inov-8 road x255

Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mam pytanie do osób, które używają takich butów - jak sprawują się na mokrej nawierzchni (asfalt, tartan)
http://sewel.pl/product-pol-850-Buty-tr ... X-255.html
dziękuję :)
PKO
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest guma, a nie łysa pianka, nie powinno być najgorzej - niemniej ja tylko teoretyzuję. :oczko:
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

A czemu Rubi zainteresowały cię właśnie te buty?
Szczerze mówiąc to INOV-8 nie dość że jest masakrycznie drogą firmą, to tak naprawdę specjalizuje się w butach terenowych. Poczekaj do końca sezonu i kup sobie np. Pumy Faas 350... dostaniesz fajne buty za stosunkowo niewielkie pieniądze (Pumy akurat przyszły mi pierwsze na myśl jak to pisałem...) w dodatku bez jakiegoś plastikowego badziewia w podeszwie :bum:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Yassith
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:15

Nieprzeczytany post

Duzo biegalem w Inovach i mam o nich jak najlepsza opinie. Caly ubiegly rok biegalem w Terrafly 303 ( w kazdym terenie) za to zime przebiegalem w F-lite 195.

Podeszwa nie jet sliska i jest wytrzymala.

Fakt sa drogie.

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zoltar - o tym, że terenowe mają świetne, wiem - dlatego zdecydowałam się na trailrock 255; potrzebuję jeszcze butów na stadion i asfalt a ponieważ mam dostać ekstra zniżkę na drugą parę :hej: ... to przyglądam się między innymi właśnie road-om ;

Yassith, Strasb :) - dzięki; miałam watpliwości patrząc na tę gładką gumę pod spodem, czy na mokrym tartanie bądź asfalcie będą dobrze trzymać
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rubin, trzymanie na mokrym aslfalcie (w odróżnieniu od naszego ulubionego błota) to nie jest kwestia bieżnika, tylko rodzaju użytej gumy, więc nie ma co się przejmować skromnym rzeźbieniem. Na gładkiej powierzchni taka gładka podeszwa buta daje pewnie nawet lepsze przywieranie (duża powierzchnia kontaktu). A swoją drogą myślę, że trailroc255 to fajny wybór dla Ciebie, lepszy niz talony.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

rubin pisze:
Zoltar - potrzebuję jeszcze butów na stadion i asfalt a ponieważ mam dostać ekstra zniżkę na drugą parę :hej: ... to przyglądam się między innymi właśnie road-om ;
A jak tak, to przepraszam :jatylko:
strasb pisze:Rubin, trzymanie na mokrym aslfalcie (w odróżnieniu od naszego ulubionego błota) to nie jest kwestia bieżnika, tylko rodzaju użytej gumy, więc nie ma co się przejmować skromnym rzeźbieniem.
Oj to chyba koleżanka już zapomniała jak wygląda przeciętny asfalt w Polsce :bum:

Obrazek
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

doczytałam, że trailroc to wersja unisex i że są szersze z przodu - a to dla mnie ważne; do tego - nadają się również, gdy prócz terenu po drodze są asfaltowe przelotówki :) ;

Zoltar, spoko :oczko: - butów do biegania raz w tygodniu po asfalcie nie kupowałabym w tak wysokiej regularnej cenie
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trailroc są w ogóle na ich najszerszym kopycie, które kiedyś nazywało się "anatomical last", a teraz widzę "natural fit". Talony to z kolei drugi biegun - "performance last", wąziutkie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ