kapolo - komantarze
Moderator: infernal
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Wow, szacun - poprawić życiówkę o 8 minut to świetna sprawa. Gratulacje i trzymam kciuki za Maraton Warszawski.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dwa tygodnie przerwy zrobiły swoje. Jest już prawie dobrze. Wczoraj testowo pobiegałem i było rewelacyjnie. Nogi same rwały do przodu.
Jeszcze jeden, dwa spokojne biegi i lecę dalej z planem. Wypadł mi jeden tydzień (następnym razem zrobię sobie większy zapas) , ale nic to. Starałem się biegi zastąpić 2 godzinnymi przejażdżkami rowerowymi. Chyba się udało, bo po 2 tygodniowej przerwie wczorajszy bieg był na pulsie podobnym jak przed kontuzją.
Niestety mało czasu, wiec nie wiem co dalej z blogiem
Jeszcze jeden, dwa spokojne biegi i lecę dalej z planem. Wypadł mi jeden tydzień (następnym razem zrobię sobie większy zapas) , ale nic to. Starałem się biegi zastąpić 2 godzinnymi przejażdżkami rowerowymi. Chyba się udało, bo po 2 tygodniowej przerwie wczorajszy bieg był na pulsie podobnym jak przed kontuzją.
Niestety mało czasu, wiec nie wiem co dalej z blogiem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 57
Fajne, że wróciłeś do treningów
Podobnie jak Ty mam dylemat jak pogodzić trening z praca , z rodziną ...... biegam albo rano albo późno wieczorem, na sen czasami mało już czasu zostaje nie mówiąc o innych przyjemnościach....telewizji to ja już w ogóle praktycznie nie oglądam (to może akurat jest dobre)
Czekam na Twoja ocenę biegów progowych ja jestem po pierwszym takim biegu i był on nawet całkiem przyjemny.
Podobnie jak Ty mam dylemat jak pogodzić trening z praca , z rodziną ...... biegam albo rano albo późno wieczorem, na sen czasami mało już czasu zostaje nie mówiąc o innych przyjemnościach....telewizji to ja już w ogóle praktycznie nie oglądam (to może akurat jest dobre)
Czekam na Twoja ocenę biegów progowych ja jestem po pierwszym takim biegu i był on nawet całkiem przyjemny.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ach te inne przyjemności. Ale wiadomo, maraton jest priorytetem
Ty od początku interwały biegasz w tempie "I"? Ja się zastanawiałem jakie dobrać tempo bo Daniels tego nie precyzuje ( chyba, że coś przeoczyłem). W tabelkach jest napisane, że mają to być biegi Trudne. Początkowo tempo I wydawało mi się do nich za wolne. Z czasem jednak gdy odcinki w kolejnych treningach się wydłużały tempo spadło i w zasadzie też biegam te jednostki w tempie I, u mnie to 4'42"/km. Tempo I odpowiada mniej więcej mojej życiówce na 5 km. Czuje się w nim mocny, ale nie jest łatwo je utrzymać. Zwłaszcza przy 4 bądź 5 powtórzeniu. Chyba o to chodzi...
Ty od początku interwały biegasz w tempie "I"? Ja się zastanawiałem jakie dobrać tempo bo Daniels tego nie precyzuje ( chyba, że coś przeoczyłem). W tabelkach jest napisane, że mają to być biegi Trudne. Początkowo tempo I wydawało mi się do nich za wolne. Z czasem jednak gdy odcinki w kolejnych treningach się wydłużały tempo spadło i w zasadzie też biegam te jednostki w tempie I, u mnie to 4'42"/km. Tempo I odpowiada mniej więcej mojej życiówce na 5 km. Czuje się w nim mocny, ale nie jest łatwo je utrzymać. Zwłaszcza przy 4 bądź 5 powtórzeniu. Chyba o to chodzi...
-
- Zaprawiony W Bojach
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
Czasem się zdarza zły trening - trzymam kciuki za dobrą powtórkę.
33 stopnie to nie jest idealna pogoda na TM.
33 stopnie to nie jest idealna pogoda na TM.
-
- Zaprawiony W Bojach
To była bardzo zła pogoda na TM czasami lepiej sobie taki trening przełożyć +/- tydzień chyba nie robiłoby wielkiej różnicy a tylko człowiek się stresuje tym, że coś nie wyszło.
Głowa do góry następnym razem będzie Ok (tylko temperatura musi być zdecydowanie niższa )
Głowa do góry następnym razem będzie Ok (tylko temperatura musi być zdecydowanie niższa )
Wiesz co nie wiem czy przerwa 3 dni była dobrym pomysłem, lepiej w takim wypadku pobiegać sobie BS do godzinki nawet na dzień przed TM. Ważniejsza jest regeneracja po TM, Daniels w tygodniach gdzie zaplanowane jest SP1 w TM ma zawsze najniższy kilometraż.kapolo pisze:.....Szykowałem się na ten trening od czwartku. Dałem sobie 3 dni odpoczynku......
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Ładnie ciśniesz. Nie martw się o ten trening, nigdy nie jest tak, że którejś jednostki się nie spali podczas przygotowań.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ta trzydniowa przerwa nie była zaplanowana z premedytacją. Po prostu nie miałem gdzie wcisnąć treningu. Na pewno mi się przydała, odpocząłem i złapałem odrobinę świeżości, tym bardziej żałuje tej masakrycznej pogody. Co najgorsze nie zapowiada się na poprawę. Może nie będzie już 36'C ale trzydziestki raczej nas nie opuszczą.
Obawiałem się treningu w tempie M. Teraz, przez to, że go skopałem, obawiam się jeszcze bardziej. Jeżeli nic nieprzewidzianego się nie zdarzy to pobiegnę go jutro. JUPI!
Obawiałem się treningu w tempie M. Teraz, przez to, że go skopałem, obawiam się jeszcze bardziej. Jeżeli nic nieprzewidzianego się nie zdarzy to pobiegnę go jutro. JUPI!
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
Trzymam kciuki i polecam ranne bieganie. Uskuteczniam od początku planu ( miesiąca ) i jest super.
-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety całą noc i rano muszę być w domu. Czami bywają takie dni jak dziś, że mam możliwość pośmigać o poranku i wtedy to robię . Ale przyznam, że nie do końca sprawia mi to przyjemność. Ciężko jest mi się zerwać z łóżka. Dziś miałem kryzys i chyba tylko fakt, że to tydzień z maksymalnym przebiegiem sprawił, że wstałem.
Oczywiście gdy już biegnę jest fajowo i przyznaję, że ma to swój urok.
Oczywiście gdy już biegnę jest fajowo i przyznaję, że ma to swój urok.