Plastry kinesio
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52
- Życiówka w maratonie: brak
Hej. Stosował ktoś z was taśmy Kinesio? Mam naderwane ścięgno Achillesa i zastanawiam się nad zakupem, ale nie wiem na jakie się zdecydować bo na Allegro jest kilka różnych marek. Może mi ktoś doradzić jakie są najlepsze i czym kierować się przed zakupem? Poza tym interesuje mnie to czy trzeba znać się na kinesiotapingu żeby je naklejać czy można to robić samemu w domu? Jakie taśmy możecie mi polecić. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi na temat taśm i kinesiotapingu.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:58
Taśmy powinny być zakładane przez fizjoterapeutę. Pomagają w odbarczaniu (odciążaniu) mięśni, ścięgien, stawów. Korzystają z tego piłkarze, lekkoatleci, tenisiści i ogólnie ciężko pracujący sportowcy. Polecam udać się do dobrego gabinetu i terapię zastosować (nie jest droga). Taśmy trzymają do tygodnia i można je swobodnie moczyć. W razie wystąpienia niedogodności (a mogą się pojawić) należy je (samemu) po prostu zerwać. Pozdrawiam!
Nie lubię szybko kończyć!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19
jesli masz naderwane ściegno Achillesa to musisz je po prostu wyleczyc. Pomyśl logicznie na sciegno działają siły kilkuset kg wiec plasterek NIE może odciązyć scięgno i pomóc w gojeniu.
Plastry można stosować albo przy baaaaaardzo niewiekim urazie , w zasadzie przeciązeniu albo po procesie gojenie w czasie powrotu do treningów.
Mam nadzieje ze nie wymysliłes sobie ..ze pomimo bólu kupisz plastry, nakleisz i bedziesz biegał..... Cześć fachowców podważą zasadnosc ich działania, częsć twierdzi ze dzialją na psyche i zawdonik po porstu oszczedza kontuzjowane miejsce czując plaster. Zawodnicy twierdzą " nie wiem czy pomaga ale jesli nie szkodzi to co mi zalezy"
powodzenia i rosądnych decyzji życze
Plastry można stosować albo przy baaaaaardzo niewiekim urazie , w zasadzie przeciązeniu albo po procesie gojenie w czasie powrotu do treningów.
Mam nadzieje ze nie wymysliłes sobie ..ze pomimo bólu kupisz plastry, nakleisz i bedziesz biegał..... Cześć fachowców podważą zasadnosc ich działania, częsć twierdzi ze dzialją na psyche i zawdonik po porstu oszczedza kontuzjowane miejsce czując plaster. Zawodnicy twierdzą " nie wiem czy pomaga ale jesli nie szkodzi to co mi zalezy"
powodzenia i rosądnych decyzji życze
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
no tak, tylko że tam mogą przykleić np. Cure Tape albo Kinesio, a nasz spamer (spamerka?) poleca Kinezio;)Amash pisze: Polecam udać się do dobrego gabinetu
Jeśli będzie konkurs na najgłupszy spam, to będzie mój faworyt: płeć zmienił, a nicka - nie:)
FastGdy pisze:Hej. Stosował ktoś z was taśmy Kinesio? Mam naderwane ścięgno Achillesa i zastanawiam się nad zakupem, ale nie wiem na jakie się zdecydować bo na Allegro jest kilka różnych marek. Może mi ktoś doradzić jakie są najlepsze i czym kierować się przed zakupem? Poza tym interesuje mnie to czy trzeba znać się na kinesiotapingu żeby je naklejać czy można to robić samemu w domu? Jakie taśmy możecie mi polecić. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi na temat taśm i kinesiotapingu.
FastGdy pisze:Ja pierwszy raz kontakt z plastrami kinesio , miałem po kontuzji barku. Oprócz ćwiczeń z rehabilitantem jako "wspomagacz" mój Pan doktor aplikował mi te kolorowe plasterki , przyznam szczerze ,że bardzo mi to pomagało. Faktem jest ,że dla kompletnego laika aplikacja plastrów samemu nie jest wskazana , ja jednak zdobyłem trochę wiedzy na ten temat i teraz sam się "plastruje" przy drobniejszych kontuzjach. W internecie można je kupić w różnych cenach , ja kupuje na allegro np. tutaj http://allegro.pl/kinezio-tape-kinesiot ... 38718.html
pzdr
gl
gl
- Uxmal
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Mi nakleil fizjo w piatek, mam nadwyrezone sciegno Achillesa, a mialam biec polmaraton o katorzniczej altymetrii. Teraz moglabym nawet sama nakleic, bo sie opalilam w paski na lydce :uuusmiech: hahaha !
Problem z naklejeniem jest tez taki, ze fizjoterapeuta musi Ci obejrzec konczyne
, rozruszac, troche pomasowac i wyczuc co i jak. Tasmy maja rozne dzialanie i nie nalezy np nakjelac rozgrzewajacych na opuchlizne. Poza tym z naderwaniem sciegna to nie wiem, czy w ogole wypada biegac. Przeciez to jak jechanie na oponie-flaku....
Problem z naklejeniem jest tez taki, ze fizjoterapeuta musi Ci obejrzec konczyne