By zmniejszyć kwas mlekowy...

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja polecam poniższy produkt za 1zł!
Tanio i skutecznie !
Skład:
wodorowęglan sodu (NaHCO3)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Ale bzdury!!!!! Lactaty hamuja prace miesnii dopiero od natezenia we krwii ponad 4mmol/l i to powoli. Takie srodki to dla sredniakow. Jak mowi Apaczo: taniej sa inne srodki.

A co powie Adam na taka bezczelna reklame?
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja nawadniam sie woda mineralna z wysoka zawortoscia wodorowęglanu sodu (NaHCO3) - 4368mg/litr.
krisprince
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Podobno z kwasem mlekowym radzi sobie tez Beta Alanina. Czasem sobie zapodam przed dluzszym bieganiem, ale to z powodu podnoszenia wydolnosci. Ile w tym prawdy nie wiem, ale mi sie biega po tym dobrze, a moj dostawca supli twierdzi ze w bieganiu tylko bcaa i beta alanina.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krisprince pisze:Podobno z kwasem mlekowym radzi sobie tez Beta Alanina. Czasem sobie zapodam przed dluzszym bieganiem, ale to z powodu podnoszenia wydolnosci. Ile w tym prawdy nie wiem, ale mi sie biega po tym dobrze, a moj dostawca supli twierdzi ze w bieganiu tylko bcaa i beta alanina.
Beta-a trzeba brać w długich cyklach żeby poczuć jej moc.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
krisprince
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

apaczo pisze: Beta-a trzeba brać w długich cyklach żeby poczuć jej moc.
Czyli branie Bety raz w tygodniu na 2-3 godzinne wybieganie nie ma sensu twoim zdaniem? Uwazasz ze kiedy ona dziala?
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdecydowane działanie zaczynamy czuć dopiero od 2 tygodnia brania i można tak jechać do 3 miesięcy.
Awatar użytkownika
Rafał Sikora
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Ale bzdury!!!!! Lactaty hamuja prace miesnii dopiero od natezenia we krwii ponad 4mmol/l i to powoli. Takie srodki to dla sredniakow. Jak mowi Apaczo: taniej sa inne srodki.

;) Każdy bierze i poleca to co najbardziej mu odpowiada, czy bzdury? Zapomniałeś że każdy organizm jest innny i przy innych wartościach się kwasi.

Pozdrawiam i powodzenia;)
Ambasador marek :Under Armour, Motive , Teekanne , Sponser , Tifosi ,Garmin
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Rafał Sikora pisze:
Rolli pisze:Ale bzdury!!!!! Lactaty hamuja prace miesnii dopiero od natezenia we krwii ponad 4mmol/l i to powoli. Takie srodki to dla sredniakow. Jak mowi Apaczo: taniej sa inne srodki.

;) Każdy bierze i poleca to co najbardziej mu odpowiada, czy bzdury? Zapomniałeś że każdy organizm jest innny i przy innych wartościach się kwasi.

nie, niektórzy plecają co im odpowiada, a inni to za co im płacą. To co piszesz to bzdury, zakwaszenie upośledzające prace mięśni jest takie jak pisze Rolli. Oczywiście osobnicze różnice moą być, ale nikt przy długim wybieganiu nie będzie się zakwszał powuże LT.

Jest na forum paru przedstawicieli handlowych, ale znaja się przynamniej na rzeczy...

niemniej życze rozwoju i poszerzania wiedzy
powodzenia
Krzysiek
omarr
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że nasze organizmy ewolucyjnie są przygotowane do metabolizowania kwasu mlekowego. Nie wiem jak dobrze są przygotowane do metabolizowania tych wynalazków, ale mam przeczucie, że gorzej.
Awatar użytkownika
Rafał Sikora
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

omarr pisze:Wydaje mi się, że nasze organizmy ewolucyjnie są przygotowane do metabolizowania kwasu mlekowego. Nie wiem jak dobrze są przygotowane do metabolizowania tych wynalazków, ale mam przeczucie, że gorzej.

wiadomo im dalej w świat tym inny wynalazek , ale takie życie..
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Rafał Sikora pisze:...
Jak dla mnie to jesteś kompletnie niewiarygodny. Założyłes tu w sumie kilka wątków, w każdym ordynarna, nachalna reklama jakiegoś produktu. Dziwię się, że takie zachowania są tolerowane przez adminów. To jest robienie z forum śmietnika.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Temat dobry i warty dyskusji.

Popularne zakwasy mozna zwalczac na rozne sposoby. Budzenie sie z bolem w gnatach nie jest motywujace.
Osobiscie lykam XEndurance, podnoszace wydajnie VO2max, co jednoznacznie wskazuje mi HRM. Ostatnio daje nawet psu, tylko gorzej z jednoznacznym potwierdzeniem dzialania ;)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gdy sie budzimy z bolem to raczej popularny zakwas to nie jest, choc zgadzam sie ze bol motywacji nie dodaje:)
Awatar użytkownika
Rafał Sikora
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:
Rafał Sikora pisze:

nie, niektórzy plecają co im odpowiada, a inni to za co im płacą. To co piszesz to bzdury, zakwaszenie upośledzające prace mięśni jest takie jak pisze Rolli. Oczywiście osobnicze różnice moą być, ale nikt przy długim wybieganiu nie będzie się zakwszał powuże LT.

Jest na forum paru przedstawicieli handlowych, ale znaja się przynamniej na rzeczy...

niemniej życze rozwoju i poszerzania wiedzy
powodzenia

Ja nigdy nie napiszę czytając kogoś wypowiedź że to bzdury, tak samo jak każdy fizjolog ma inna opinie i inne badania na temat treningu wysokogórskiego tak ja opisuje kwas na swoim przykładzie to samo profesor Żołądź może Ci powiedzieć.....bo niejednokrotnie na ten temat rozmawiamy

Zanim skrytykujesz i ocenisz pomyśl że karta lubi się odwracać i nigdy nie wiesz kto i co w zyciu Ci będzie potrzebne i nie oceniaj negatywnie i ze złym nastawieniem
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ