Spodenki, majtki

se211
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam kilka pytań odnośnie spodenek biegowych, majtek :ble: . Do tej pory używałem zwykłego zestawu- jakieś spodenki Adidas +bawełniane majtki (slipki;)). Jako że spodenki się kończą szukam czegoś na zmianę.

Przyglądałem się głównie produktom Nike- głównie ze względu na promocje.... I odnośnie spodenek z wszytymi majtkami- czy zakładacie pod nie klasyczne majtki? Bawełniane czy jakieś "sportowe"? Jeśli się nie zakłada to rozumiem, że pranie po każdym użyciu (czyli wypadałoby od razu kilka par wziąć?). Jakie jest najlepsze rozwiązanie przy takich temperaturach jakie obecnie mamy?

Czy też lepiej wybrać rozwiązanie bez majtek wszytych? Obecnie z obtarciami problemów nie mam, biegam 2-3 razy w tygodniu po 10km.
PKO
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja gacie biegowe zakladam dopiero przy zerze. Tak, biegam bez czy to w leginsach, czy spodenkach.
Prawdopodobnie nie znajdziesz spodenek do biegania BEZ GATKÓW, a jeśli tak, to ciekawe, jaki dyskomfort czują te miejsca, jak tak luzem ocierają o szwy spodenek. Gatki są powodem otarć, ale generalnie są potrzebne, czy to kobiecie, czy facetowi :]
Ja mam spodenki z gatkami i najchętniej do biegania bym je zdjął. W tym tygodniu na 5 treningów, 3 w samych spodenkach i butach.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
se211
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Są spodenki "biegowe" bez wszytych majtek, są z siatkowymi i są z obcisłymi ;) Rozumiem, że rozważać raczej ostatnią opcję?? I spodenek zrobić sobie zapas?

Może dziwne pytanie... ale czego te gatki aż takie niezbędne są? Dopytuję się tak bo np. w weekendy rano jeżdżę rowerem, później bieganie, czasami jeszcze raz rower wieczór. Wiadomo teraz upały straszne to biorę 3 razy dziennie szybki prysznic, świeże majty i jazda... Średnio by mi pasowało zakładanie takich przepoconych spodenek;).

W samych gatkach raczej biegać nie będę ;) Przynajmniej jeszcze nie i nie koło domu;).

Może np. zestaw typu kilka szt. bokserek termoaktywnych (20-40pln/szt) i do tego spodenki bez wszytych majtek?? I mam zestaw chyba uniwersalny, na rower, siłownię, bieganie- tylko bokserki zmieniam.
Pramczas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Czołem. Też jestem na etapie kupna spodenek (i koszulki). Cały czas szukam. Ja będę brał spodenki z wszytymi majtkami i biegał bez dodatkowych majtek. Mam pytanie- wspominałeś o promocjach Nike. Czy mógłbyś dać jakiś link do tych promocyjnych ofert, chętnie bym się zapoznał i może coś nabył :hej: .
se211
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Odnośnie promocji- ja u siebie w mieście miałem kilka w sklepach stacjonarnych... w jednym po prostu wyprzedaż, w drugim "noc zakupów" w galerii (tak sie złożyło że ten piątek i sobota). W sumie ceny OK, po promocjach prawie w cenie produktów z allegro ;) (np. kilka koszulek kupiłem po 59, allegro-49+wysyłka) . Niestety spodenek nie wybrałem ze względu na brak fajnych kieszonek (chcę 2 zapinane na tel. i klucze, gdzieś przy pasie).
Pramczas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Aha, dzięks :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ