Buty minimalistyczne

Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Klanger pisze: Amiga kontra Commodore, iPhone kontra Android, Mac kontra PC idziemy w tym kierunku?
raczej Atari kontra Commodore ;)
Go Hard Or Go Home
PKO
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Albowiem zaprawdę powiadam Wam, że PRAWDZIWYM Minimalistą jest ten, któren buty z zerowym dropem nosi, nie zaś ten który Wiarę obraża dropem dwu milimetrowym lub większym.

To mówiłem ja brat małej wiary... :jatylko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Albowiem zaprawdę powiadam Wam, że PRAWDZIWYM Minimalistą jest ten, któren buty z zerowym dropem nosi, nie zaś ten który Wiarę obraża dropem dwu milimetrowym lub większym.
twoja stara w laczkach po domu? :lalala:

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze: :chrap: .
:chrap: .
:chrap: .
Tompoz (kolarz) to był jednak wartościowy forumowicz.

---
Czy jest tu jakiś moderator?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

no dobra, obiecuję, że od tej pory będę dialogi z zoltarem zaczynał od:

ACHTUNG, ACHTUNG! trolls clash ahead

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kulawy Psie dzisiaj Ich już chyba nie dopadniemy.
Ale jutro ich skalpy będą naszą własnością.
Howgh!
Jeżeli mogę coś doradzić, to należy napisać na PW do Admina, że twoje uczucia (religijne?) zostały obrażone, że czujesz się obrażony i w ogóle uczucia braci naszych mniejszych minimalistów obrażone zostały, i że odczuwasz ogólny dyskomfort... z powodu użytkownika zoltara7, który PRAWDZIWEJ wieŻe samą swoją obecnością na forum urąga...

No i Admin nie będzie miał wyjścia jak... udzielić zoltarowi sto pięćdziesiątego siódmego poważnego ostrzeżenia...
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Zoltar człowieku, nie zaśmiecaj tego wątku. Nie rób chłopakom chociaż tutaj syfu. Wiesz co to jest nerwica natręctw?
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po pierwsze primo Nie jestem człowiekiem :spoko:
Po drugie primo... przecież ja tylko chciałem przystąpić do minimalistycznego związku wyznaniowego... mam już nawet na oku stosowne buty biegowe z zerowym dropem... :ojoj:
Obrazek
Fajne, nie?! :tonieja:
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A czy ja - obserwując oczywiście z żywym zainteresowaniem toczącą się wojnę planet - się mogę przy okazji dowiedzieć od Sz. Sockwowców czy w obecne temperatury im się w nich giry nie zagrzewają? Klanger w teście pisze: Cholewkę tworzy cienka na kilka milimetrów tkanina neoprenowa, która zapewnia pewną oddychalność stopie. Mi się neopren kojarzy z czymś, pod czym zaduch panuje i pot ścieka. Czy ta "pewna" oddychalność jest wystarczająco pewna w ciepłej porze?

@Qba: mój zakres ruchu jest różny w obu stopach, bo jedna miała przygody urazowe i choć na szczęście podgięcie dorsalne jest OK to wyciąg do przodu troszku deficytowy. Czyli na jednej nodze mógłbym nosić żelazko a na drugiej zero-drop. W sferze interpretacyjnej Zoltara byłbym więc ekumeniczny (albo - jak sam Zoltar-pierwowzór - dropowym obojnakiem :hejhej:).
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@hassy

X8 mają być modelem dedykowanym na lato z bardzo przewiewną cholewką (tkanina przypomina siatkę ze wzmocnieniem). Za jakiś czas będą dostępne zapewne na ich stronie www - tak samo było z G3 (przeceny na stronie, zbieranie kasy na produkcję w Chinach, przenoszenie terminu sprzedaży, i wreszcie premiera).

Jeśli o mnie chodzi, to w nich nie biegam gdy można biegać boso (czyli jak nie ma mrozu), a jedynie noszę je ze sobą w plecaku (awaryjnie). Używam je natomiast w pracy od niemal roku, gdzie temp. są cały czas "letnie" - w skarpetkach jest OK, choć wolę być w sandałach typu Luna Sandals, ale nie wolno mi ze względów bezpieczeństwa :lalala:

Udarr, albo HeavyPaul coś więcej pewnie powiedzą.

Jak masz trochę kasy to teraz warto kupić te papcie (29$), później chyba X8 na lato będą lepsze, ale też znacznie droższe. Podeszwa modelu, w którym biegałem jak i w tym które używam do chodzenia w pracy i poza nią jest w zasadzie, jak nowa. Tak cienkie TPU daje radę :hahaha:
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 to Tompoz? :bum:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

thomekh pisze:zoltar7 to Tompoz? :bum:
No jak mogłeś tak napisać? Komentarze Tompoza często miały w sobie jakąś treść. Nie było w nich dbałości o ortografię, składnię, interpunkcję, ale za to odwoływały się do poruszanego tematu.
Zoltar od kilku lat wszędzie wkleja podobny, pusty tekst. Na argumenty się nie sili, bo to jego pięta achillesowa. Do tego ma tę właściwość, że im bardziej wkurza ludzi, tym bardziej się nakręca.
EDIT: Ja właśnie przestałem go karmić.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fakt, Tompoz był wkurzający ale nie piastował stanowiska trolla bieganie.pl jak robi to zoltar7
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może kogoś zainteresuje:

Boso lub w minimalach przez oba kontynenty Ameryki (z Kanady na koniec południowego świata) - 19000km!

Strona www projektu http://www.runningtotheendoftheworld.com/ lub facebook https://www.facebook.com/RuntotheEndoftheWorld
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie zainteresowało. Fajne. Oprócz idei, trasy i inspiracji moja turystyczna dusza z przyjemnością przyjrzała się też innym zmyślnym akcesoriom służącym przemierzaniu świata na maksa lekko i prosto. Nie wiem tylko czy on to wszystko z obrazków targa na plecach czy ma jakiś transport towarzyszący. Niby wszystko leciuśkie, ale jak to spakować w jeden worek to jednak super lekkie toto nie będzie. (Edit po obejrzeniu jednego z podlinkowanych na www filmików: wygląda na to, że jednak targa, urwis jeden :) - choć wciąż nie wiem skąd żarcie). I z tym całym majdanem 2 razy po 25 kilometrów dziennie przez 5 dni w tygodniu (prawie) bez butów.... wymiata jak dla mnie :) Ten to dopiero religijny fundamentalista ;)

No i Crocsy jednak wziął ;) Nie dziwne, to jedne z najbardziej wszechstronnych znanych mi butów i jestem ich fanem, choć ostatnio wkraczają w jakieś dygresyjne obszary każual (jakieś mokasyny itp.), rozpajęczają na wielość frymuśnych modeli.... Ale klasyki są niełatwe do przeskoczenia :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ