Napadowe bóle brzucha, sporadyczna biegunka

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
captainobvious
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat więc nie bijcie :(. No więc zacząłem biegać tydzień temu, na początek około 20 min lecz szybko przekonałem się, że stać mnie na więcej i od 2 treningu biegam około 30 min, staram się dorzucać co trening 2-3 minuty. Wczoraj miałem swój 4 bieg i trwał 35 min :hejhej: . Dystans to mniej więcej 8-9 km. Mam prawie 18 lat i przy wzroście 175 cm ważę około 70 kg. Biegam aby wyrobić kondycję no i w sumie całkiem mi się to podoba. Zaczynałem w rozklekotanych halówkach za 15 zł od ruska, ale szybko okazało się że nie są to dobre buty. Kupiłem więc victory z deichmanna za 100zł, o dokładnie takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/spo ... treningowe. Przy okazji prosiłbym o opinie na ich temat. Ale przechodząc do meritum. Od pierwszego biegu mam problemy z żołądkiem, tzn nie jest to nic poważnego, pobolewa od czasu do czasu i jedzenie "przelatuje" przez mój układ pokarmowy co objawia się sporadyczną biegunką. I sam nie wiem co mam z tym zrobić, googlowanie objawów nie przyniosło jednoznacznej odpowiedzi, więc piszę do was. Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
PKO
nemo_nikt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witaj! Mnie też się sporadycznie różne żołądkowo-jelitowe przygody przydarzają. Po prostu obserwuj swój organizm, jeżeli problem będzie się nasilał lub utrzymywał na tyle niepokojącym poziomie żeby pisać o tym na forum ;) to wtedy zastanów się nad swoją dietą, czasami posiłków lub udaj się do lekarza.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jadasz mleko i jego przetwory?

Jesli tak, to to bym na początek sprawdziła, czy to nie one są przyczyną problemów.

Po prostu nie jedz nic co zawiera mleko słodkie, sery białe/żółte/inne, jogurty itp przez tydzień- dwa i sprawdz czy problmy jelitowe nadal się utrzymują.
Awatar użytkownika
Andrzej G
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zakładając, że problemy z brzuchem są związane z bieganiem (czyli że boli w czasie lub po biegu) - jaką robisz przerwę miedzy jedzenim i biegiem?
captainobvious
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak, zjadam sporo serków, teraz sezon na truskawki więc i koktajl się trafił. A po bieganiu przeważnie nie jem nic, a jeśli już to po około godzinie. Wczoraj i dzisiaj jest jakoś lepiej, może to zwyczajnie reakcja organizmu na powtarzający się wysiłek ? Postaram się ograniczyć mleko i zobaczymy, najwyżej później będę stopniowo je wprowadzał.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ