Komentarz do artykułu Polar RCX 5 - TEST

dzimaj
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Yassith pisze:Pasek na sucho czesto nie laczy ale jak sie juz troche spoce to lapie i trzyma. Musialo Ci sie cos schrzanic bo mnie nigdy w czasie biegu nie stracil lacznosci. O ile pamietam slaba bateria jest sygnalizowana na zegarku.
no właśnie dziwne że po 20 km tracił łączność, raczej na suchego nie wyglądałem, może od nadmiaru potu...:), właśnie czy słaba bateria w pulsometrze jest sygnalizowana w zegarku? słaba bateria GPS sygnalizuje się w zegarku, ale chyba pulsometr to nie, chociaż nie wiem do końca
Yassith pisze:Co do uzytecznosci pulsometru to nie rozumiem krytyki bo biegam z nim rok i jest raczej ok. Bardzo dobrze dziala z zaprogramowanymi treningami.
ja do pulsometru też nie mam uwag, chociaż zmienianie stref po wgraniu treningu do zegarka jest wkurzające, dlatego treningów już nie wgrywam, natomiast znalazłem prosty sposób na trening za pomocą programu Audacity , miksuje sobie muzykę z komendami trenera (na razie biorę je z pewnego płatnego serwisu) ale jak się zastanowiłem to sam sobie też to mogę poukładać i z miksować w tym programie, bieganie i ciągłe spoglądanie na zegarek co teraz przebieżka , rytm czy co innego jest na dłuższą metę męcząca, a jak ktoś ma słabszy wzrok lub biega wieczorem to właściwie niemożliwe,a tak to słuchawki na uszy , muzyka gra i trening się wykonuje
Yassith pisze:Ilosc faz to rzeczywiscie porazka ale juz sie z tym pogodzilem.
W sumie im dluzej trenuje tym mniej programuje i raczej uzywam samego stopera i pulsometru aby kontrolowac intensywnosc bo zdarza mi sie przesadzic.
Obrazek
PKO
dzimaj
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

powodem złych wskazań był uszkodzony pasek , kupiłem nowy , nowego typu , o niebo lepszy, , nie trzeba go zwilżać, działa na sucho
Obrazek
gregoryc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Cześć

Wiecie czy RCX5 potrafi pokazywać średnie wartości pulsu i tempa dla aktualnego lap-a? Mam na myśli w trakcie treningu, w trakcie lap-a, na bieżąco, nie zaś po zakończeniu treningu.

Grzegorz
dzimaj
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

nie widziałem takiej opcji, jest tylko średni puls dla całego biegu, dla lapa jest tylko czas

gregoryc pisze:Cześć

Wiecie czy RCX5 potrafi pokazywać średnie wartości pulsu i tempa dla aktualnego lap-a? Mam na myśli w trakcie treningu, w trakcie lap-a, na bieżąco, nie zaś po zakończeniu treningu.

Grzegorz
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ