Partner zaplanował nam sierpniowy wyjazd do Rio de Janeiro (miasto jego marzeń blabla, więc skoro uskładał na bilety - zresztą tutaj: loty rio de Janeiro wyłapał jakieś bardzo okazyjne więc nie mogłam odmówić...)
no i od razu chciałabym się zorientować gdzie w Rio sa fajne miejsca do pobiegania (nie zamiarzam zarzucić treningu, a że nie bardzo lubię po boiskach biegać, to może znacie tam jakiś park fajny, albo zielone tereny do biegania?
będę wdzięczna za informację.
Gdzie się pobiega w Rio?..?
Moderator: beata
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
..Samo zdrowie:) plus trochę uśmiechu na trasie
- kambodja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wzdłuż Copacabany nad morzem jest długa ścieżka, na której sporo ludzi biega i jest bezpiecznie - rok temu widziałam tam sporo biegających lokalsów i cudzoziemców (głównie expaci).
Tam też znajdują się takie placyki-siłownie na ktorych sporo osób ćwiczy.
W samym mieście głębiej jest jezioro Lagoa i wokół też jest ścieżka i mnóstwo osób biega.
Tych części miasta bym się trzymała i nie zapuszczała się w kierunek otaczających na wzgórzach favelas
Generalnie miasto jest bezpieczne i wszystkie ostrzeżenia o kradzieżach są na wyrost jak zachowasz rozsądek (którego czasami brak turystom Amerykańskim noszącym portfele na wierzchu) to wszytsko będzie ok.
Generalnie Brazylijczycy (szczególnie mężczyźni) bardzo dbają o swoje ciała i sporo biegają.
Tam też znajdują się takie placyki-siłownie na ktorych sporo osób ćwiczy.
W samym mieście głębiej jest jezioro Lagoa i wokół też jest ścieżka i mnóstwo osób biega.
Tych części miasta bym się trzymała i nie zapuszczała się w kierunek otaczających na wzgórzach favelas
Generalnie miasto jest bezpieczne i wszystkie ostrzeżenia o kradzieżach są na wyrost jak zachowasz rozsądek (którego czasami brak turystom Amerykańskim noszącym portfele na wierzchu) to wszytsko będzie ok.
Generalnie Brazylijczycy (szczególnie mężczyźni) bardzo dbają o swoje ciała i sporo biegają.
Zaczęłam biegać pod koniec maja 2013 i chyba się uzależniłam