Od około dwóch miesięcy biegam w Kapteren 50 KALENJI, zrobiłem około 170km. Buty są już mocno zniszczone (wytarte zapiętki), no i chciałbym kupić coś lepszego.
Biegam głownie po lesie...ale po utwardzonych leśnych ścieżkach. Czasem chciałbym pobiegać po asfalcie aby trenować do jakiś biegów ulicznych (10km < 50min). No i zimą po lesie może być ciężko.
Waga około 90kg...bywała większa...na mniejsza nie liczę

Biegam głownie dla poprawy kondycji i dla zabawy. Biegi uliczne dla atmosfery.
Kompletnie nie wiem czego szukać. Chciałbym coś w 70% do lasu, w 30% na asfalt, przy okazji na siłownię też w nich pójdę. Z racji tego, że sporo ważę (jak na biegacza) to i staram się biegać przez palce i na zewnętrznej stronie stopy. Jeśli biegnę "na rekord" to przez pięty (stopa neutralna). Chociaż stopę jeszcze dokładnie sprawdzę ale uznajmy, że neutralna/supinacja.
Proszę o jakieś wskazówki odnośnie poszukiwań. Czy jest cień szansy na znalezienie butów terenowych co i na asfalcie się sprawdzą? A może takie leśne utwardzone ścieżki wcale nie wymagają butów terenowych?
A...no i cena. Nie wiem...250? 300? 400? Zobaczę, w zależności od tego jakie padną propozycje