maksio97 - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
Do jutra
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Nie przeszkadza Ci sztywny zapiętek?
Bo wiesz...
Można się go pozbyć w łatwy sposób.
-
- Zaprawiony W Bojach
O dziwo nie. Ale i tak pewnie go wyjmę, bo nie lubię takich sztywniaków Po tych Twoich przeróbkach zmieniło się coś trzymaniu pięty?
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Nie. Jeżeli masz dobrze dopasowany rozmiar, to nic Ci nie będzie latać.Po tych Twoich przeróbkach zmieniło się coś trzymaniu pięty?
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Jest duża różnica w bieganiu w kolcach a bez przy poziomie powiedzmy 13-14 sek na 100m?
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Przy takim sprincie nie ma mowy o jakimkolwiek przetaczaniu. Wszystko lecisz z piętą bardzo wysoko i dzięki kolcom masz większy punkt podparcia niż na zwykłej podeszwie- odpychasz się od kolców, które są wbite pomiędzy tartan. Tak jak Szymon poleciał te 13,7 w Zenkach, to w kolcach by mógł coś tam urwać.
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
To że sprint jest biegany tylko na śródstopiu to wiem, bo tak biegam, pytanie na ile kolce pomogą mocniej się odpychać przy poziomie 13-14 sek, bo powiedzmy sobie szczerze..to nie sa dobre rezultaty wg mnie...zdaję sobie sprawę ze tu w grę wchodzi głównie siła mięśni....skoro mam w zwykłych butach 13,30 na suchej bieżni to jestem w stanie urwać te 30ss w kolcach?
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
A jakie są dobre? To nie nasza dyscyplina przecież. Mi to się wydaje, że lepsze wyniki od nas na takim sprincie miałby zwykły gość, który po prostu dużo i porządnie trenuje na siłowni.pytanie na ile kolce pomogą mocniej się odpychać przy poziomie 13-14 sek, bo powiedzmy sobie szczerze..to nie sa dobre rezultaty wg mnie
Na pewno byś coś urwał dzięki kolcom. Myślę, że te 0,3-0,5 dałbyś radę (abstrahując od wiatru ). Chcesz kupić kolce specjalnie na 100m ? Te na sprinty są sztywniejsze od długich.....skoro mam w zwykłych butach 13,30 na suchej bieżni to jestem w stanie urwać te 30ss w kolcach?
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
Nie będe kupował bo niestety nie ma gdzie biegac zawodów na 100m...na mitingi diamentowej ligi jestem za cienki a kupować tylko że raz w miesiącu pobiegać kilka stumetrówek..no to sorry ...... dobra konec spamu w nie naszych tematach , sorki Maksio
A dobry czas na 100m...hmmmm jakies krótkie 12 sek by było już chyba oki
A dobry czas na 100m...hmmmm jakies krótkie 12 sek by było już chyba oki
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
A czy moglibyście powiedzieć, gdzie można pobiec na 100 m z bloków i (optymalnie) z fotokomórką ? Czy są takie imprezy w Warszawie/okolicach ? Kiedyś byłem cholernie dobry w sprincie , ale to było 19 lat temu (no, cztery przyłożenia w jednym meczu ), ciekawy jestem jak teraz by było. Jaki byłby czas...mar_jas pisze:Nie będe kupował bo niestety nie ma gdzie biegac zawodów na 100m...na mitingi diamentowej ligi jestem za cienki a kupować tylko że raz w miesiącu pobiegać kilka stumetrówek..no to sorry
z góry dzięki. krunner
@maksio, mamy podobne cele biegowe, ja w tym roku walczę o 21'30'', jak widzę Twoje treningi, to pokrywają się z moimi (no, tempa ), powodzenia !! Też biegnę na Ursynowie.
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Ostatnio na BBL'u były takie testy. To była chyba jakaś ogólnokrajowa akcja.A czy moglibyście powiedzieć, gdzie można pobiec na 100 m z bloków i (optymalnie) z fotokomórką ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak ktoś znajdzie takie biegi, to niech da znać, bo mam wielką chęć poprawienia tego swojego wyniku...krunner pisze:A czy moglibyście powiedzieć, gdzie można pobiec na 100 m z bloków i (optymalnie) z fotokomórką ? Czy są takie imprezy w Warszawie/okolicach ? Kiedyś byłem cholernie dobry w sprincie , ale to było 19 lat temu (no, cztery przyłożenia w jednym meczu ), ciekawy jestem jak teraz by było. Jaki byłby czas...
z góry dzięki. krunner
To dobrze, postaram się czekać na mecie Od kilku tygodni trenuję tak sobie, bez planu i jakichś celowych działań. Będę musiał przejść się do klubu i popytać, a jak nie, to znaleźć sobie jakiś sensowny cel na tę jesień.@maksio, mamy podobne cele biegowe, ja w tym roku walczę o 21'30'', jak widzę Twoje treningi, to pokrywają się z moimi (no, tempa ), powodzenia !! Też biegnę na Ursynowie.
Planuję biec na złamanie 21 minut w przypadku dobrej pogody, a jak wyjdzie... nie wiem
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Cześć! Gratuluję wyniku, 21 minut złamane, jak widać.
U mnie mała organizacyjna wpadka, rano spadły na mnie jakieś nieszczęścia , spóźniony totalnie na bieg, startowałem jako ostatni, masakra Udało mi się wyjść z tego z twarzą 23:08, myślałem, że mnie nie sklasyfikują, bo już było po przejeżdzie samochodu zamykającego bieg
krunner
U mnie mała organizacyjna wpadka, rano spadły na mnie jakieś nieszczęścia , spóźniony totalnie na bieg, startowałem jako ostatni, masakra Udało mi się wyjść z tego z twarzą 23:08, myślałem, że mnie nie sklasyfikują, bo już było po przejeżdzie samochodu zamykającego bieg
krunner
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki
No właśnie wypatrywałem Cię przed biegiem, ale nie mogłem znaleźć. Z tymi spóźnieniami to ja już mam doświadczenie Dobrze, że w ogóle dotarłeś.
No właśnie wypatrywałem Cię przed biegiem, ale nie mogłem znaleźć. Z tymi spóźnieniami to ja już mam doświadczenie Dobrze, że w ogóle dotarłeś.