RZEŹNIK 2013

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:podobnie jak ktoś truchtający godzinę może w rok przygotować się do maratonu żeby go ukończyć, tak ktoś truchtający maraton w okolicach 4h może w rok przygotować się by ukończyć Rzeźnika.
o i to jest budujące bardzo :hej:
PKO
SirM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:57
Życiówka w maratonie: 03:29:31

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:podobnie jak ktoś truchtający godzinę może w rok przygotować się do maratonu żeby go ukończyć, tak ktoś truchtający maraton w okolicach 4h może w rok przygotować się by ukończyć Rzeźnika.
Andzej pisze:Z mózgiem i bez mózgu, czyli bardzo subiektywna próba porównania Kieratu i Rzeźnika - fajny artykuł Piotrka Romejki na napieraju
Z Qba w sumie się zgodzę, a artykuł z napieraj z uśmiechem przeczytałem.
Swego czasu dałem się namówić na Harpagana (H44) i do tego jeszcze na trasę pieszą 100km.
Jakaś odmiana, fajna zabawa, a ponieważ pracy sporo, to nawet nie miałem się czasu zastanowić w co się wpakowałem.
Oj dostałem szkołę solidną, ale przy okazji poznałem do czego się jestem w stanie zmusić. Jak po 30 km masz już mokre buty (letnie biegowe), robisz błędy w szukaniu punktów, a do tego na stopach masz już bąble to zaczynasz mieć dość. Chcesz zrezygnować, ale jak to zrobić, jak jesteś o 4:00 rano gdzieś w lesie, gdzie nie ma szans nawet, aby ktoś cię wydostał. A jak masz i tak iść do bazy, to jeszcze po drodze zahaczysz o te parę pozostałych PK. :)
Do końca życia będę wspominał dotarcie po prawie 13h na metę pierwszej pętli 50km, mając zrobione prawie 65km. :)
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jakby ktoś z Bydgoszczy na przyszły rok szukał partnera do biegu to zapraszam do kontaktu :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Oglądałem dzisiaj ten film z Rzeźnika na Canal+.
Telewizja ma jednak ewidetne zalety, bo gdybyśmy to pokazali w internecie to nie wiem czy 10% ludzi dotrwało by do końca.
A tak - człowiek rozwalony w fotelu, kubek w ręku i się ogląda, nic, że trochę nudne.
MatJK
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może ktoś z szanownych forumowiczów zgrał materiał z c+?
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja nagrałem, ale na dekoder, więc nie wiem czy da się to zgrać.
hqvkamil
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Za mało o biegaczach, więcej marudzenia. :P Szkoda, brak ciekawych ujęć etc.
Profil Endomondo
Profil Strava

#bieganie #plywanie #szosa #skyrunning #ultrabiegi FAN!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No właśnie, czyli naprawdę dobry film nadal czeka na zrobienie.
Awatar użytkownika
Andzej
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

przegadane, rozlazłe, - po tym jak zrobili relację z arec 2013, spodziewałem się ciekawego materiału
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przeczytałam relację Magdy Ostrowskiej-Dołęgowskiej z BRz 2013:
http://www.magazynbieganie.pl/10-godzin ... po-rekord/

Niestety, nie mogę skomentować tego artykułu na stronie, bo trzeba mieć jakieś fejsbóki albo inne cuda, więc napiszę tutaj - ku przestrodze innym (przyszłym) Rzeźnikom:

Dziewczyny! Gratulacje!!! Niesamowity wynik! Fajna relacja - jedno mam tylko zastrzeżenie - "Bułka z dżemem ląduje w krzakach (...)" - tego nie wolno robić!!! Nie w Bieszczadach. Nie tam, gdzie mieszkają dzikie zwierzęta, a szczególnie niedźwiedzie. Proszę, przeczytajcie trochę na ten temat na przykład tutaj:
http://www.wwfpl.panda.org/co_robimy/ga ... sz_zrobic/
http://www.wwfpl.panda.org/?11180/Kosze ... -ustawione
Niby taka bułka to jednak nie plastikowe opakowanie, które rozkłada się setki lat, ale resztki jedzenia rzucone w okolice szlaków turystycznych wabią niedźwiedzie, które z kolei mogą być niebezpieczne dla innych turystów: Nie zostawiaj śmieci na szlaku. Niedźwiedzie skuszone resztkami jedzenia zostawionymi przez turystów, będą szukać pożywienia blisko ścieżek uczęszczanych przez ludzi.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kilka razy spotkałem odchody miśków na trasie, na szczęście same misie gdzieś w oddali były, ale pikawa waliła :trup: zawsze opierniczałem śmieciarzy na trasie, ale na szczęście nie robili scen, a podnosili swoje.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a mi się tam materiał podobał. Przynajmniej na tyle, żeby mnie zachęcić do startu kiedyś tam... Miałby ktoś do udostępnienia ślad biegu np. w endomondo? Jestem ciekawy jakie tempa się uzyskuje na poszczególnych km i jakie są różnice wysokości wtedy. Czy ktoś ze startujących nie biegał wcześniej ani razu po górach?
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mungo pisze: Czy ktoś ze startujących nie biegał wcześniej ani razu po górach?
Ja nie biegałem po górach. Zaliczałem tylko mega wbiegi :hej: do Powsina, górkę Kazurkę i parę piaseczyńskich wydm :taktak:
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no i jak się zapatrujesz na Rzeźnika? Temat do ogarnięcia czy mega ciężko? Po obejrzeniu tego materiału na Canal + chodzi mi po głowie myśl o starcie w takiej imprezie. Naprawdę się zajarałem tym, a oglądałem już tą relację jakiś czas temu. Tylko najdłuższy mój dotychczasowy dystans jednorazowy to 30 km... Z drugiej strony został prawie rok przygotowań.
SirM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:57
Życiówka w maratonie: 03:29:31

Nieprzeczytany post

mungo, ja sobie też coraz częściej o tym myślę, ale raczej najwcześniej za dwa lata byłbym na to gotowy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ