Kuriozalne zniżki startowe
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Często zdarza się, że w regulaminie jakiegoś biegu są zniżki lub darmowe startowe dla weteranów, solenizantów tego lub owego, ludzi którzy dany bieg zaliczyli x razy. Ostatnio natknąłem się na opis Comrades Marathon, gdzie między innymi jest napisane o zwolnieniu z opłaty startowej po ukończeniu 25 biegów :>
Znacie może jakieś równie pocieszne zniżki?
Znacie może jakieś równie pocieszne zniżki?
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
Na przykład to, że znikomy ułamek procenta ludzi biorących udział ma szansę skorzystać z tego przywileju?
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
a może właśnie o to chodzi? bo niby po co nagradzać kogoś, kto bierze udział w jakiejś imprezie drugi czy trzeci raz? to byłoby śmieszne, bo to żaden wyczyn. i w dodatku rujnujące dla organizatora - ten byłby raczej niepocieszony
Go Hard Or Go Home
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
W maratonie wrocławskim w zeszłym roku był jakiś zapis, że weterani iluś-tam maratonów wrocławskich mają za darmochę. I tak było ich tylko paru, a tutaj mamy 25 ultramaratonów, i to w takim miejscu że jednak trzeba ponieść jakiś konkretny koszt dotarcia i samego uczestnictwa. No ale może ja się nie znam i cała rzesza ludzi biega ten bieg za darmochę? :P
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
np. w 2010 roku brało udział w tym maratonie 14 343 biegaczy. to nie jest niszowa impreza.Lisciasty pisze:W maratonie wrocławskim w zeszłym roku był jakiś zapis, że weterani iluś-tam maratonów wrocławskich mają za darmochę. I tak było ich tylko paru, a tutaj mamy 25 ultramaratonów, i to w takim miejscu że jednak trzeba ponieść jakiś konkretny koszt dotarcia i samego uczestnictwa. No ale może ja się nie znam i cała rzesza ludzi biega ten bieg za darmochę? :P
dla przykładu (bo nie chce mi się szukać) tu masz z wiki wymienionych najbardziej utytułowanych pod względem zdobytych medali pod rząd (medale są w tym biegu przyznawane dla iluś tam mieszczących się w określonych limitach, nie wszystkim):
Barry Holland 41
Louis Massyn 41
Kenny Craig 40
Riel Hugo 40
Alan Robb 40
masz już teraz jakiś obraz ilu ludzi biega tam dziesiątkami lat, jeżeli są tacy, którzy potrafią zdobyć 40 medali pod rząd.
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
W maratonie poznańskim tak samo zwolnieni są wszyscy którzy ukończyli wszystkie wcześniejsze maratony poznańskie - tylko ich dużo mniej było bo tylko 13. Natomiast w półmaratonie poznańskim zwolnieni z opłat byli wszyscy na wózkach.