astma u biegających

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
FiLiPuS
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

na wstępie pozdrawiam wszystkich i dziękuje za wszelką pomoc. więc chodzi o to że mój kolega ma astme, mimo iż mu to odradzałem normalnie chodzi na treningi, co prawda nie zauważyłem jakichkolwiek problemów z oddychaniem, ale on ciągle narzeka że jest gorszy bo ma astme, niby chodzi do lekarza, bierze leki itp. ale wkurza mnie że cały czas tłumaczy się chorobą tak wiec czy moglibyście powiedziec mi w jakim stopniu to schorzenie przeszkadza w bieganiu i czy jest możliwe że mój kumpel nie ma problemów z dusznościami, zadyszką (twierdzi że już nie bierze leków) itp no nie wiem może ma ta astme w małym stopniu...
dzień bez biegania to dzień stracony
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wiwaldi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chłopak astme mieć będzie ale biegając szybciej ją wyleczy. jego tłumaczenia że jest gorszy W SPORCIE bo ma astmę są absolutną bzdurą.
gloria victis
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdzieś tam wcześniej w Zdrowiu jest seria takich postów od alergików i astmatyków (czyli często też kiepsko leczonych alegików). Nie przypominam sobie żeby ktos narzekał. Wszyscy chwalili sobie bieganie jako sposób na łatwiejsze znoszenie dolegliwości w tym i ja (alergiczka).
Jeśli Twój kolega nie narzeka po bieganiu na pogorszenie się zdrowia to najlepszy dowód że biegać może, a jeśli jeszcze czuje się lepiej to powinno go to zachęcić do kontynuowania.
Powodzenia. :)
zuku
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jestem astmatykiem o lekkim przebiegu choroby, i jesli to nie przeszkadza ci w uprawianiu sportow to jest jak najbardziej wskazane.
przez astme objetosc pluc jest sukcesywnie zmniejszana, bieganie a wiec glebokie wdechy napewno sa tu bardzo pomocne

pzdr.
Wojtek
ODPOWIEDZ