Coś w tym jest ja też tego nie lubię za bardzo .... podbiegi chyba jeszcze gorsze.mclakiewicz pisze:.....Najbardziej nielubiany przeze mnie trening: przebieżki. Ale co zrobić, technika fatalna więc trzeba je robić......
mclakiewicz - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 57
- Życiówka w maratonie: brak
- rene87
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
ja dla odmiany powiem, ze lubie i przebiezki i podbiegiacer pisze:Coś w tym jest ja też tego nie lubię za bardzo .... podbiegi chyba jeszcze gorsze.mclakiewicz pisze:.....Najbardziej nielubiany przeze mnie trening: przebieżki. Ale co zrobić, technika fatalna więc trzeba je robić......
Jak z biodrem ?Niegdyś miałam podobne dolegliwości - dużo odpoczynku, mniej dynamicznego biegania i wszystko wróciło do normy.
Co do 1 z przodu na półmaratonie jestem pewna, że ze spokojem - masz masę czasu do września.
powodzenia !
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Podbiegi to ja bardzo lubię. Ale ino na treningach
Biodro wczoraj wieczorem przestało boleć, dziś od rana znów o sobie przypomniało. Po treningu trochę rozgrzane przestało i znowu w ciągu dnia zaczęło ze zdwojoną siłą.
Biodro wczoraj wieczorem przestało boleć, dziś od rana znów o sobie przypomniało. Po treningu trochę rozgrzane przestało i znowu w ciągu dnia zaczęło ze zdwojoną siłą.
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
Pierwszy raz leciałam bez słuchawek na połówce i powiem Ci, że dobrze mi z tym było, piątkę w Chorzowie też biegłam bez słuchawek i tak mi chyba zostanie. Tylko na treningi chyba zostawię sobie muzę, ale wiem, że nie jest mi już niezbędna.
Ja wszelkich akcentów nie znosiłam, ale coś się ostatnio nawet polubiliśmy, czego i Tobie życzę
Ja wszelkich akcentów nie znosiłam, ale coś się ostatnio nawet polubiliśmy, czego i Tobie życzę
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Widzę że sięjednak pogubiłes Daj znać jak się będziesz następnym razem wybierał...15km to dla też tak w sam raz na wybieganie..a że to wybieganie, tempo mało wazne więc i po 6/kmmoge biec..a przynajmniej trafisz gdzie trzeba pozdro
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
A miałem zaplanowaną tę trasę w/g mapy. Ino że ktoś musiał na ścieżce zerwać strzałkę na zieloną trasę bo juz wiem gdzie źle skręciłem.mar_jas pisze:Widzę że sięjednak pogubiłes Daj znać jak się będziesz następnym razem wybierał...15km to dla też tak w sam raz na wybieganie..a że to wybieganie, tempo mało wazne więc i po 6/kmmoge biec..a przynajmniej trafisz gdzie trzeba pozdro
Ale spoko mogiemy się wybrać. Ja tam polecę najwcześniej za dwa, trzy tygodnie - zależy na ile zmasakruję biodro w TG.
- Boberek_21
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1g16m38s
Nie ma to jak pogubić się w swoim mieście :P:P
Ja ostatnio jakoś bez słuchawek biegam i jest mi z tym lepiej... na ostatnim longu w połowie trasy je wyjęłam bo mi wręcz muzyka przeszkadzała pierwszy raz w życiu muzyka mi przeszkadzała w czymkolwiek. Teraz chyba tylko na krótkie treningi będę zakładała słuchawki - no i na rower.
Ja ostatnio jakoś bez słuchawek biegam i jest mi z tym lepiej... na ostatnim longu w połowie trasy je wyjęłam bo mi wręcz muzyka przeszkadzała pierwszy raz w życiu muzyka mi przeszkadzała w czymkolwiek. Teraz chyba tylko na krótkie treningi będę zakładała słuchawki - no i na rower.
Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
Z tymi słuchawkami to jest różnie.... też dużo zalezy gdzie się biega...jak po lesie to aż miło je zdjąć i wczuć się w otoczenie...jak po miescie to nie ma bata, słuchawki muszą być koniecznie...
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Marek, sporo spóźnione gratulacje za chorzowską piątkę. Świetny wynik!
Uważaj na biodro, dyszkę pewnie odpuszczasz (mam na myśli tą z Twojej run-logowej stopki), oby uraz minął jak najszybciej
Uważaj na biodro, dyszkę pewnie odpuszczasz (mam na myśli tą z Twojej run-logowej stopki), oby uraz minął jak najszybciej
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
A właśnie..apropos tego biodra..to napewno biodro..a nie np pachwiny?
Spróbuj robić przed wyjściem na bieg lekką rozgrzewkę w domu..jakieś lekkie wymachy nogami na boki, w zgięciu, czy ruchy okrężne, parę lekkich skłonów, jakiś przysiad itp, tak żeby uaktywnić te partie ciała, tym bardziej że biegasz wcześnie rano po przespanej nocy..stawy mogą być lekko zastane ....pamiętam że jak zaczynałem biegać to tez mnie bolało, ale właśnie w okolicach pachwin...lekka rozgrzewka w domu przed wyjściem pomogła
Spróbuj robić przed wyjściem na bieg lekką rozgrzewkę w domu..jakieś lekkie wymachy nogami na boki, w zgięciu, czy ruchy okrężne, parę lekkich skłonów, jakiś przysiad itp, tak żeby uaktywnić te partie ciała, tym bardziej że biegasz wcześnie rano po przespanej nocy..stawy mogą być lekko zastane ....pamiętam że jak zaczynałem biegać to tez mnie bolało, ale właśnie w okolicach pachwin...lekka rozgrzewka w domu przed wyjściem pomogła
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki Grzegorz! Dyszki nie odpuszczam za nic! Trzeba zacisnąć zęby i pokonać te zakładane 55 minut.
Marcin, no właśnie robię taką rozgrzewkę: w łóżku rowerek, potem wymachy nogami i przysiady. No i pierwsze 500 metrów szuranie w tempie 8/km.
Też myślałem czy to nie pachwina. Ale czuję, że to gdzieś w środku, a rozciąganie na to nie pomaga. Nie znam się na anatomii, ale sądzę, że to gdzieś na stawie, ewentualnie jakieś mięśnie czy inne ścięgna tam gdzieś w środku? Po prochach ból ustępuje - stan zapalny?
Marcin, no właśnie robię taką rozgrzewkę: w łóżku rowerek, potem wymachy nogami i przysiady. No i pierwsze 500 metrów szuranie w tempie 8/km.
Też myślałem czy to nie pachwina. Ale czuję, że to gdzieś w środku, a rozciąganie na to nie pomaga. Nie znam się na anatomii, ale sądzę, że to gdzieś na stawie, ewentualnie jakieś mięśnie czy inne ścięgna tam gdzieś w środku? Po prochach ból ustępuje - stan zapalny?
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Marku!
Byłeś zainteresowany udziałem w Parkowej Koronie Biegów, wiec podaję Ci kilka usystematyzowanych, ważnych informacji:
Bieg Wiosenny (10 km) - 23 marca - już się odbył.
Parkowa Mila (1600m) - I edycja - 22 czerwca, II edycja 1 września, zawody bezpłatne, klasyfikacja. Uczestnicy
„Parkowej Mili” automatycznie zostają klasyfikowani w cyklu biegowym „Parkowa Korona Biegów”.
Parkowy Półmaraton - 8 września - do 31 lipca opłata startowa wynosi 35 zł - zapisy tutaj, uczestnicy otrzymują medal.
Bieg Równonocny (5km) - 22 września (biegniemy Półmaraton w Bytomiu). Jeszcze nie ma szczegółów odnośnie tego biegu.
Aby ukończyć Parkową Koronę Biegów, należy ukończyć 3 edycje biegów.
Byłeś zainteresowany udziałem w Parkowej Koronie Biegów, wiec podaję Ci kilka usystematyzowanych, ważnych informacji:
Bieg Wiosenny (10 km) - 23 marca - już się odbył.
Parkowa Mila (1600m) - I edycja - 22 czerwca, II edycja 1 września, zawody bezpłatne, klasyfikacja. Uczestnicy
„Parkowej Mili” automatycznie zostają klasyfikowani w cyklu biegowym „Parkowa Korona Biegów”.
Parkowy Półmaraton - 8 września - do 31 lipca opłata startowa wynosi 35 zł - zapisy tutaj, uczestnicy otrzymują medal.
Bieg Równonocny (5km) - 22 września (biegniemy Półmaraton w Bytomiu). Jeszcze nie ma szczegółów odnośnie tego biegu.
Aby ukończyć Parkową Koronę Biegów, należy ukończyć 3 edycje biegów.
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
=========
-----
Moje endo
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
Kurde...jak dobrze że Cię mamy Aga byłbym zapomniał o tej mili w Parku Sląskim.....tylko na następny dzień jest dycha w Pszczynie...trza będzie to jakoś ogarnąć
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Zastanawiam się jak to jest z tą Milą. Czy wystarczy zaliczyć tylko jedną edycję, by ją zaliczyć w całości, czy trzeba być obecnym na dwóch?
Mi nie pasuje 22 czerwca. W tym dniu będę odbierać pakiet na inny bieg.
Mi nie pasuje 22 czerwca. W tym dniu będę odbierać pakiet na inny bieg.
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
=========
-----
Moje endo
Mój blog
=========
-----
Moje endo
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Ja jestem tymczasowo lekko "confused" i chyba tą "parkową..." wogóle odpuszczę.