Merrell Bare Access 2

Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bartosz_ pisze:CRL ma 6mm dropu? :niewiem: Nie spodziewałbym się, jeśli tak to trochę bardziej boję się tych bare access, zwłaszcza jeśli mają jeszcze mniej tej pianki (może kwestia przyzwyczajenia się, tak jak przyzwyczaiłem się ze wszystko łacznie z wybieganiami i zawodami robię w CRL). A jak byś porównał wrażenia z biegania w obu butach? Na zdjęciach ciężko się zorientować jak bardzo ,,minimalistyczny" jest ten bare access.
Weź pod uwagę, że ja wczoraj zrobiłem 3 km w Asics Gel 1120, które są/były butem dla pronatorów, a więc dużo amortyzacji, spory drop i kolejne 2 km w MBA 2. Inny bieg, ale nie mogę powiedzieć, żeby przejście było bardziej skomplikowane ponad to, że biegło się inaczej, lżej i szybciej (no i było znacznie bardziej to po czym się akurat biegnie). Oczywiście moje płaskostopie odczuło nieznacznie zmianę buta, ale nie mogę jednocześnie narzekać na dyskomfort z tym związany. A bolące achillesy dziś są prawie jak nowe.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
PKO
bartosz_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szukam na stronach jakiś intersportów czy decathlonów i nigdzie nie mogę znaleźć miejsca w którym mógłbym przymierzyć te buty :echech: Nawet jeśli zamawiając przez internet mam możliwość zwrotu to nie chcę się bawić w wysyłanie ich itd. jeśli np. rozmiar mi nie podpasuje, sklep to jednak sklep.
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sieć sklepów Soul, które można znaleźć w galeriach handlowych: SOUL SHOP
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zobacz na polskiej stronie Merrella listę sklepów, w których sprzedawane są jego produkty. W moim Rzeszowie takich sklepów jest kilka, a przynajmniej w jednym z nich - City Sport (mają sklepy w całej Polsce) - były dostępne Bare Access 2.

Swoją drogą po dzisiaj utwierdzam się w przekonaniu, że to był dobry wybór. (Choć zielono-czarne nie leżą tak dobrze jak szaro-pomarańczowe, ale czemu - nie wiem).
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
bartosz_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki!
golin
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Są w Go-sporcie :D przymierzałem, ale jakoś nie zaiskrzyło między nami. Na zalando są na wyprzedaży jakby ktoś się chciał skusić, o tutaj: http://www.zalando.pl/merrell-bare-acce ... 2-802.html
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

golin pisze:Są w Go-sporcie :D przymierzałem, ale jakoś nie zaiskrzyło między nami. Na zalando są na wyprzedaży jakby ktoś się chciał skusić, o tutaj: http://www.zalando.pl/merrell-bare-acce ... 2-802.html
Na tym zalando ujął mnie taki opis: "Merrell MIX MASTER LOW - Obuwie hikingowe" :hej:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
bartosz_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

golin pisze:Są w Go-sporcie :D przymierzałem, ale jakoś nie zaiskrzyło między nami. Na zalando są na wyprzedaży jakby ktoś się chciał skusić, o tutaj: http://www.zalando.pl/merrell-bare-acce ... 2-802.html
Skoro tak z ceny schodzą tzn. że średnio się sprzedaje, ale to dobrze dla nas :bum:
zoltar7 pisze:Na tym zalando ujął mnie taki opis: "Merrell MIX MASTER LOW - Obuwie hikingowe" :hej:
Mnie rozwalił opis merrell torrent glove na stronie Decathlonu:
Przeznaczony na spacery po dość łatwych szlakach i do uprawiania górskich sportów wodnych. Minimalistyczne i lekkie buty wodne.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bartosz_ pisze: Mnie rozwalił opis merrell torrent glove na stronie Decathlonu:
Przeznaczony na spacery po dość łatwych szlakach i do uprawiania górskich sportów wodnych. Minimalistyczne i lekkie buty wodne.
http://www.merrell.com/US/en-US/Product ... mensions=0
Go Hard Or Go Home
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bartosz_ pisze: Mnie rozwalił opis merrell torrent glove na stronie Decathlonu:
Przyjrzyj się podeszwie (ale tak ze zrozumieniem i porównując do innych modeli), to zastosowanie do sportów wodnych przestanie Cię rozwalić :bum:
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
bartosz_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No dobra, może coś w tym jest. Mając wcześniejsze doświadczenie z pozycjonowaniem produktów przez takie sieci nie chciało mi się sprawdzać...ale te buty chyba nie powinny się znaleźć w dziale minimalistyczne? :hahaha:
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

podobnie było z modelami Columbia przeznaczonymi do wody. wystarczyło napisać, że są mini, albo barefoot, i ludzie na forum kupowali je do biegania.
a odpływy na wodę rozumieli jako gest w kierunku triathlonistów :D
Go Hard Or Go Home
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dodam tylko, że w GoSporcie, w którym byłem, Merrel BA2 ukryte są podstępnie wśród tzw. normalnych butów trekkingowo-rekreacyjno-sportowych, w innym miejscu niż półki z obuwiem sportowym, w tym biegowym (football, tennis, running itd.). Podobnie z Merrellami Road Glove w Decathlonie.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może dlatego, że, jak to określił mi pewien właściciel sklepu sportowego, "Merrell Road Glove to obuwie lajfstajlowe i tylko wariaci w tych butach biegają" :bum:
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

No cóż trudno raczej spotkać wyczynowca, który biegałby w butach z zerowym dropem. Nawet jeden z przywódców grupy wyznaniowej minimalistów sam A.K. na pytanie o zerowy drop, odpowiedział, że on jednak potrzebuje minimum ochrony :usmiech: (proszę nie pytać, gdzie to powiedział, bo nie pamiętam :ojoj: ).
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ