Dieta - nie wiem od czego zaczac i licze na pomoc

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
coza86
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To by tłumaczyło odcięcie zapłonu podczas treningów interwalowych. Miałem problem, żeby robić 4x1km w tempie 4'47. Nie czułem się mega zmęczony ale nie miałem mocy żeby dalej biec.
PKO
coza86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dobra jest źle. Eh długa droga jeszcze przede mną. Nie potrafię jeść wg. waszych zaleceń.

W cały dzień wychodzi mi 1425 kcal. Do tego dojdzie dzisiejszy trening, więc jakieś -400 kcal.

Śniadanie (7:00) : jogurt naturalny i płatki pełnoziarniste z truskawkami + tiger (290kcal)

II śniadanie (10:00) : banan + jabłko (234 kcal)

III śniadanie :P (12:00) : chleb razowy pełnoziarnisty + szynka+ ogórek+ pomidor+ masło (287 kcal)

kawa z mlekiem (167 kcal)

Obiad (16:00) : ćwiartka kurczaka wędzona + surówka (pomidor, ogórek, cebula) (287 kcal)

Kolacja : ser półtłusty (pół kostki) + surówka (pomidor, ogórek, cebula) (160 kcal + surówka)

Łącznie wychodzi 1425 kcal + surówka
gdzie:

B : 89,64
W: 240,77
T: 40,06

https://skydrive.live.com/#cid=F501771E ... 7AC2%21919
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Tak to nie schudniesz. To znaczy schudniesz, ale już zimą będziesz pewnie ważył więcej niż teraz. Zastanów się czy na tym ci zależy. Stracić kilogramy to żadna sztuka. Sztuką jest utrzymać wagę później.
The faster you are, the slower life goes by.
coza86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zdaję sobie sprawę. Jedząc tak po pierwsze wcale nie chudnę. Po drugie wpakować w siebie 2800 kcal które niby jest moim zapotrzebowaniem dziennym to jakaś abstrakcja. Wydaje się totalnie za dużo.

Z drugiej strony coś musi być totalnie nie tak bo nie mam siły na mocniejsze treningi ;/
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Coza, oto moje poprawki, jakby Ci się chciało, przelicz kaloryczność
Śniadanie (7:00) : jogurt naturalny i płatki pełnoziarniste z truskawkami + tiger (290kcal) wywal Tigera i zwiększ ilość do min. 350 kcal, moje śniadanie ma z 500 kcal pewnie, a jestem dziewczyną i mam 160 cm wzrostu:)!

II śniadanie (10:00) : banan + jabłko (234 kcal) + dodaj batona zbożowego

III śniadanie :P (12:00) : chleb razowy pełnoziarnisty + szynka+ ogórek+ pomidor+ masło (287 kcal) coś mało liczysz tych kcal- ile to było kromek? jedna ma koło 80 kcal, a gdzie jeszcze masło i szynka!

kawa z mlekiem (167 kcal)

Obiad (16:00) : ćwiartka kurczaka wędzona + surówka (pomidor, ogórek, cebula) (287 kcal) dodaj 3/4 woreczka ryżu brązowego i oliwę do surówki

Kolacja : ser półtłusty (pół kostki) + surówka (pomidor, ogórek, cebula) (160 kcal + surówka) + dodaj oliwę do warzyw- zwiększy kaloryczność

Łącznie wychodzi 1425 kcal + surówka
gdzie:

B : 89,64
W: 240,77
T: 40,06
coza86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

https://skydrive.live.com/redir?resid=F ... 2hhysxpQ64

Powyżej link z tabelą kaloryczną.

Wyszło tak:

Posiłek 1 : jogurt naturalny + płatki pełnoziarniste + banan (387 kcal)
Posiłek 2 : jabłko + jabłko (145 kcal)
Posiłek 3 : kanapka chleb pełnoziarnisty (2 kromki) + polędwica sopocka + pomidor + ogórek (393 kcal)
KAWA z mlekiem (146 kcal)
Posiłek 4 : dwie ćwiartki kurczaka (600g) + kasza gryczana (70g) + surówka z pomidorów, ogórków, papryki (jakieś 1450 kcal)
Posiłek 5 : ser półtłusty + sałatka warzywna (około 214 kcal)

Suma : 2735
gdzie:

B: 174
W : 236
T : 109

Co poprawiamy ? :)
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Autorko, wez wywal te Chodakowska, to jest jakas abstrakcja. Przeciez ta kobieta wyglada beznadziejnie. To ja bez skladnego treningu wygladam lepiej. Ona sie musi starac wybitnie, zeby miec takei marne rezultaty treningow przy tej ilosci czasu. Wywal w cholere jej 'cwiczonka' i zrob solidny trening silowy.
Run Tequila-> blog o bieganiu w Meksyku

Tequila na Facebooku -> znajdź Meksyk i bieganie na fejsie
coza86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Uxmal trening z Chodakowską ma być uzupełnieniem treningu biegowego i jako taki sprawdza się dobrze. Wzmacnia mięśnie brzucha, nogi. Nie potrzeba mi treningu siłowego.

A i autorze :)
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

coza86 pisze:Uxmal trening z Chodakowską ma być uzupełnieniem treningu biegowego i jako taki sprawdza się dobrze. Wzmacnia mięśnie brzucha, nogi. Nie potrzeba mi treningu siłowego.

A i autorze :)
Szybciej bedzie silowymi, ale jak wolisz z Krakowa do Gdanska przez Berlin jechac, to kto ci broni :bum:

Przepraszam autorze :)

Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

coza86 pisze:https://skydrive.live.com/redir?resid=F ... 2hhysxpQ64

Powyżej link z tabelą kaloryczną.

Wyszło tak:

Posiłek 1 : jogurt naturalny + płatki pełnoziarniste + banan (387 kcal)
Posiłek 2 : jabłko + jabłko (145 kcal)
Posiłek 3 : kanapka chleb pełnoziarnisty (2 kromki) + polędwica sopocka + pomidor + ogórek (393 kcal)
KAWA z mlekiem (146 kcal)
Posiłek 4 : dwie ćwiartki kurczaka (600g) + kasza gryczana (70g) + surówka z pomidorów, ogórków, papryki (jakieś 1450 kcal)
Posiłek 5 : ser półtłusty + sałatka warzywna (około 214 kcal)

Suma : 2735
gdzie:

B: 174
W : 236
T : 109

Co poprawiamy ? :)
Jest nieźle:) choć nie widzę oliwy ani oleju żadnego sensownego nie policzyłeś, na kolację mógłbyś też zjeść sobie np. makrelę wędzoną czasem jak lubisz albo jakieś jajka, ale nie wiem jak wepchniesz w siebie dwie ćwiartki z kurczaka hehe, możesz dorzucić rodzynki lub orzechy do śniadania lub jakieś pestki do kolacji
ja na śniadanie jem omlet kulturysty:) dwa jajka, 4 łyżki płatków owsianych i 1/3 szklanki mleka- to wszystko zblendowane blenderem aż się zrobi piana i usmażone na łyżce oleju rzepakowego, z łyżeczką dżemu niskosłodzonego i owocem to nawet 500 kcal
P.S. na forum sfd chłopaki dają fajne jadłospisy, tam gadają sami pakerzy, co liczą każdy gram białka:)
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Uxmal pisze:Autorko, wez wywal te Chodakowska, to jest jakas abstrakcja. Przeciez ta kobieta wyglada beznadziejnie. To ja bez skladnego treningu wygladam lepiej. Ona sie musi starac wybitnie, zeby miec takei marne rezultaty treningow przy tej ilosci czasu. Wywal w cholere jej 'cwiczonka' i zrob solidny trening silowy.

nie wiem co ma wygląd chodakowskiej do wiatraka, ale ja nie mam aż tak złej opinii o tych ćwiczeniach. uniwersalne i kompleksowe wielostawowe ćwiczenia z obciążeniem własnego ciała, zakładając, że ktoś nie chce chodzić na siłkę- to i wygodne i łatwe, bo zrobienie samemu siłowego w domu to już wyższa szkoła jazdy
coza86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dobra dziś wyszło 2222 kcal.

B - 172
W - 261
T - 68

Jutro do śniadania dodam orzechy i rodzynki a do obiadu oliwę. Powinno być ok.

Czy jeżeli przekraczam białko to duży błąd ? Zapotrzebowania mam na poziomie 127g (dziś pochłonąłem 172)

Co jadłem:

I 7:00
Banan 180 (162 kcal)
Jogurt naturalny 1,5% (89.1 kcal)
Płatki z pełnego ziarna pszenicy z truskawkami (110.4 kcal)

II 10:00
Gruszka (98.6 kcal)
Jabłko (75 kcal)

III 13:00
Chleb razowy pełnoziarnisty bez substancji konserwujących (148 kcal)
Polędwica Sopocka (49 kcal)
Pomidory (6 kcal)

Kawa Caffe Latte 2x (244.5 kcal)

IV 16:30
Kasza gryczana (356 kcal)
Udko z kurczaka wędzone (577.5 kcal)
Płatki śniadaniowe Nestle Fitness Chocolate (154.8 kcal)

V
Twaróg półtłusty Zambrowski (151.25 kcal)
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

białko możesz przekraczać, lepiej to niż węgle:)
jak się czujesz? bardzo przejedzony? jak z energią?
coza86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przejedzony i to bardzo - żeby zjeść te 2800kcal zdrowej żywności, nieźle trzeba się napchać.

Samopoczucie ok :) dziś robiłem trening interwałowy. Wyszło koło 10 km. Czas wyszedł lepszy niż podczas biegu na 10 km na Orlen Warsaw Marathon więc progres też jest :)

Zobaczymy za dwa tygodnie czy coś z wagi mi zejdzie :)
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kejt7 pisze:
Uxmal pisze:Autorko, wez wywal te Chodakowska, to jest jakas abstrakcja. Przeciez ta kobieta wyglada beznadziejnie. To ja bez skladnego treningu wygladam lepiej. Ona sie musi starac wybitnie, zeby miec takei marne rezultaty treningow przy tej ilosci czasu. Wywal w cholere jej 'cwiczonka' i zrob solidny trening silowy.

nie wiem co ma wygląd chodakowskiej do wiatraka, ale ja nie mam aż tak złej opinii o tych ćwiczeniach. uniwersalne i kompleksowe wielostawowe ćwiczenia z obciążeniem własnego ciała, zakładając, że ktoś nie chce chodzić na siłkę- to i wygodne i łatwe, bo zrobienie samemu siłowego w domu to już wyższa szkoła jazdy
Dla mnie wyglad ma tyle, ze ona nie wyglada po prostu specjalnie dobrze. Chuda jest i mala ma mase miesniowa, co jest dziwne jak an takie cwiczenia. Na moje, to cos nie tak jest z tym, co ona robi. Cwiczenia sa takie se, taka wiejska i nieudolna wersja Zuzany. Robienie treningu silowego w domu nie jest wcale takie skomplikowane, wystarczy znalezc jakis zestaw FBW na ciezarze ciela i juz.

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ