przywitanie :) + pytanie o stanik do biegania
Moderator: beata
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Shock absorbera w tych okolicach rozmiarowych można spokojnie znaleźć w cenie około 10 funtów (nowy z metkami) na brytyjskim ebayu. Tak właśnie nabyłam mojego.
-
- Rozgrzewający Się
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Zakładasz konto i znajdujesz interesującą ofertę, gdzie już jest opcja wysyłki zagranicznej albo zapytasz sprzedającego, czy by ją udostępnił. Najwygodniej wybrać takiego sprzedawcę, który umożliwia płatność przez paypal.
- Joinka
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
EBAY! Całkowicie zapomniałam, że mam tam konto.
Zdecydowanie wychodzi korzystniej zamówić z UK!
Zdecydowanie wychodzi korzystniej zamówić z UK!
"No one`s gonna catch you when you fall"
- agapiet
- Wyga
Dla dziewczyn dużobuściastych nie ma staników w typowych sklepach. Z braku rozmiaru biegam w moich "cywilnych" Freyach. Ku mojemu zaskoczeniu, podczas godzinnego biegu nic się nie dzieje. 75G. Koszt podobny do tych sportowych. Zastanawia mnie, czy jest jakakolwiek różnica przy dużych rozmiarach między stanikami sportowymi, a cywilnymi?
Nie ma smalcu, z dżemem są puree!
Offfotopiki
Offfotopiki
-
- Rozgrzewający Się
Zależy co masz na myśli, mówiąc o typowych sklepach dla dużobiuściastych Nie wiem jakie miasto masz na myśli, ale we Wrocławiu, w co najmniej dwóch sklepach, mających szeroką rozmiarówkę (akurat tam kupuje staniki dla siebie, więc wiem co mówię) obok staników na codzień są staniki sportowe. Ja już nigdy nie wrócę do biegania w staniku cywilnym, nabawiłam się dzięki temu pięknych blizn po otarciach, poza tym stanik cywilny nigdy nie będzie stanowił podpory podczas biegania. Możesz tego nie czuć (chociaż nie chce mi się w to wierzyć), ale Twoje piersi podczas biegu w standardach skacze jak piłeczki do ping pongaagapiet pisze:Dla dziewczyn dużobuściastych nie ma staników w typowych sklepach. Z braku rozmiaru biegam w moich "cywilnych" Freyach. Ku mojemu zaskoczeniu, podczas godzinnego biegu nic się nie dzieje. 75G. Koszt podobny do tych sportowych. Zastanawia mnie, czy jest jakakolwiek różnica przy dużych rozmiarach między stanikami sportowymi, a cywilnymi?
- agapiet
- Wyga
Źle się wyraziłam. Chodziło mi o typowe sklepy sportowe - tam rozmiary tylko "standardowe".Dzoana.m pisze:Zależy co masz na myśli, mówiąc o typowych sklepach dla dużobiuściastych (...)agapiet pisze:Dla dziewczyn dużobuściastych nie ma staników w typowych sklepach. (...)
Co do sklepów z bielizną dla dużobiuściastych - zgadzam się. W Trójmieście też są conajmniej dwa sklepy, kupowałam tam właśnie moje "cywilne". Pewnie do biegania też bym znalazła. U mnie to niestety na razie kwestia kasy.
Co do dyskomfortu przy bieganiu, może to kwestia modelu? Ja mam takie całkiem zabudowane i naprawdę trzymają mi wszystko w ryzach. Być może jest tak, że nie wiem co to znaczy "trzymać w ryzach" i przekonam się dopiero, gdy pobiegnę w staniku właściwym
Nie ma smalcu, z dżemem są puree!
Offfotopiki
Offfotopiki
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Na początku truchtałam w mocno zabudowanych "cywilnych" stanikach, nawet nie wiem, czy to Freya nie była , nie było źle. Ale potem kupiłam Shock Absorbera i różnica była ogromna.
Nadal biegam dużo w Panache Sport, jest bardzo wygodny i nadal nie obciera, dobrze się też sprawuje, jeśli chodzi o utrzymywanie świeżości Ale mam niejakie wrażenie, że jednak SA trzyma lepiej. Skróciłam ramiączka, zapinam tę dodatkową haftkę z tyłu, ale nie ma tego uczucia betonu. Tak więc nadal poszukuję stanika idealnego, ale jeśli go nie znajdę, to i Panache, i SA godnie go zastąpią
Nadal biegam dużo w Panache Sport, jest bardzo wygodny i nadal nie obciera, dobrze się też sprawuje, jeśli chodzi o utrzymywanie świeżości Ale mam niejakie wrażenie, że jednak SA trzyma lepiej. Skróciłam ramiączka, zapinam tę dodatkową haftkę z tyłu, ale nie ma tego uczucia betonu. Tak więc nadal poszukuję stanika idealnego, ale jeśli go nie znajdę, to i Panache, i SA godnie go zastąpią
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
-
- Dyskutant
Też z bólem serca zainwestowałam w Shock Absorbera i nie żałuję Rewelacja jak na mój gust (czy też raczej cyc ). Od zwykłego biustonosza robiły mi się rany aż do krwi A nigdy nie myślałabym, że mam aż TAK duży biust,żeby go w jakieś specjalne zbroje wkładać... Teraz mam 70E z SA i wszystko okej, na swoim miejscu, nic nie dynda... Serio, w przypadku kobiet dwie rzeczy są istotne: buty i stanik. Na nich się nie oszczędza.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
Witajcie. postanowiłem sprawić prezent swojej dziewczynie w postaci stanika do biegania.Widziałem że polecacie shock absorber.
Czy jest to dobry wybór?
http://allegro.pl/shock-absorber-biusto ... 39804.html
czy na tej aukcji towar jest oryginalny? nie znam się na tym kompletnie a nie chciałbym jakiejś podróby kupić( widziałem na alledrogo już od 20zl staniki podpisane jako SA)
Czy jest to dobry wybór?
http://allegro.pl/shock-absorber-biusto ... 39804.html
czy na tej aukcji towar jest oryginalny? nie znam się na tym kompletnie a nie chciałbym jakiejś podróby kupić( widziałem na alledrogo już od 20zl staniki podpisane jako SA)
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Na tej aukcji nie jest napisane jaki to model, firma Shock Absorber robi staniki z czterema różnymi poziomami podtrzymania, do biegania powinien być level 3 lub level 4. Dla każdego modelu można sprawdzić na stronie producenta jaki to jest poziom podtrzymania. Oferty z niską ceną mogą się zdarzać - te staniki często bywają mocno przecenione w zagranicznych sklepach i ktoś może odsprzedawać taki egzemplarz.
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
Dziękuję za odpowiedź.Dzięki informacji o tych poziomach troszkę rozjaśniła się sytuacja.Jeszcze pytanie do kobiet używających:jak wygląda sprawa z rozmiarem? Wybierać taki sam jak na co dzień nosi czy trzeba koniecznie przymierzać, albo w ciemno brać rozmiar większe/mniejsze?
Zmiana kodu 3 z przodu:)
- szelma
- Zaprawiony W Bojach
Dla mnie SA jest węższy niż normalne, codzienne staniki i musiałam wziąć obwód większy - ale na szczęście mierzyłam stacjonarnie. Od innych osób też słyszałam, że wypada im węziej, ale to jednak jest wszystko kwestią dopasowania...