Garmin Foerunner910XT zajęta pamięć

boss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:08

Nieprzeczytany post

Cześć,

Mam taki problem: od trochę więcej niż pół roku używam Garmina Forerunerra910xt - średnio raz na tydzień (w weekend) synchronizuję dane do garmin connect. Nie robię jakiejś absurdalnej ilości treningów, ale np jeżdżę do pracy na rowerze (więc 2 razy dziennie coś jest) + trochę biegam i pływam. Dziś się zorientowałem że w ostatni zapis w historii mam sprzed 2 dni (środa) podczas gdy zarówno wczoraj jak i dziś miałem przejazdy. W/g wskazania zajętości pamięć jest zajęta w 89%.
Czy ktoś miał może tak przypadek? Sądziłem że pamięć wystarczy na dłużej. Czy trzeba ją samodzielnie czyścić czy np zegarek powinien sam usunąć najstarsze?.

Pozdrawiam

Bartek

P.S. biegam z pulsometrem - w rowerze mam jeszcze czujnik prędkości/kadencji
PKO
monterpw
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Nie miałem takiej sytuacji ale moze dlatego że ja kasuje co kilka dni aktywności w zegarku. Mozesz to zrobić z tego co pamietam w MENU / HISTORIA i tam powinno być USUŃ aktywności podsumowania itp(nie mam zegarka przy sobie wiec nie podam ci dokładnej lokalizacji tych opcji). Po za tym wydaje mi się że w garmin ant czy jak ten program się nazywa który masz na kompie w opcjach równiez sa ustawienia dotyczące kasowania zgranych aktywności.

A teraz ja mam pytanko do tych którzy pływaja na basenie z garminem, mam taki problem, jak pływam i licznik długości pokazuje np 80 i koncze trening wciskam STOP wyłączam zegarek i po powrocie do domu po włączeniu pokazuje 79 długosci (o jedna mniej niz na basenie), dodam że nie zawsze tak jest i pływam z interwałami tzn robie np. 10 długości wciskam LAP odpoczywam przy murku i potem znowu LAP i robie dalej długości czyli każdy odpoczynek i grupa długości to inne interwały.

Dziekuje za pomoc i Pozdrawiam
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Zegarek sam nic nie usuwa. Zamiast synchronizować zgrywaj w jedną stronę do programu, a resztę sio. Progres czy ot tak wyniki i tak lepiej się przegląda na komputerze niż na zegarku
Obrazek
Because Running Sucks
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie mam pewnosci ale zegarek powinien zapytac sam czy usunac starsze treningi w chwili kiedy widzi ze zaczyna brakowac mu pamieci. Dobrze prawi Mist. Zgrywaj tylko treningi. Jesli chcesz zeby pamiec starczala na dluzej nie zapisuj co sekunde tylko wlacz ta druga opcje.
Co do plywania. Nie mialem takiej sytuacji ale zegarek potrafi dodac długość w trakcie pływania albo po wyjściu z basenu i zastrzymaniu zegarka (bez wylaczenia) Wydaje mi sie ze po zgraniu w tej ostatniej sytuacji pokazal prawidłowo na garminconnect mimo ze po wyjściu z basenu przebraniu itp dodal ze sto pare metrów. Może w Twoim przypadku zrobiles jakis lewy ruch i sprzęt nie zaliczyl Ci jednej dlugosci.
Sprobuj natomiast plywania na odkrytym akwenie. Zabki nie liczy tylko kraula. Liczy tylko ten styl w ktorym wystawiac ramie z wody. Smiem zatem watpic w dokladnosc takich pomiarów. Moze go pod czepkiem lepiej trzymac?
boss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 4:08

Nieprzeczytany post

Witam ponownie,

Dobra wiadomość jest taka że Garmin jak zwykle zaskoczył pozytywnie. Wszystkie treningi się zapisały - problem był tylko w wyświetlaniu tych ostatnich. Po zaimportowaniu zaległych workoutów i usunięciu starych (okazało się że jest taka opcja) wszystko pokazało się jak należy ;)
Kiedyś miałem taką sytuację że miałem słabą baterię - Garmin poinformował że bateria jest słaba i całą drogę praktycznie nic nie pokazywał i nie wibrował, ale tracka zapisał;)

Pozdrawiam :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ