Witam serdecznie,
Bardzo proszę o poradę dotyczącą wyboru pierwszych butów do biegania.
Biegałam sporo, kilka razy w tygodniu, zazwyczaj ok 1- 1,5h ale na bieżni.
Teraz biegam w terenie, bezdroża, leśne ścieżki, parki.
Niestety zwykłe buty które mam kompletnie sie nie nadają, stopy mnie bolą.
kwota jaką chcę przeznaczyć to ok 250zl
po wstępnym rozeznaniu mam na oku 2 modele:
Asics Enduro 8 - mierzyłam, wygodne, polecali mi je w sklepie
Asics Gel Scram- choć tu mam niewiele informacji na temat tych butów, zostały mi jedynie polecone w jednym z sklepów stacjonarnych, które ewentualnie mogą mi sprowadzić, ale nie wiem dobrym pomysłem jest kupowanie butów w ciemno be zmierzenia ich
jestem otwarta na inne propozycje
asics enduro czy inne?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie mam porównania, ponieważ Asics Gel Enduro 8 są jedynymi butami, jakich używałem do tej pory do biegania, ale jestem z nich w 100% zadowolony. Biegam głównie w terenie i doskonale się sprawdzają. Na twardej nawierzchni również nie mam im nic do zarzucenia, ewentualnie mogłyby być odrobine lżejsze.
Pozdrowionka
Pozdrowionka
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Enduro (model 4 lub 5) były moimi pierwszymi butami do biegania i byłam z nich bardzo zadowolona - wygodne, niezbyt sztywne, niezbyt ciężkie, nadawały się na bezdroża i na asfalt. O tych drugich nigdy nie słyszałam.
Jeśli Enduro Ci pasują, są wygodne (przebiegłaś się kawałek po sklepie?), to bierz.
Jeśli Enduro Ci pasują, są wygodne (przebiegłaś się kawałek po sklepie?), to bierz.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
-
- Rozgrzewający Się
Zakupiłam adidasa duramo 5 tr
i kurcze teraz juz nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam, normalnie noszę rozmiar 36
buty zakupiłam w rozmiarze 37 1/3
mam bardzo wąską stopę i mam wrażenie w rejonie palców, tzn w przedniej części buta mam za dużo wolnej przestrzeni
czy to jest kwestia przyzwyczajenia?
czy tak ma być w butach do biegania?
i kurcze teraz juz nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam, normalnie noszę rozmiar 36
buty zakupiłam w rozmiarze 37 1/3
mam bardzo wąską stopę i mam wrażenie w rejonie palców, tzn w przedniej części buta mam za dużo wolnej przestrzeni
czy to jest kwestia przyzwyczajenia?
czy tak ma być w butach do biegania?