla biegających na śródstopiu i palcach (a taką mam przywarę biegnąc pod górę) całkiem nieźle skrojone buty za nieduże pieniądze (dałem za nie 149 zł)
Mnie zachęcają do szybszego biegu. Kupiłem też wcześniej Lidlowe boty .... w porównaniu z GOrunami - ciężkie i małoelastyczne - ale planuję w nich biegać w zimie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Już po pierwszej przebieżce i jak na razie bardziej kwalifikuję się do tych "innych co wręcz przeciwnie".harti pisze:w jedynkach ten większy 'bump' jednym przypadł do gustu, innym wręcz przeciwnie..
Mam nadzieję, że to kwestia czasu/techniki/wprawy i przestanę na "bumpa" zwracać uwagę.
Poza tym but jest rewelacyjnie elastyczny i wygodny - normalnie można bez gumki
-
- Zaprawiony W Bojach
mi się wydaje właśnie mało dynamiczny, chyba, że nie rozbiegałem ich jeszcze. Np na bieżnie żeby biegać tempa jak dla mnie się nie nadaje, może technika nie ta... : ) zawsze biegałem na śródstopiu i na palcach w kolach i startówkach.pit78 pisze: Poza tym but jest rewelacyjnie elastyczny i wygodny - normalnie można bez gumki
( :
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52:05
pit78 pisze:Już po pierwszej przebieżce i jak na razie bardziej kwalifikuję się do tych "innych co wręcz przeciwnie".harti pisze:w jedynkach ten większy 'bump' jednym przypadł do gustu, innym wręcz przeciwnie..
Mam nadzieję, że to kwestia czasu/techniki/wprawy i przestanę na "bumpa" zwracać uwagę.
Poza tym but jest rewelacyjnie elastyczny i wygodny - normalnie można bez gumki
Powiem więcej wczoraj biegłem w skarpetach i ....... się ślizgały wiec zdecydowanie bez skarpet trzeba biegać!!