Witam,
mój problem polega na tym że musze wykonać bieg na 1000m, w czasie do 4:40.
Niestety, jakoś nie udaje mi się to do tej pory, mimo iż trochę biegałem wcześniej. Czas przygotowania to lekko ponad miesiąc.
Prosiłbym o jakiś plan treningowy, żeby zaliczyć ten bieg.
Bieg na 1000m, do 4:40
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:

viewtopic.php?f=12&t=31883
tylko ze wczytaj sie i rób wolniej te odcinki wszystkie ale ideologia jest ta sama.
Jak mozna ułozyc Ci plan jak nikt nie wie ile masz lat, ile juz biegasz, i w jakie dni mozesz biegac?
Narazier to wczytaj sie w 16 stron owocnej lekktury bo tam powinny znalesc sie odpowiedzi na Twoje potania.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- gonefishing
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41'25"
- Życiówka w maratonie: 4h01'38"
W jakim wieku jesteś?
Aby pobiec 1 km w tempie 4:40 nie trzeba żadnego treningu
Nie wiem jaka jest Twoja dyspozycja na tą chwilę ale ja bym tylko pobiegał sobie tak ze 4 razy w tyg. po 5 km, po drodze robiąc parę (ok. 5) szybszych akcentów 100 do 200 m. kolejny akcent najprędzej zaczynasz dopiero jak oddech po wcześniejszym się uspokoi (lub później). Reszta to wolny trucht.
Nic więcej bym nie kombinował, bo jak pisałem trening do takiego wyniku jest totalnie zbędny. Od samego byle jakiego biegania po jakimś czasie zrobiłbyś taki wynik.
Aby pobiec 1 km w tempie 4:40 nie trzeba żadnego treningu

Nie wiem jaka jest Twoja dyspozycja na tą chwilę ale ja bym tylko pobiegał sobie tak ze 4 razy w tyg. po 5 km, po drodze robiąc parę (ok. 5) szybszych akcentów 100 do 200 m. kolejny akcent najprędzej zaczynasz dopiero jak oddech po wcześniejszym się uspokoi (lub później). Reszta to wolny trucht.
Nic więcej bym nie kombinował, bo jak pisałem trening do takiego wyniku jest totalnie zbędny. Od samego byle jakiego biegania po jakimś czasie zrobiłbyś taki wynik.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
Dokładnie, 4:40/km to jest bardzo wolne tempo na dystansie 1000 metrów. Twój nick na forum sugeruje, że masz 23 lata, więc teoretycznie nie powinno być żadnego problemu ze złamaniem tej bariery 

Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.