Bieganie - krok dalej

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
bartek k
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sam już nie wiem co dalej począć. Ale chodzi o to że przebiegam w terenie 8 km w czasie 0:53 przeważnie ale to nie istotne, według wskazania pulsometru to przedział od 125 do 145 ( mój max to 185). I teraz właśnie spodobało mi sięsamo bieganie już nie tylko po to aby schudnąć ale po prostu aby biegać. Jak powinien wyglądać mój rening bo kompletnie się na tym nie znam. Zaznaczę tylko że chciałbym kiedyś wystartować na dystansie może 10 km, ale głównie chodzi o kondycję w góry no i sam bieg ot tak po prostu. Moż jest ktoś kto podpowie mi jak dalej posunąć sprawe do przodu , najlepiej z pulsometrem - dla mnie to mądre urządzonko. Pozdrawiam serdecznie.
New Balance but biegowy
muggz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from bartek k on 10:02 am on Aug. 24, 2004
przebiegam w terenie 8 km w czasie 0:53
to jaki masz czas na 100m?
30 milisekund? ;)
i jak chodzi Ci o trening to chyba pomyliłeś działy :)

(Edited by muggz at 11:22 am on Aug. 24, 2004)
[i]The things you own end up owning you.[/i]
Awatar użytkownika
Maciaszczyk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from bartek k on 9:02 am on Aug. 24, 2004
Sam już nie wiem co dalej począć. [...] Moż jest ktoś kto podpowie mi jak dalej posunąć sprawe do przodu , najlepiej z pulsometrem - dla mnie to mądre urządzonko.
Może podpowie Ci to Jerzy Skarżyński? Czytałeś jego książkę? Jeśli nie, to polecam. Myślę, że książka powinna wyjaśnić wiele Twych wątpliwości. Kosztuje 35 zł, a więc znacznie mniej niż np. pulsometr. :)
Awatar użytkownika
Kazim
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Myślę, że warto troszkę zainwestować wiedzę. Nikt nie rozpisze Ci treningu przy takich danych jakie podałeś. Przed tobą jeszcze mnóstwo biegów więc bez pośpiechu.
ODPOWIEDZ