Trening w halówkach
- Meetyou
- Wyga

- Życiówka na 10k: 00:46:46
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pewien kłopot, przez kilka dni nie będę miał do dyspozycji butów biegowych i mam pytanie czy mogę użyć do treningu halówek ? Przygotowuję się do maratonu, więc biegam po 10km +, i się zastanawiam czy na kilka dni mogę się przerzucić na inny rodzaj buta. Nie chciałbym aby odbiło się to na moim zdrowiu..a z drugiej strony nie chce opuszczać treningów.. Doradźcie coś
-
IXOF
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 47:22
3 miesiące biegałem po asfalcie i swoim pierwszym biegu na 10km w halówkach za 30zl z bazaru i zmieniłem w sumie dlatego, bo się porwały na buty biegowe - nic mi w tym czasie się nie przydarzyło. Jeżeli nie ważysz za dużo, to wg mnie nic Ci nie będzie.
-
yaro1986
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
Najwieksza wada jest to ze jest w nich goraco. Bieganie przy wysokich temperaturach jest malo przyjemne bo stopy sie gotuja, zero jakiegokolwiek przewiewu.
Jesli gra na hali i nie ma problemow z paznokciami to przy bieganiu nie powinno byc zle, podczas gry paznokcie dostaja niezly wycisk, bardziej moze przeszkadzac przy dlugim biegu mocne dopasowanie i mala szrokosc buta, ale mysle ze przez pare dni nie powinno byc problemu
Jesli gra na hali i nie ma problemow z paznokciami to przy bieganiu nie powinno byc zle, podczas gry paznokcie dostaja niezly wycisk, bardziej moze przeszkadzac przy dlugim biegu mocne dopasowanie i mala szrokosc buta, ale mysle ze przez pare dni nie powinno byc problemu
- niuniek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 48:46
- Kontakt:
No i brak amortyzacji:) ale to możesz rozwiązać biegając po miękkim terenie lub na śródstopie:) ale działaj nie przerywaj też miałem momenty w bieganiu z halówkami
i jak widać żyję biegam....
Pozdrowionka Niuniek
Pozdrowionka Niuniek
- To niemożliwe!!
- Tylko jeśli w to wierzysz.
- Tylko jeśli w to wierzysz.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Jeżeli można biegać boso to i w halówkach można. Aczkolwiek bieganie w butach pozbawionych amortyzacji jest znacznie bardziej wymagające i bardziej angażuje stopę oraz inne mięśnie do pracy, tak więc radzę zmniejszyć kilometraż. Pomyślałbym też nad zmianą podłoża na te kilka dni - może jakiś lasek, park?