Korekcja laserowa

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Ewela
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, ostatnio zastanawiałam się czy zrobić sobie korekcję laserową czy ktoś z was jest po?
PKO
marcin2011
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43:38

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi Ci o laserową korekcje wady wzroku, to jestem po korekcji i jestem niesamowicie zadowolony:)
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ewela pisze:Witam, ostatnio zastanawiałam się czy zrobić sobie korekcję laserową czy ktoś z was jest po?
O tak, zrobiłem sobie korekcję laserową brwi i lewego ucha, niesamowita sprawa!
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też mi po głowie chodzi zabieg na oczy. Powiedz mi jak wygląda kwestia dochodzenia do siebie po takim zabiegu? Jak z wrażliwością oczu na promienie słoneczne później i ile czasu goiło Ci się?
marcin2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o kwestię dochodzenia do siebie, trwa to naprawdę krótko. Ja wziąłem tylko 3 dni urlopu po zabiegu i w zupełności to wystarczyło. Jedynie miałem białka czerwone jak z horroru. Jeśli chodzi o aktywność sportową, to do biegania wróciłem po niespełna dwóch tygodniach biegania. Problemem jest jeśli ktoś ma prace gdzie jest dużo pyłu, malarze, górnicy itd. Przedstawiciele tych zawodów na pewno muszą wciąć dużo dłuższy urlop ze względu na to, że oczy nie mgoą mieć zbytniego kontaktu z nadmierną ilością pyłu.
Jeśli chodzi o wrażliwość na promienie słoneczne to przez 2,3 tygodnie prowadziłem auto/biegałem/ chodziłem w okularach przeciwsłonecznych, ale ta nadwrażliwość przejawiająca się bólem mija następnego dnia po operacji. Później chodziłem w okularach dla komfortu.
Ewela
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chodzi mi oczywiście o korekcję laserową wady wzroku. Marcin ale wada zeszła do 0?
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam dwie znajome, które poddały się takiej korekcji wzroku. Jedna - OK, drugiej wada wróciła po kilku latach.

Druga sprawa - dokładnie dopytać lekarza o konsekwencje. Inna moja znajoma z olbrzymią wadą wzroku (-13) nie zdecydowała się na to, bo - jak twierdzi - taka operacja powoduje, że jeśli w starszym wieku zachorujecie na jaskrę, to nie będzie jej można odpowiednio leczyć.
marcin2011
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jeśli o mnie chodzi to z -3 wada mi po operacji pozostała -0,25. Ale byłem świadomy, że minimalna wada może pozostać.
Jestem dwa lata po operacji.
Gdybym miał się jeszcze raz zdecydować, z pewnością zrobiłbym to ponownie:)
Mam nadzieje, ze pomogłem
Ewela
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak to wróciła? Myślałam, że nie wraca, no wiem słyszałam są zwolennicy korekcji, a inni twierdzą że nie warto, ja jednak chyba zaryzykuje ale nie wiem tylko gdzie się udać..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ