rubin - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mierzyć muszę, tylko u mnie na wsi takich jeszcze nie widziałam; w asicsach właśnie biegam, tylko że trail tambora; kupowałam je jesienią ub. roku z premedytacją - ortopeda zalecił sztywniejsze buty, bo miałam problemy z rozcięgnem; teraz się w nich trochę męczę, za sztywne
poczytam o tych fuji :)
PKO
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fuji są lżejsze choć nie były przesadnie elastyczne. Mnie ostatnio zainteresowały te: http://www.runblogger.com/2013/04/dirty ... eview.html
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fajnie wyglądają, ale trochę ciężkawe ;) 353 gramy? dobrze doczytałam?
i chyba w Polsce słabo dostępne ...
a dlaczego myślisz, że inołajty nie najlepsze?
cenowo - x-talony (488) wychodzą podobnie jak te asicsy (459), które mi podesłałaś, chyba, że gdzieś można jeszcze taniej
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Od razu się przyznaję, że wczoraj pisałam na szybko i np. nie przyszło mi do głowy sprawdzić cen, myślałam, że bardziej na niekorzyść Inovów jest. :oczko: Musisz mierzyć i stopa prawdę Ci powie, ale w wersji damskiej X-Talony są naprawdę wąskie, musisz poczuć, czy będzie Ci to odpowiadało na codzienny trening, bo chyba nie tylko na szybkie starty buty chcesz. Drop jest umiarkowany i tak mnie nie martwi, ale na pewno poczujesz różnicę w grubości podeszwy i amortyzacji - uwaga z dużym kilometrażem od razu! I trzeba pamiętać, że z taką świetną podeszwą na błoto jakiś przelot po asfalcie to średnia przyjemność. Jak X-Talony będą Ci za wąskie to przymierz może też coś z serii Trailroc.

Nie mam pojęcia, gdzie te Montraile oglądać również w Szwajcarii, ja znalazłam, że damskie ważą 172g/but więc raczej jak lubię.

Napisałam o Asicsach bo to taki but pośredni, lżejszy a nie całkiej hardkorowy, taki, że z marszu możesz się na niego przesiąść.
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chyba muszę sobie jakąś wycieczkę zrobić; w cz-wie nigdzie nie widziałam tych butów, zdarzają się pojedyncze sztuki, ale ogólnie to bryndza straszna, a ja już po prostu muszę kupić nowe, bo w tych co mam coraz gorzej się biega
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

słaba z takimi tempami??? To ja "osioł" na wszystkie moje imiona i nazwiska.... :echech:
frelka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słaba?! Pewnie Cie to nie pocieszy, ale dla mnie taki trening to wyczyn :orany: Jak czytam Wasze blogi (mówiąc Wasze, mam na myśli te kobietki, które mnie tak pięknie przywitały na blogu) to myśle sobie czy przypadkiem ten mój lipcowy bieg w Warszawie to nie za wysokie progi :bum:

Aaaa no i zazdroszczę terenów do biegania... jest co podziwiać :taktak:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ania, osioł to o upartość chodziło :hahaha: ; bo jak stadion niedostępny to seta na kostce chodnikowej robiłam ;) ; a że słaba - no cóż - tempa miałam zaplanowane, a że osioł :taktak: to mimo iż miałam dość w połowie imprezy - jakoś dociągnęłam do końca; choć ledwo

frelka - tereny na Jurze - piękne :) to prawda; a co do treningów - szybko się przekonasz, że masz b. duże możliwości :)
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Strasznie nierówne te tempa, jak zaczęłaś od pierwszej 200-setki sprintem po 3,39 to czapki z głów - tempo wyższe niż moje interwałowe :hahaha: - wniosek, za szybkie otwarcie powodem problemów. A przeca klasyk pisze, że 80% błędów biegacze popełniają w ciągu pierwszych dwóch minut biegu - to samo się tyczy treningów, seta zaczniesz za szybko to nie skończysz lub będzie to droga przez mękę i każda tempówka wolniejsza i słabsza. Niemniej przyznać trzeba, że przeszłaś przez bardzo cieżką sesję więc pogratulować też trzeba. Wnioski, biegaj równiej, pilnuj tempa i pamiętaj, że najlepsza to ma być ostatnia tempówka, pierwsza może być kiepska i dobrze jak się ma na niej wrażenie, że się obijasz - to wrażenie szybko przechodzi ale tempo zostaje i o to biega.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

też mi się wydaje, że coś pochrzaniłam z tempami i dlatego takie wrażenie "ciężkości" ; dawno nie biegałam setów i strasznie trudno było mi wcelować się w to właściwe :) pewnie tylko kilometrówki robiłam jak należy a pozostałe za szybko jak na moje obecne możliwości;
teraz zauważyłam, że źle wpisałam pierwszą 200setkę, było 3:49, już poprawiłam :)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szczupłe_kości pisze:no i chyba jakieś pierwsze punkty do klasyfikacji w montrail lidze wpadły .
:hahaha: faktycznie , znalazłam się na tej liście:
http://www.biegigorskie.pl/wp-content/u ... 1905v2.xls
muszę jeszcze na punkty z Ossona poczekać, bo na razie wpisane mam tylko z Koniczynki :) ... ale ekstra :hej:
szczupłe_kości
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:36:33
Życiówka w maratonie: 02:57:47

Nieprzeczytany post

Zostaniesz budowniczym trasy ,będziesz gospodarzem "zabieganej czołówki trial" a zdobyte doświadczenie wykorzystasz może kiedyś organizując jakiś bieg dla nie tylko zabieganych :oczko:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hej: jeśli tylko dasz się Piotr poprowadzić - czuj się zaproszony :oczko:
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Monika wychodzi na to, że możemy sobie podać dłonie w związku z .... brakiem czasu ;)

W tym roku jeszcze moje biegi po płaskim planuje a w przyszłym...... ehh nakręcasz mnie coraz bardziej na te przełajowe - górskie wycieczki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiesiek, bo to piękna sprawa :) zwłaszcza dla takich leszczy jak ja :bum: ; braki w wynikach rekompensują walory trasy :)
mam dziś zgryz ... chciałam sobie zrobić ekstra wolne, bo jak sprawdzałam w niedzielę trasę na "zabieganą czołówkę" to trochę się poobijałam i co nieco naciągnęłam upadając, ale szykuje się znowu nocny trail, praktycznie pod moimi oknami ...

http://biegajznami.pl/Forum/ZABIEGANI-C ... /Strona-30
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ