[PYTANIE] Jakie buty do biegania na twardej nawierzchni?

luke.f
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
poszukuję dobrych butów do biegania po twardej nawierzchni (asfalt, kostka brukowa).

Obecnie posiadam New Balance 409, ale po kilku dniach 30-40 minutowych biegów zaczynam odczuwać ból w kolanie. Myślę, że potrzebuję butów z dobrą amortyzacją (biegam raz dzień/dwa dni - po 30 minut, do godziny). Do wydania mam około 300zł, w ostateczności 400zł (ale nie więcej).

Czy moglibyście polecić mi dobre buty, z dobrą amortyzacją, które nadają się do biegania po twardych nawierzchniach?

Z góry dziękuję za propozycje!
Pozdrawiam,
Łukasz

EDIT:
Jutro przejdę się chyba do sklepu ERGO w Warszawie i poproszę ich, żeby pomogli mi dobrać buty do mojej stopy.
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli w tych NB boli cię kolano, to proponuję naukę właściwego biegania w butach z mniejszą amortyzacją.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nogi nie bolą Cię od niewłaściwego obuwia tylko od słabej a raczej brak techniki. Wzmacniaj nogi i ucz się biegać ze śródstopia.
luke.f
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Do dość pocieszająca myśl :) Zaoszczędzę trochę grosza! Czy są w internecie filmiki/poradniki jak poprawnie biegać na twardym podłożu?
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wpisz w google "nauka biegania ze śródstopia" wyskoczy Ci kilka stron z bieganie.pl oraz z portalu konkurencyjnego. Powodzenia :taktak:
luke.f
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Super! Dziękuję! :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ