Przywitanie i od razu seria pytan :)
-
- Zaprawiony W Bojach
ok doczytałem sobie. ta sigma ma nietypowy sposób pomiaru dystansu, ktory jest, delikatnie mowią,c nienajdokładniejszy, a znając ciebie w ogóle go nie skalibrowaleś, co?
no to zrób to. pomiar będzie bardziej wiarygodny.
no to zrób to. pomiar będzie bardziej wiarygodny.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19
Kazdy stadion jest inny....zapytaj własciciela stadionu. Jesli tam sa zawody oficjalne to muszą wiedziec....Antaro pisze:No przeciez pisałem juz ze pierwszy bieg odbyłem na "surowo" bez zednej kalibracji. Jutro śmignę na bieżnię i skalibruję.
Okrązenie po wew torze ma 400m ?
malo ktory stadion oprócz tych oficjalnych ma 400m.
pozdrawiam
- Antaro
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 44min
- Życiówka w maratonie: brak
Obejdzie się bo:
http://www.wat.edu.pl/index.php?option= ... &Itemid=96
- Stadion lekkoatletyczny – pełno wymiarowy, bieżnia 400 m sześciotorowa o nawierzchni ceglanej...
http://www.wat.edu.pl/index.php?option= ... &Itemid=96
- Stadion lekkoatletyczny – pełno wymiarowy, bieżnia 400 m sześciotorowa o nawierzchni ceglanej...
- Antaro
- Dyskutant
Wykalibrowałem skurczybyka. Jeszcze posprawdzam dokladnie czy dobrze mieży, ale chyba niezle. Na 400m tempem 10-11km/h wskazał 390m, natomiast tempem 16-18km/h czyli bardzo szybkim 380m. Oznacza to ze moge w tym przpadku użyć korekcji ?
Dziś tylko 6.5km, słabiutko, ale na to sie zlozylo sporo czynników, jak np głód i wczesniejsza kilkugodzinna wycieczka rowerowa :P
A wyniki treningu: pred srednia 9.30km/h HR average - 155 / czas 41 minut
Ciągle to tętno wydaje sie jakies zawyżone. Moze musi tak być. Jak szedłem sobie po biegu spokojnie do domy przez jakies 5 minut to pulsometr pokazaływał 115-120 bpm. Myslicie ze to wartosci realne ?
Dziś tylko 6.5km, słabiutko, ale na to sie zlozylo sporo czynników, jak np głód i wczesniejsza kilkugodzinna wycieczka rowerowa :P
A wyniki treningu: pred srednia 9.30km/h HR average - 155 / czas 41 minut

Ciągle to tętno wydaje sie jakies zawyżone. Moze musi tak być. Jak szedłem sobie po biegu spokojnie do domy przez jakies 5 minut to pulsometr pokazaływał 115-120 bpm. Myslicie ze to wartosci realne ?
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
No nie! 6,5 km! Co za wstyd!
Kurczę, Antaro, wziąłbyś wrzucił na luz, a nie tylko więcej i więcej, bo organizm naprawdę potrzebuje przede wszystkim lżejszych treningów.
Kurczę, Antaro, wziąłbyś wrzucił na luz, a nie tylko więcej i więcej, bo organizm naprawdę potrzebuje przede wszystkim lżejszych treningów.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- Antaro
- Dyskutant
Nie miejcie mi za złe, że co jakis czas bede tu wypisywał swoje wypociny odnosnie wyników
Dziś postanowiłem zrobić pierwszą "czasówkę" na 10km.
2km rozgrzewki i jazda - 43:51min
HR avr 168
HR min/max 118/193 bpm
Speed Avr 13.69km/h
Speed Min/Max 9.38/17.50 km/h
+ spalone prawie 1.5 tabliczki ciemnej czekolady :P
Co tym myslicie ? Dobry czas jak na pierwszą próbę ?

Dziś postanowiłem zrobić pierwszą "czasówkę" na 10km.
2km rozgrzewki i jazda - 43:51min
HR avr 168
HR min/max 118/193 bpm
Speed Avr 13.69km/h
Speed Min/Max 9.38/17.50 km/h
+ spalone prawie 1.5 tabliczki ciemnej czekolady :P
Co tym myslicie ? Dobry czas jak na pierwszą próbę ?
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
a. A ile masz lat ?Antaro pisze:Co tym myslicie ? Dobry czas jak na pierwszą próbę ?
b. Jak długo biegasz ? Ile tygodniowo ?
c. Czy trenujesz/trenowałeś inne sporty ? Jak długo ?
d. Jaki masz tryb życia ? Pracujesz fizycznie/umysłowo/uczysz się ?
e. Gdzie tyle nabiegałeś ? Na stadionie ? Liczyłeś kółka ? Czy może gdzieś w terenie ?
Jeśli tak - to jak zmierzyłeś dystans ?

pozdr. krunner
- Antaro
- Dyskutant
a. 29krunner pisze:a. A ile masz lat ?Antaro pisze:Co tym myslicie ? Dobry czas jak na pierwszą próbę ?
b. Jak długo biegasz ? Ile tygodniowo ?
c. Czy trenujesz/trenowałeś inne sporty ? Jak długo ?
d. Jaki masz tryb życia ? Pracujesz fizycznie/umysłowo/uczysz się ?
e. Gdzie tyle nabiegałeś ? Na stadionie ? Liczyłeś kółka ? Czy może gdzieś w terenie ?
Jeśli tak - to jak zmierzyłeś dystans ?
![]()
pozdr. krunner
b. ze 3-4 tygodnie. nieregularnie, ale srednio tygodniowo powiedzmy 20-40km
c. tak, rower/siłownia/pływanie + bieganie - rower od zawsze w okresie letnim okazjonalnie, siłownia 8 miesięcy, pływanie około roku, bieganie ze 3-4 tygodnie
d. nie ucze sie, praca fizyczna, ale nie jakis hardkor :P praca ba magazynie z akcesoriami komputerowymi.
e. w parku, 1 okrązenie ma 860m. zmierzone pulsometrem Sigma RC 14.11 (wykalibrowany praktycznie idealnie teraz)
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Jeżeli Sigma nie oszukała, to bardzo przyzwoicie. Tak w skali od 1 do 10 (1-słabizna, 10-szykuj się na olimpiadęAntaro pisze:a. 29
b. ze 3-4 tygodnie. nieregularnie, ale srednio tygodniowo powiedzmy 20-40km
c. tak, rower/siłownia/pływanie + bieganie - rower od zawsze w okresie letnim okazjonalnie, siłownia 8 miesięcy, pływanie około roku, bieganie ze 3-4 tygodnie
d. nie ucze sie, praca fizyczna, ale nie jakis hardkor :P praca ba magazynie z akcesoriami komputerowymi.
e. w parku, 1 okrązenie ma 860m. zmierzone pulsometrem Sigma RC 14.11 (wykalibrowany praktycznie idealnie teraz)

Aha - poszukaj jakiegoś planu i poczytaj o treningu długodystansowym. Trening długodystansowy nie polega na tym , żeby co tydzień biegać na maksa zawody, a Ty wygląda na to, żebyś tak chciał. Tzn. spuchniesz przy czymś takim i padniesz, nawet jeżeli przez pierwsze 4 tygodnie będzie ładnie gryzło

p. krunner
- Antaro
- Dyskutant
No ja dopiero mozna powiedziec ze zaczynam przygode z bieganiem. Nie chce sie bawic w jakies plany trenignowe na tym etapie. Realnie za rok. W tym roku chce po prostu biegac dla przyjemnosci. Wychodze na powietrze i jak czuje "powera" i chce sie zmeczyć to bede biegł ile wlezie, a czasem czasówka...Wszystko zaleznie od nastroju. Moze to sie zmieni z czasem, zobaczę. Postaram "sie sprawdzić" na 1000m w tym tygodniu. Innych czasówek jak na 1 i 10km póki co nie planuje robić.
EDIT: update
na 1km udało mi sie uzyskac czas 3:21
kolejne " osiągnięcie" to 30km wczoraj....w deszczu :D w czasie 2h 45min
Mysle ze jednak ugryze ten maraton jeszcze w tym roku
EDIT: update
na 1km udało mi sie uzyskac czas 3:21
kolejne " osiągnięcie" to 30km wczoraj....w deszczu :D w czasie 2h 45min
Mysle ze jednak ugryze ten maraton jeszcze w tym roku

- Antaro
- Dyskutant