Geonaute ONmove 100
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
akurat Onmove 100 ma SiRFstarIV(nowszy moduł niż w cudnych Garminach) i jest bardzo chwalony za jakość GPS , więc nie wiem skąd takie problemy- może jakaś wada fabryczna. Minus w tym zegarku to wyświetlanie parametrów - a raczej jednego parametru jednocześnie , oraz brak pomiaru wysokości . Cena jednak jest naprawdę niska - co może przemawiać za kupnem tego sprzętu.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46:38
A jednak mimo "lepszego" modułu gps ślad odchylał mi się kilka metrów od trasy, trasa jednego biegu w ogóle nie wyglądała jak trasa, którą biegłem, łapanie sygnału trwało koszmarnie długo, a w większości przypadków nie udało mi się go w ogóle złapać. Jednak z obecnym, prostym Garminem FR210 nie mam prawie żadnych problemów, a przebiegłem z nim już jakieś 800 km.rudnickir pisze:akurat Onmove 100 ma SiRFstarIV(nowszy moduł niż w cudnych Garminach) i jest bardzo chwalony za jakość GPS , więc nie wiem skąd takie problemy- może jakaś wada fabryczna. Minus w tym zegarku to wyświetlanie parametrów - a raczej jednego parametru jednocześnie , oraz brak pomiaru wysokości . Cena jednak jest naprawdę niska - co może przemawiać za kupnem tego sprzętu.
-
- Zaprawiony W Bojach
to że nie masz problemów o czym świadczy? a może ktoś inny akurat w 210 ma - nie widzę związku z Onmove 100 - a dodatkowo nie porównuj zegarków które są w zupełnie innej cenie. Testy Onmove 100 w zagranicznych portalach mówią coś przeciwnego do twojej opinii.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46:38
Fakt, mój przypadek był jednostkowy. Zresztą prawie wszyscy moi znajomi używają Garminów (na ogół FR 305, które mają jeszcze starszy moduł gps) i żaden z nich nie narzeka, ich ślady gps są dokładne. Dlatego po swoich problemach jednak uznałem, że warto zwrócić się do produktów sprawdzonej firmy. Być może modele wyższe - 500, czy 700 nie sprawiają takich problemów. I jeszcze jedna rzecz - ONmove 100 nie podaje tempa, tylko prędkość, co też nie bardzo mi odpowiadało.rudnickir pisze:to że nie masz problemów o czym świadczy? a może ktoś inny akurat w 210 ma - nie widzę związku z Onmove 100 - a dodatkowo nie porównuj zegarków które są w zupełnie innej cenie. Testy Onmove 100 w zagranicznych portalach mówią coś przeciwnego do twojej opinii.
-
- Rozgrzewający Się
No to może rzeczywiście mi się tylko taki trafił
Dzięki za odpowiedź.

Angelina Jolie skorzystała z implanty gdańsk
-
- Zaprawiony W Bojach
nikt nie neguje tego iż być może onmove 100 to badziew - jednak testy ,które udalo mi się znaleźć nie pokrywają się z pojedynczymi opiniami na temat tego modelu dostępnymi na naszych forach polskich. Nie zmienia to również faktu , że 100-ka jest "strasznie" prosta i nic nie można tam ustawić , ale również może ktoś potrzebować akurat tego co ten zegarek oferuje. Wiele jest takich przedmiotów ,które kupuje wielka grupa osób nie dlatego , że są najlepsze tylko dlatego , że znajomy polecił lub ktoś inny polecił. Poza tym mało osób ,które po wydaniu 1000-1500 na zegarek chciałoby doszukać się w nim negatywów.A jeśli kilka razy się zawiesi , czy nie będzie mógł odnaleźć sygnału z satelitów to po co o tym wspominać:) Jeśli komuś odpowiada wygląd i funkcje Onmove to może kupić przetestować i jeśli jednak jest kiepski to oddać - taką możliwość oferuje Decathlon , a z kartą klienta jest na to nawet 3 miesiące - w czym problem?