Tania kurtka przeciwdeszczowa z decathlonu
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
dzis podczas wizyty w decathlonie zauważyłem taką kurtkę http://www.decathlon.pl/kurtka-rain-cut-id_8207361.html, cena bardzo niska, jednak mam obawy czy ona nie jest jedną "wielką folią", co prawda producent napisał że jest oddychająca, ale jej wgląd tego nie potwierdzał, miał ktoś styczność z tą kurtką ?
dzis podczas wizyty w decathlonie zauważyłem taką kurtkę http://www.decathlon.pl/kurtka-rain-cut-id_8207361.html, cena bardzo niska, jednak mam obawy czy ona nie jest jedną "wielką folią", co prawda producent napisał że jest oddychająca, ale jej wgląd tego nie potwierdzał, miał ktoś styczność z tą kurtką ?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
oglądałem, macałem. Moim zdaniem kompletnie do biegania się nie nadaje, ugotujesz się w niej.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam i nie narzekam. W lecie zabieram do plecaka na wycieczki w góry, turystyczne i biegowe. Moim zdaniem wystarczy żeby przetrwać burzę albo w deszczu zejść do schroniska. Ze względu na jej gabaryty i masę chyba najlepsza opcja do plecaka biegowego, w komplecie z jakąś lekką wiatrówką.
Aha. Tak jak tu napisano, podczas biegu nie zapewni komfortu.
Aha. Tak jak tu napisano, podczas biegu nie zapewni komfortu.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Rozgrzewający Się
Da się to zwinąć w kosteczkę, jak płaszcz przeciwdeszczowy? Leciutka?
Pracuję jako specjalista seo. Czasem trzeba jednak wyjść z domu 

-
- Rozgrzewający Się
To akurat najmniejszy problem,ale nie mam pewności czy ona w ogóle przepuszcza powietrze,do biegania zdecydowanie odradzam. W jakim budżecie chciałbyś kupic kurtke?
- Adam Ko.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:15
- Życiówka w maratonie: 3:58:51
- Kontakt:
Nie ma sensu biegać w kurtce przeciwdeszczowej, bo się zagotujesz. Deszcz należy przyjąć z godnością i podziękować pogodzie, że nie ma 35-stopniowego skwaru 

Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461
Blog treningowy

Blog treningowy

-
- Zaprawiony W Bojach
Tak. Nie mam tu wagi, ale lekka. To jeszcze pewnie zależy, czy w wersji z zamkiem i ściągaczami czy, jak u mnie, z 1 rzepem pod szyją i prostymi rękawami.andpud pisze:Da się to zwinąć w kosteczkę, jak płaszcz przeciwdeszczowy? Leciutka?
Jak wychodzisz na godzinę lub dwie to się zgadza.Adam Ko. pisze:Nie ma sensu biegać w kurtce przeciwdeszczowej, bo się zagotujesz. Deszcz należy przyjąć z godnością i podziękować pogodzie, że nie ma 35-stopniowego skwaru
Ostatnio zmieniony 02 cze 2013, 10:19 przez Kangoor5, łącznie zmieniany 1 raz.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Kurtka w lato w ogóle nie jest potrzebna... z wyjątkiem biegania w górach. W górach niezbędna jest cienka kurtka, którą należy zabrać albo do plecaczka albo owinąć się w pasie (co preferują kobiety). Generalnie po co ci w lato kurtka.
Btw. Na prawdę dobra przeciwdeszczowa lekka kurtka biegowa w góry to jest spory wydatek.
Btw. Na prawdę dobra przeciwdeszczowa lekka kurtka biegowa w góry to jest spory wydatek.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Rozgrzewający Się
pozwolę sobie zapytać o nurtujące mnie kwestie w tym temacie, zamiast zakładać nowy.
mam pytania odnośnie kurtki - budżet to 300 zł. biegam bardzo amatorsko, potrzebuję jej do biegania w deszczu, tylko i wyłącznie, na chłodne, bezdeszczowe dni mam bluzę. co polecacie w tym przedziale cenowym? przyznam, że rozglądałem się trochę i po forum i po innych stronach i nie znalazłem żadnej pomocnej opinii. być może źle szukałem, mam jednak nadzieję, że znajdzie się ktoś na tyle miły, żeby mi pomóc ;]
mam pytania odnośnie kurtki - budżet to 300 zł. biegam bardzo amatorsko, potrzebuję jej do biegania w deszczu, tylko i wyłącznie, na chłodne, bezdeszczowe dni mam bluzę. co polecacie w tym przedziale cenowym? przyznam, że rozglądałem się trochę i po forum i po innych stronach i nie znalazłem żadnej pomocnej opinii. być może źle szukałem, mam jednak nadzieję, że znajdzie się ktoś na tyle miły, żeby mi pomóc ;]
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
patrz zoltara post wyżej.
latem w kurtce i tak po niedługim czasie będziesz mokry - tyle że od gorącego potu, a nie kojącego, chłodnego deszczyku
a bieganie w deszczu nie jest wcale specjalnie niekomfortowe. najgorzej - MSZ - ma twarz. tu pomaga trochę czapka z daszkiem
latem w kurtce i tak po niedługim czasie będziesz mokry - tyle że od gorącego potu, a nie kojącego, chłodnego deszczyku
a bieganie w deszczu nie jest wcale specjalnie niekomfortowe. najgorzej - MSZ - ma twarz. tu pomaga trochę czapka z daszkiem
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Paweł100
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 49:42
Tak jak napisali koledzy - do biegania latem w deszczu nie ma sensu zakładać kurtki. Jeśli pada i tak będziesz mokry, a w kurtce dodatkowo się spocisz. Jeśli coś chcesz koniecznie kupić, to polecem Kalenji Protect Comfort Wind (tutaj opisuję ją jako część zestawu: http://www.poezjabiegania.pl/ubranie-do-biegania-zima/)ahrian pisze:mam pytania odnośnie kurtki - budżet to 300 zł. biegam bardzo amatorsko, potrzebuję jej do biegania w deszczu [...] co polecacie w tym przedziale cenowym?
Jest tania, lekka i jak dla mnie idealna. Biegałem w nią jesienią, zimą i na wiosnę. Latem wkładam ją tylko kiedy jest naprawdę zimno i wieje.
-
- Rozgrzewający Się
hm, więc skoro nie kurtka, to co? dzisiaj np. jest 18 stopni, z lekka siąpi i zawiewa. mam ubrać po prostu bluzę? ;] jeśli tak, to w kieszeni zostanie 300 zł na poczet kurtki na zimę ;]
-
- Zaprawiony W Bojach
dobrą opcją, w którą sam zainwestowałem, jest wiatrówka z pertexu.