ZAPALENIE ŚCIĘGNA MIĘŚNIA CZWOROGŁOWEGO UDA

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
foczka81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
3 m-temu uderzyłam dosyć mocno kolanem w drabinkę wieży ratowniczej, powstał obrzęk i zgrubienie na przedniej powierzchni rzepki, które widoczne jest przy zgięciu kolana, jednak do lekarza udałam się po 2 m-cach, kiedy to poważnie zaczęło mnie boleć kolano. Ortopeda stwierdził, że mam zapalenie ścięgna m.czworogłowego i przepisał leki i 2 tyg. bez ćwiczeń. Zastosowałam to i rzeczywiście przestałam odczuwać ból. Lekarz po kontroli stwierdził, że mogę zacząć uprawiać sporty. Jednak kiedy znowu zaczęłam ćwiczyć, a głównie chodzi o skakanie i bieganie, znowu zaczęłam odczuwać dolegliwości, ale tym razem rwący ból na przyśrodkowej stronie podudzia, który obecnie utrudnia mi nawet chodzenie. Proponowano mi zabiegi krioterapii, laser i solux. Proszę o pomoc czy dzięki zastosowaniu tych zabiegów moje kolano wróci do formy?Pozdrawiam
foczka
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Soluxa jeszcze nie zaliczałem.
Laser i krioterapia-OK
Czy kolano wróci do normy-Nie wiem
Jeśli diagnoza jest trafna (czyli jakiś stan zapalny), to na zdrowy rozsądek powinno być wszystko w porządku.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
ODPOWIEDZ