Komentarz do artykułu 10 kluczy do sukcesu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:było śmiesznie... powoli robi się groteskowo, czekam na ciąg dalszy
Ale wiesz co, czy mógłbyś napisać dlaczego z Twojej perspektywy to jest śmieszne, groteskowe ? Bo na przykład z mojej nie jest ...
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bo statystycznego polaka z kredytem hipotecznym, pensją na poziomie średniej krajowej lub jeszcze częściej poniżej tego pułapu, mającego dziecko oraz pracę w mieście, w który mieszka nie stać w sensie zarówno ekonomicznym jak i społecznym na przeprowadzkę.
argument pt. "idź i se kup nowe mieszkanie zamiast jojczyć" jest argumentem człowieka kompletnie oderwanego od szarej polskiej rzeczywistości. oczywiście jeśli ktoś jest ponad tą szarą rzeczywistość jak kolega bjj lub Ty to z całego serca jemu jak i Tobie gratuluję i cieszę się Waszym szczęściem, zupełnie szczerze :)
p.s. aby wszystko było jasne dokładnie słowa kolegi bjj brzmiały
bjj pisze:Zamiast marudzić i samemu robić sobie problemy wystarczy przeprowadzić się w fajne miejsce i po kłopocie.
żeby nie było niejasności :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Nie ma kogoś takiego jak statystyczny Polak :hahaha:. Statystyczny Polak ma 1.2 dziecka, 0.5 psa, 0.43 kota i nie biega :hahaha: , a może raczej biega 0.04 km tygodniowo.

bjj pewnie to zbyt dosadnie napisał, ale ja się z nim zgadzam. Kredyty kiedyś będą spłacone, wpisy w aktach hipotecznych wykreślone, dzieci trochę starsze i żona mądrzejsza :hahaha:, można coś pomyśleć, weszliśmy w temat "jak żyć" :grr:
krunner
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krunner pisze:Nie ma kogoś takiego jak statystyczny Polak :hahaha:. Statystyczny Polak ma 1.2 dziecka, 0.5 psa, 0.43 kota i nie biega :hahaha: , a może raczej biega 0.04 km tygodniowo.
jak się nie ma czego przyczepić to warto złapać za słowo :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:bo statystycznego polaka z kredytem hipotecznym, pensją na poziomie średniej krajowej lub jeszcze częściej poniżej tego pułapu, mającego dziecko oraz pracę w mieście, w który mieszka nie stać w sensie zarówno ekonomicznym jak i społecznym na przeprowadzkę.
argument pt. "idź i se kup nowe mieszkanie zamiast jojczyć" jest argumentem człowieka kompletnie oderwanego od szarej polskiej rzeczywistości. oczywiście jeśli ktoś jest ponad tą szarą rzeczywistość jak kolega bjj lub Ty to z całego serca jemu jak i Tobie gratuluję i cieszę się Waszym szczęściem, zupełnie szczerze :)
p.s. aby wszystko było jasne dokładnie słowa kolegi bjj brzmiały
bjj pisze:Zamiast marudzić i samemu robić sobie problemy wystarczy przeprowadzić się w fajne miejsce i po kłopocie.
żeby nie było niejasności :)
Napisz proszę jaką niby przeszkodą w sprzedaży mieszkania jest kredyt hipoteczny ? Dla Ciebie to bez różnicy czy będziesz spłacał obecne czy nowe mieszkanie a jak jak się postarasz to na pewno znajdziesz kredyt na lepszych warunkach. Jakim problemem jest to ,że ktoś ma pracę w mieście ? Przecież nie masz się przeprowadzać 150km dalej tylko np. na obrzeża miasta więc z komunikacją, szkołą dla dziecka itp. nie ma problemu
5km-16:48
10km - 35:46
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
bjj pisze:Może i jednej mi brakuje za to ty wykazałeś się brakiem wszystkich. Jaki widzisz problem w sprzedaży mieszkania i kupnie innego w innym miejscu bo nie za bardzo rozumiem ? Sprzedajesz i za pieniądze które masz kupujesz coś innego. Kto ci każe dokładać ? Druga opcja to zamiana co również często ma miejsce. Ja w ciągu 10 lat 3 razy sprzedawałem/kupowałem mieszkanie i jak dla mnie to tak "skomplikowane" jak zmiana samochodu, ale widzę ,że dla niektórych to coś niesamowitego.
było śmiesznie... powoli robi się groteskowo, czekam na ciąg dalszy
Obrazek
Dla mnie jest to tym bardziej śmieszne ,że trzeba komuś napisać poradnik "jak sprzedać/kupić/zamienić mieszkanie". Taki niestety w większości nasz naród. Lepiej siedzieć i marudzić zamiast wykazać jakieś chęci i troszeczkę ruszyć głową.
5km-16:48
10km - 35:46
Awatar użytkownika
Michał Skoczyński
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bjj pisze:Dla mnie jest to tym bardziej śmieszne ,że trzeba komuś napisać poradnik "jak sprzedać/kupić/zamienić mieszkanie". Taki niestety w większości nasz naród. Lepiej siedzieć i marudzić zamiast wykazać jakieś chęci i troszeczkę ruszyć głową.
Coś w tym jest, ale Polacy są raczej osobami przywiązanymi do swoich 4 ścian i nie lubią zmian. Zobacz ile jest krzyku, gdy jest zagrożenie powodziowe albo pożarowe i ewakuują ludzi - płacz i zgrzytanie zębami. Poza tym jest wiele innych czynników, o których już poprzednicy pisali. Co nie zmienia faktu, że często robimy z igły widły i warto się nad tym problemem poważniej zastanowić.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ