Debiut na półmaratonie - jesień 2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
tatusiek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, mam w planach zadebiutować na półmaratonie na jesieni tego roku (ewentualnie pod koniec lata), treningi idą pełną parą :hej:

Jako że jestem z Warszawy, a Półmaraton Warszawski odbywa się na wiosnę, zastanawiam się nad jakimś półmaratonem w okolicy. Czy moglibyście mi doradzić którą imprezę wybrać?

1. Półmaraton w Tarczynie, 15.09.2013
2. Półmaraton Dwóch Mostów w Płocku, 15.09.2013
3. Półmaraton Powiatu Warszawskiego Zachodniego, Błonie, 25.08.2013
4. Świder Trail Marathon, Otwock, 20.07.2013

Znacie jeszcze inne zawody o takim dystansie mniej więcej w tym terminie?

Pozdrawiam!
PKO
Awatar użytkownika
Buku85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie podpiąć się i odświeżyć temat.

Również planuję jesienią zadebiutować na tym dystansie. Również jestem z Warszawy. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, który z mazowieckich półmaratonów jest najbardziej przyjazny dla przeciętnego - jak ja - biegacza? Planowałem biec w Płocku, jednak czytam, że ten półmaraton charakteryzuje się sporą liczbą wymagających podbiegów. Jak sytuacja ma sie w Tarczynie?
MilanRunner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:21

Nieprzeczytany post

tatusiek pisze:Cześć, mam w planach zadebiutować na półmaratonie na jesieni tego roku (ewentualnie pod koniec lata), treningi idą pełną parą :hej:

Jako że jestem z Warszawy, a Półmaraton Warszawski odbywa się na wiosnę, zastanawiam się nad jakimś półmaratonem w okolicy. Czy moglibyście mi doradzić którą imprezę wybrać?

1. Półmaraton w Tarczynie, 15.09.2013
2. Półmaraton Dwóch Mostów w Płocku, 15.09.2013
3. Półmaraton Powiatu Warszawskiego Zachodniego, Błonie, 25.08.2013
4. Świder Trail Marathon, Otwock, 20.07.2013

Znacie jeszcze inne zawody o takim dystansie mniej więcej w tym terminie?

Pozdrawiam!
Hej, słyszałem że bardzo fajna impreza odbywa się w Łowiczu. W tym roku odbędzie się tam XXXII Łowicki Półmaraton Jesieni o Puchar Burmistrza Miasta Łowicza, http://osir.low.pl/rejestracja/... oto strona zawodów. które odbędą się 22 września. Zawodnicy mają do pokonania pięć pętli po ulicach miasta, a każdą skończą na stadionie Ośrodka Sportu i Rekreacji. Może warto spróbować, do Łowicza wg. maps.google masz 89 km... Warto zajrzyć, też na stronę http://www.maratonypolskie.pl/, gdzie znajdziesz kalendarz imprez biegowych w całym kraju i możesz sobie dowolnie wybierać.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2013, 18:49 przez MilanRunner, łącznie zmieniany 2 razy.
5km - 21:43(mcz) w II Biegu Aleksandrowskim, Aleksandrów Łódzki, 15.08.2014r., 22:16 LCJ Run, Łódż, 17.05.2014r.
10km - 46:00 II Bieg Aleksandrowski,15.08.14r.
półmaraton -1:49:30, BMW Półmaraton Praski,31.08.2014r.
Earl Grey
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Polecam III Półmaraton Iławski 08.09.2013, w zeszłym roku było bardzo sympatycznie.
Pozdrawiam,

Tomek
iffybluszcz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja też mieszkam w Warszawie i wybrałam III Półmaraton Powiatu Warszawskiego Zachodniego w Błoniach 25 sierpnia.
Obejrzałam filmik z trasy i wygląda jak marzenie - prosta, asfaltowa i idealnie nudna ;D
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Swider maraton to bieg terenowy i nie wiem czy na debiut bedzie odpowiedni. Sam bieg jest bardzo fajny, ciekawa trasa, bardzo urozmaicona ale tez dosc ciezka. Trasa w calosci biegnie w wzdluz swidra, po kretych sciezkach i jest znacznie ciezej niz na asfalcie. Jesli jestes przyzwyczajony do biegania po lesie i to lubisz to mozesz sprobowac, jesli nie to sprawdz sie na czyms latwiejszym
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na jesieni to każdy możesz brać , jeśli przyłożysz się do treningów:)
tatusiek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, wybór padł na Tarczyn :)
pawikr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to do zobaczenia :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ