Acer - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

rubin pisze:.....jeszcze trochę, a okaże się, że pół wsi biega :)
pól wsi to może nie ;) ale jakby coraz więcej biegających ludzi można zobaczyć .... i z tego powodu to nic tylko się cieszyć
sosik pisze:Acer trzymam kciuki. Myślę, że powinno w okolicach 1:40 się zakręcić. Skoro mnie się udało po pół roku to Tobie tym bardziej. Tylko pamiętaj o chłodnej głowie i nie daj się ponieść emocjom i tłumowi :hahaha:
teoretycznie z kalkulatora wychodzi mi wynik na polówkę 1:40:18 ... obawiam się o pogodę (ciepło) no i jakby trochę zabrakło ostatnio długich wybiegań .....
Co do chłodnej głowy to mam nauczkę ostatnio i tu już takiego błędu nie mam zamiaru popełnić ;) .... są dwa okrążenia, planuje pierwsze pokonać tak gdzieś w granicy 52 min a później zobaczymy.
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Wiesiek, myślę, że 1:45 powinieneś pobiec, nawet w słońcu.
Popatrz na taktykę Sosika z Marzanny, możesz nawet nieco szybciej polecieć pierwszą połowę, powiedzmy kolejne piątki w 25:30, 25:30, 25:00, 24:30.
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak Paweł taktycznie rozgrywa te zawody świetnie i można jego czasy na odcinkach jak najbardziej brać za wzór :)
Obrazek
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Bytom będzie mocno trzymał kciuki i podpatrywał taktykę. :spoczko:
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

acer pisze:Tak Paweł taktycznie rozgrywa te zawody świetnie i można jego czasy na odcinkach jak najbardziej brać za wzór :)
Bardzo miło mi to słyszeć, że po 7 miesiącach biegania mogę być dla kogoś wzorem. Naprawdę pozytywnie to na mnie działa.
Patrząc na Twoje czasy to spokojnie w okolicach 1:40 się zakręci. Chyba, że będzie beznadziejna pogoda. Zacznij w okolicach 25:30 - 26:00 na pierwszych 5 km. Potem wschłuchaj się w organizm. Jak nie będzie 'protestów' to przyspiesz delikatnie - powiedzmy do 25:00 na drugich 5km. Jeżeli dalej organizm się nie będzie buntował to znów delikatnie przyspiesz. Niedużo - może trzecie 5 km w czasie 24:30. Ostatnie 6.1 km to już lecisz 'sercem', a nie głową. Trzymam kciuki i zobaczysz, że dasz radę.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pakiet startowy odebrany jutro rano nie trzeba będzie się spieszyć, w pakiecie koszulka w kolorze pomarańczowym ;) gazety, żel, gąbka a mój numer to 1084.
Zapowiada się ciepło ma być ok. 20 stopni, więc polewać się i pic trzeba będzie, grzecznie ustawię się gdzieś w tyle i początek tym razem obiecuje, że będzie spokojny ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Gratulacje wyniku.
Pierwsze koty za płoty. Cały czas zbieramy doświadczenia, które zaprocentują w przyszłości. Pogoda faktycznie dzisiaj nieciekawa do biegania. Też sobie machnąłem dzisiaj półmaraton i słońce dawało się we znaki.
Jakie plany teraz ?

p.s. w blogu popraw wynik netto - w jednym miejscu jest 1:51 w drugim 1:21.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

gratki wyniku :) mogłeś nie pisać o tych bólach w podbrzuszu bo nie nastrajasz mnie tym doświadczeniem optymistycznie przed Bielskiem za tydzień ;) niemniej szacunek za ukończenie biegu mimo tych bólów, wiem jakie to potrafi być upierdliwe i ciężkie ;/
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo dobry wynik! Gratuluję.
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie wynik fantastyczny. Zwłaszcza, że w taką pogodę jak dzisiaj nie biega się zbyt komfortowo, więc wielkie gratulacje :usmiech:
Jak już wymyślisz, co dalej, to napisz, ja już tydzień po połówce i dalej się głowię :hahaha:
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratulacje, Wiesiek :) wynik bardzo dobry, pogoda, warunki trudne a i tak świetnie wyszło :)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Wiesiek, wynik - rewelacyjny w tych okolicznościach przyrody. Naprawdę, dziś ciężko się biegało w całej Polsce, więc Twoje tempo naprawdę godne podziwu! Tak trzymaj!
Awatar użytkownika
gonefishing
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41'25"
Życiówka w maratonie: 4h01'38"

Nieprzeczytany post

acer pisze:Kamil czy tak szybko to osiągnąłem? ....
ps. bardzo chciałbym w niedziele choć zbliżyć się do Twojego wyniku w połówce.
Każdemu inny dystans inaczej wychodzi. Wystarczy popatrzeć na podpisy innych forumowiczów. Ktoś ma lepszą dychę a słabszy maraton od innego kolesia. Mi na przykład fajnie biega się 5-tki i połówki. Dycha masakra i nie wiem czemu tak jest. Może po prostu nie trafiłem na odpowiedni dzień z zawodami. O dziwo, wszystkie dychy biegłem wieczorne, a wtedy biega mi się najlepiej. Jak to z tym jest u mnie okaże się w Stargardzie 22 czerwca.
Wydaje mi się, że to też kwestia tego, że dla mnie (niezależnie od intensywności rozgrzewki) włącza się Turbo ok 8 do 12 km. Dla połówki to okej ale na dychę za późno. Piątka znowu na tyle krótka, że można się przemęczyć nawet na kolce. Z drugiej strony na długie dystanse to zaraz mój krawiec siada i jak go nie kijem to pałą. Znowu marudzę :bum:
Tak czy siak Twój debiut połówkowy zrobiony po mocnej dyszce (2 tyg. wcześniej) jest lepszy o 33 sekundy od mojego, zrobionego na świeżości 6 tyg. po dyszce na luzie 55:30 także Acer czapki z głów :taktak:
BLOG - KOMENTARZE
ULICZNE: 5km 20:03 10km 41:25 21,1km 1:34:52
PRZEŁAJOWE: 42,2km 4:01:38
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O wstępnych planach napisałem na blogu, na 80% jestem zdecydowany na maraton we wrześniu, to "chodzi" za mną od dłuższego czasu i chyba nie ma co odwlekać. Jeszcze trochę i ruszam zabawę z Danielsem, najpierw 3-4 tygodnie spokojne biegi, jak najwięcej lasu i pól a jak najmniej asfaltu ;) później zaczynam zabawę z tempem maratońskim, progowym itp.

Chciałbym w połowie roku jakaś dyszkę zaliczyć no i w połowie listopada mam lokalny bieg na 15k a na nim z dobrej strony się pokazać ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

7 mcy biegania to i dużo i mało - dlatego nie ma co za wiele myśleć nad czasem z połówki - więc masz tutaj rację :) ;
powodzenia w przygotowywaniu się do maratonu; z danielsowskimi planami - myślę, że wyrwiesz do przodu, tylko nie wiem, czy potrzebne Ci jeszcze te 4 tygodnie biegów spokojnych - to co nabiegałeś wcześniej - chyba wystarczy ;) , ale dopytaj się w dziale "trening" bo może coś poplątałam :hahaha: ;
ja w tym roku jeszcze się nie odważę na tak dugie dystanse, może za rok :) ... albo wcale :oczko:

PS. fajny bąbel z Twojego synka :)
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 09:39 przez rubin, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ