Coś pomiędzy solidną amortyzacją a butem minimalistycznym ..

Awatar użytkownika
robertza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44'22"
Życiówka w maratonie: 3:34'25"

Nieprzeczytany post

Właściwie jestem w podobnym momencie, to znaczy mam już Saucony 8mm, i Skechers gorun2 4mm - czy Waszym zdaniem to jest coś pośredniego właśnie? Nie wiem, czy zdecyduję się na coś totalnie mini, choć pewnie będę próbował minimusy wersja trial.
- we love run -
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

robertza pisze:Właściwie jestem w podobnym momencie, to znaczy mam już Saucony 8mm, i Skechers gorun2 4mm - czy Waszym zdaniem to jest coś pośredniego właśnie? Nie wiem, czy zdecyduję się na coś totalnie mini, choć pewnie będę próbował minimusy wersja trial.
Skoro biegasz w takich butach, to minimusy nie będą już dla Ciebie zaskoczeniem. Znaczy będą, ale pozytywnym bo to naprawdę świetne buty, ale też mają drop 4mm i mniej pod podeszwą.
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kazdy Zyd swoj towar chwali, pochwale i ja :-). Saucony Kinvara 3. Drop 4mm, lekki ale amortyzacji troche jest - warunki brzegowe autora watku sa wiec spelnione ... zreszta sam kiedys szukalem wg takich kryteriow i wybralem wlasnie to.
MateuszSz.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:52

Nieprzeczytany post

Według mnie oferta Brooksa z serii "Pure" jest ciekawa.
Sam przestawiłem się na bieganie ze śródstopia i będąc pronatorem szukałem modeli pośrednich między butami treningowymi a minimalistycznymi. Brooks ma wersję buta przejściowego ze wsparciem dla pronatorów - PureCadence 2. Jednak po zmierzeniu zdecydowałem się na PureFlow - bez wsparcia. I wszystko działa bardzo dobrze, chociaż na początku starałem się być bardzo ostrożny.
exocet
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

-nikita- pisze:Nie pytam o konkretny model konkretnego buta, ale o ogólną poradę - nauczyłam się już nie walić z pięty, kuszą mnie bardzo buty minimalistyczne, ale jednak biegam głównie po twardym, bo takie mam warunki w najbliższej okolicy. Chciałabym przerzucić się z solidnej amortyzacji na coś bardziej naturalnego, ale nie całkowicie minimalistycznego, bo do tego chyba jeszcze nie dorosłam - jak próbowałam biegać bez amortyzacji, to niestety troszkę bolało. Może doradzicie, co kupić, pewnie muszę jeszcze doszlifować technikę biegu ze śródstopia, ale wydaje mi się, być może niesłusznie, że wysoki spadek i poducha pod piętą nie służą temuż. Krótko mówiąc - potrzebuję butów jednak z lekką amortyzacją, ale które dadzą możliwość swobodnego biegania ze śródstopia i szlifowania techniki. Takie przejściówki. Najlepiej jakby miały budowę "kapciowatą", czyli dużo luzu w przedniej części stopy, bo nie lubię jak mi but "zbiera" stopę z boków. Może ktoś miałby jakieś sugestie, bo oczywiście widziałam w necie wiele drogich modeli, ale mi nie chodzi o to ,że ma być najdroższy, tylko praktyczny w moim przypadku, a nie jestem w stanie przymierzyć wszystkiego, więc wszelkie sugestie ukierunkowujące będą dla mnie cenne.
pozdrawiam

jeśli masz typ biomechaniczny lekko supinujący to spróbuj Saucony Virrata, nie sa jakieś bardzo drogie , lekko wymuszają bieg ze śródstopia, bardzo wygodne kapcie,
pozdrawiam

-nikita-
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Altra
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

-nikita- pisze:Dziękuję za wszelkie sugestie, na pewno mi pomogą..
MSZ -długo przymierzaj modele określane przez wytwórców jako "treningowo-startowe"; firma, cena,moda, etc. - zupełnie nieważne; osobiście poleciłbym bieganie po przesławnych leśnych duktach w "czymkolwiek", ale skoro jesteś "skazany na asfalt", to cza być tfardym;)
pzdr
gl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ