Chęć zwiększenia masy. Rozwiązaniem białko w proszku?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
owiec
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Moim celem jest sześciopak i staram się odżywiać tak, aby go uzyskać. W pełni dietę rozpocznę od października. Ale nie o tym.
Od kwietnia chodzę na siłownię cztery razy w tygodniu. Ostatnio stwierdziłem, że warto przybrać na masie 3-4 kilogramy, jednak jedyne co mi się udaje to zrzucić zbędny tłuszcz, a nie zbudować masę mięśniową.
Przykładowe posiłki
Śniadanie: 7-7:30
Owsianka (60% szklanki) 1,5 szklanki mleka 3,2%, kilka rodzynek i cztery orzechy włoskie

Drugie śniadanie: 10:30-11
Pomidor, owoc: kiwi, grejpfrut (lub coś innego, z wyjątkiem śliwek i winogron) i pół kilograma truskawek - aktualnie jest na nie sezon to jem

Trzecie śniadanie 14-14:30
Dwie kromki ciemnego chleba + cztery plasterki szynki z indyka czy kurczaka z papryką czy ogórkiem (wiadomo, że nie kilka plasterków)

Obiad 16:45-17: zupa typu rosół, pomidorowa, fasolowa, cokolwiek
drugie danie 17:30-18 - 1 i 1/3 worka ryży bądź kaszy + jedna podwójna pierś z kurczaka pieczona w piekarniku, albo gulasz z kaszą badź pieczona ryba, udka z kurczaka, rzadko spaghetti
Czasami zdarzą się pierogi bądź placki ziemniaczane (tak wiem, mój cel a te potrawy to dwie różne rzeczy, ale od kiedy zamieszkam poza rodzinnym domem usunę to z menu ;))

Kolacja - 19-20
Kostka twarogu tłustego z jabłkiem

Jem tak od 4-5 miesięcy
Picie: około 1,5 litra wody i jedna herbata zielona
Wstaję jak na razie: 6:30, zasypiam 23:30-24

Tak jak jem jest ok, nie chodzę głodny, bez zupy byłoby ciężko.

Wysiłek: cztery razy w tygodniu siłownia, bieganie co drugi dzień, aktualnie 6 km (co miesiąc dokładam 5 minut czyli jeden kilometr), na rowerze śmigam w tygodniu około 60 km (różne dojazdy) + 5/6 dni w tygodniu praca fizyczna po 9 godzin i codziennie trening brzucha typu ABS workout np. z Mel B

Waga: 66 kg, wzrost 177, wiek: 20

Cel do końca roku zwiększenie masy do 69-70 kg
Cel na przyszłe lato, bądź trochę później to opisany wcześniej sześciopak

Przez sierpień będą tylko 2 treningi na siłowni w tygodniu, ale później już 4. Na siłownię mam zamiar chodzić do wiosny 2014.

Dzięki bieganiu i prowadzonym przeze mnie odżywianiu powoli gubię resztki zbędnego tłuszczu. Ale mam problem z nabraniem masy mięśniowej i czy w moim przypadku mogę wspomóc się białkiem w proszku? Jeśli tak to jakie? I kiedy brać? Chcę przybrać na "spokojnie" na masie, nie spuchnąć i stracić kark ;) tylko ćwicząc trochę zwiększyć masę mieśniową. Bo w końcu jak już macham tym żelastwem to warto, aby jakoś wyglądać. Fakt, mój wygląd się poprawił, ale szału nie ma. W końcu kilogram mięśni nie ma dużej objętości. ;)
I od października zacznę suplementacje BCAA. To chyba nie jest głupi pomysł? Jeśli się zgadzacie to jakie brać?
PKO
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Twoja dieta nie jest za bardzo obfita w białko. Oprócz kurczaka na obiad i kostki sera :) Przy takiej intensywności wysiłku fizycznego siłownia + bieganie + rower + praca pokusiłbym się o jakiegoś Gainera (np. ProfiMass) albo zakup osobnego izolatu białka serwatkowego (najlepiej 80g+/100g) i węglowodanów. Jak masz pieniądze to BCAA nie zaszkodzi (polecam w proszku) zawsze to jakaś ochrona przed katabolizmem, a z tego co mówisz tłuszczu na twoim ciele za dużo nie zostało więc należy to wziąć pod uwagę. I 1.5 litra wody to BARDZO MAŁO. Powinieneś pić przynajmniej 3 litry dziennie.
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

witaj
żeby zrobić. zakładany przyrost. masy. przy. takiej. intensywności. wysiłku bez odżywek bialkowych nie madz szans .ba weglowodany też były by wskazane bo najprawdopodobniej obecnie pozbywasz sie nie tylko tłuszczu ale i mięśni. Myślę ze swobodnie efekty osiagnieszna niedrogich odżywkach Acti lab SOYA PRO i MASS UP
owiec
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

EDIT: zapomniałem dodać, że na obiad oczywiście warzywa: kilka liści sałaty, pół papryki, pół pomidora i pół ogórka zielonego

Dzięki za odpowiedzi. To może teraz doradzicie jak stosować to białko? Tylko po treningu?
A pytałem się, bo od różnych odżywek nie jestem przekonany, jeszcze te opakowania... :D

Może sporo często białka nie jem, ale gramowo wychodzi sporo.
Węgli nie potrzebuję więcej. Nie chodzę głodny, jest ok. Fakt, że ta zupa mnie mocno ratuje, bo zawsze jem ją z apetytem. ;)
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

zastosuj sie do dawek podanych na opakowaniu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ