w przyszla srode mam artroskopie.... nie tak dawno temu stwierdzono 2-3 stopien uszkodzenia chrzastki oraz srodkowa lekotke do wyciecia (jakos tak to chyba szlo)... Mam do Was pytanko - najpierw o znieczulenie - chcialbym od pasa w dol, wiem ze przy nim dostaje sie zastrzyk w rdzen - czy najpierw znieczula sie miejscowo ten fragment ciala?
Dalej lekarz mowi ze w czwartek (Zabieg sroda rano) wracam do domu - jak to jest z bolem po zabiegu?? przez ile trzeba brac srodki przeciwbolowe, no i najwazniejsze ile nie da sie chodzic??
Juz teraz wiem ze czeka mnie rehabilitacja, ale poki co do niej nie mam pytan;)
z gory dzieki za odpowiedzi, moze choc troszke mniej przestane sie denerwowac;)
juz za pare dni artoskopia...
- misio
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wpierw dostaniesz zastrzyk w skore chyba majacy na celu znieczulenie cie przedz zastrzykiem w kregoslup(zalozenie cewnika przez ktroy bede co mogli podawac srodek znieczulajacy)Nic strasznego chociaz ja tego bardzo nie lubilem (nienawidze jakichkolwiek zastrzykow).
Bol jest znosny moga dac ci przeciwbolowe i przeciwzapalane boli glownie przyz sginaniu nogi.
Nie wiem jak to jest wprzypadku chrzaski z chodzeniem ale duzo mozesz znalezc w necie wpisz Acta Clinica i tam poszukaj o operacjach chrzastlki wszystko zalezy co ci beda robic i jaka technika.
Powodzenia!
Bol jest znosny moga dac ci przeciwbolowe i przeciwzapalane boli glownie przyz sginaniu nogi.
Nie wiem jak to jest wprzypadku chrzaski z chodzeniem ale duzo mozesz znalezc w necie wpisz Acta Clinica i tam poszukaj o operacjach chrzastlki wszystko zalezy co ci beda robic i jaka technika.
Powodzenia!
Misio
- marta0505
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja miałam znieczulenie w kręgosłup 3 razy, przez ponad 3 godziny nie czujesz nic od pasa w dół i to jest plus, bo długo po zabiegu nie odczuwa się bólu tej nogi, minusem jest to, że musisz leżeć na płasko 24 godziny, tylko jak wstaniesz na następny dzień na nogi to nie rób gwałtownych skłonów ja, po wstaniu z łóżka właśnie zrobiłam taką głupotę, bo chciałam sobie umyć głowę później strasznie cierpiałam, głowa to mi chciała pęknąć i jakoś dziwnie słyszałam tak jakby z oddali, dolegliwości te utrzymywały się kilka dni.