Komentarz do artykułu W jakich butach biegaliście w warszawskim Biegu Niepodległości?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Amen 

napieraj.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
lol. może Adam zapoda jakiś disclaimer?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To znaczy że jestem właścicielem pisma Bieganie? Sie wie. 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46.40
- Życiówka w maratonie: 4.14
sorry ,że off -topic obuwie ale...Naprawdę jak się tu zalogowałem to byłem pewien ,że Adam Klein to Naczelny pisma Bieganie a tu się udziela na swoim odziale internetowym..Rozumiałem ,że portal internetowy jest po to ,aby zachęcić biegaczy do kupna pisma....Dziwiłem się nawet , że po co zamieszcza tyle fajnych artykułów - przecież pisma nikt nie kupi...............
No ale dobra , jest wyjaśnione Adam Klein jest właścicielem Bieganie , niezbadane są tajniki biznessu, te wszystkie koligacje , rozumiem , tajemnica
No ale dobra , jest wyjaśnione Adam Klein jest właścicielem Bieganie , niezbadane są tajniki biznessu, te wszystkie koligacje , rozumiem , tajemnica

- bartorz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: kiepska
myślę, że obejdzie się bez komisji śledczej ws. powiązań Bieganie.pl i Magazynu "Bieganie". Pierwszy to samodzielny portal, drugie to samodzielny magazyn, tworzony przez Fundację Maratonu Warszawskiego. Wspólnym mianownikiem jest - jak się pewnie domyślisz - bieganie
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Liczenie cudzych pieniędzy w naszej kulturze nie uchodzi...
no chyba, że ktoś jest urzędnikiem skarbowym
A co do portalu bieganie.pl to wydaje mi się, że jego właścicielem jest chyba bieganie.pl spółka jawna... której jednym ze wspólników jest niejaki Fredzio. Natomiast właścicielem pisma BIEGANIE jest ww. Fundacja, z tego co można przeczytać w KRS to Fredzio nie jest członkiem zarządu wymienionej Fundacji... a Fundacje nie mają czegoś takiego jak właściciele (bo rola Fundatora sprowadza się do założenia fundacji), co nie znaczy, że osoby zasiadające w zarządzie fundacji czy jej radzie nadzorczej nie mogą w inny sposób korzystać na jej działalności (np. otrzymując wynagrodzenie, czy np. zlecając wykonanie różnych usług na rzecz fundacji "zaprzyjaźnionym" przedsiębiorstwom - przy czym oczywiście ten drugi sposób jest nie do przyjęcia z etycznego powodu
). Poza tym jedną z zalet fundacji jest to, że może ona prowadzić działalność gospodarczą przy czym nie płaci podatku dochodowego pod warunkiem, że ew. zyski przekazuje na cele statutowe, które to cele mówiąc w uproszczeniu będą celami społecznie użytecznymi. I to tyle w temacie domniemanego "UKŁADU". 

A co do portalu bieganie.pl to wydaje mi się, że jego właścicielem jest chyba bieganie.pl spółka jawna... której jednym ze wspólników jest niejaki Fredzio. Natomiast właścicielem pisma BIEGANIE jest ww. Fundacja, z tego co można przeczytać w KRS to Fredzio nie jest członkiem zarządu wymienionej Fundacji... a Fundacje nie mają czegoś takiego jak właściciele (bo rola Fundatora sprowadza się do założenia fundacji), co nie znaczy, że osoby zasiadające w zarządzie fundacji czy jej radzie nadzorczej nie mogą w inny sposób korzystać na jej działalności (np. otrzymując wynagrodzenie, czy np. zlecając wykonanie różnych usług na rzecz fundacji "zaprzyjaźnionym" przedsiębiorstwom - przy czym oczywiście ten drugi sposób jest nie do przyjęcia z etycznego powodu

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Ja mam takie buty do biegania: http://air-max.pl/index.php?route=produ ... uct_id=280
Są to najcudniejsze buty jakie kiedykolwiek miałam. Mega wygodne, dobre na każdą pogodę- deszcz im nie straszny.
Są to najcudniejsze buty jakie kiedykolwiek miałam. Mega wygodne, dobre na każdą pogodę- deszcz im nie straszny.