Komentarz do artykułu SHE RUNS THE NIGHT: Pierwszy naprawdę kobiecy bieg w Polsce

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Wojowniczka40
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

o żesz, nie czytałam tego jeszcze, zajrzę, dzięki za adreS:)
..Samo zdrowie:) plus trochę uśmiechu na trasie
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zastanawiałam się nad tym, bo na pierwszy rzut oka wygląda na fajny bieg. Ale po przeczytaniu regulaminu odpuszczam. 75 zł za imprezę o charakterze czysto reklamowym to przesada. I jeszcze to zrzeczenie się roszczen, zgoda na wykorzystanie wizerunku, bez ograniczen czasowych, na całym świecie?? staram sie zrozumiec, ze organizator sie zabezpiecza, jak moze, ale chyba przesadzili. Musieliby mi dopłacić, abym się na to zgodziła :bleble:
Obrazek
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:zastanawiałam się nad tym, bo na pierwszy rzut oka wygląda na fajny bieg. Ale po przeczytaniu regulaminu odpuszczam. 75 zł za imprezę o charakterze czysto reklamowym to przesada. I jeszcze to zrzeczenie się roszczen, zgoda na wykorzystanie wizerunku, bez ograniczen czasowych, na całym świecie?? staram sie zrozumiec, ze organizator sie zabezpiecza, jak moze, ale chyba przesadzili. Musieliby mi dopłacić, abym się na to zgodziła :bleble:
No opłata spora (nie wiem może uzasadniona wyjątkowa jakością koszulki w pakiecie) ale co do wizerunku to chyba na każdej masowej imprezie podpisujemy zgodę na wykorzystanie wizerunku - a że tu marka globalna to na całym świecie. Ciekawostka to limit - 1,5h w biegu na 5km.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dramat
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

axell pisze:ale co do wizerunku to chyba na każdej masowej imprezie podpisujemy zgodę na wykorzystanie wizerunku - a że tu marka globalna to na całym świecie
to akurat róznie. czytam uważnie regulaminy i z tak rozbudowanym zapisem spotykam się pierwszy raz. to szczególnie razi w przypadku biegu o wątpliwej sportowej jakości.
Obrazek
fenni
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:32

Nieprzeczytany post

Z tego co ja zrozumiałem to w tej imprezie raczej chodzi o zabawe niż o bieganie więc mówienie o sportowej jakości mija się z celem. A cena cóż, organizator zobowiązuje się do zapewnienia dodatkowych atrakcji w ramach biegu więc może nie jest znów taka z kosmosu. Wg mnie to świetny pomł żeby zachęcić kobiety do biegania. Zresztą moja żona, która nigdy nie lubiła biegać zapiasała sę z koleżankami i teraz nawet przygotowuje się i truchta sobie ;) tak więc super,że ktoś coś takiego organizuje!
tdk67
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0h58m23s
Życiówka w maratonie: 4h39m51s

Nieprzeczytany post

Ze wpisowym 75zł organizatorzy naprawdę przesadzili! Ja 100zł płacę za cały maraton. Nie wybieram się.
-nikita-
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na początku się rozpędziłam, że się zapiszę, pomyślałam, że zabawa może być fajna, co prawda trochę mnie odstraszył od początku czysto i nachalnie - reklamowy charakter imprezy, ale myślę sobie - zabiorę początkującą koleżankę, niech się wciąga w bieganie, niech zobaczy, że bieganie może być fajne, limit duży, koszulkę dostanie, atrakcje jakieś obiecują.... ale jak zobaczyłam te 75 złociszy, to szczęka mi opadła. Nie dość, że się Nike "nami" zareklamuje, to jeszcze musimy za to tyle zapłacić... to naprawdę sporo, wszyscy wiemy, że jest wiele tańszych, świetnie zorganizowanych i o prawdziwie sportowym charakterze imprez.... tym bardziej, że obiecują moc atrakcji, ale tak na prawdę nikt nie wie, jakich... więc jeśli ktoś wie, co jest konkretnie w programie, to niech da znać.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

atrakcjami pewnie bedzie pakiet ulotek i zniżka 5% na produkty nike ;-)
fakt, piszą o jakiejś imprezie w parku fontann, ale to już rzecz gustu i indywidualnego wyboru ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

75zł za oglądanie reklam? Zabroniłem żonie :)
Poza tym co to za impreza biegowa, w której nie chodzi o bieganie tylko dobrą zabawę?? To już lepiej do kina pójść całą rodziną.
-nikita-
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Racja, chyba pójdę do kina, a jeszcze lepiej pobiegam po swojej ulubionej ścieżce, za darmo :-)
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jako ciekawostkę Wam napiszę. Byłam dziś w sklepie For Pro przymierzać buty. Tak się składa, że tam można odbierać pakiety na she runs the night. Całe mnóstwo dziewczyn przewinęło się po te pakiety w czasie, kiedy ja mierzyłam - frekwencja jak mniemam będzie duża. W pakiecie jest na pewno kupon zniżkowy 20% do For Pro - może komuś się przyda ta informacja. Poza tym nie dostrzegłam tam nic szczególnego, ale też nie zaglądalam dziewczynom w torby ;-) A koszulka nieszczególna.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze: A koszulka nieszczególna.
Wg mnie koszulka bardzo fajna, ale ja nie jestem targetem. :)
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na pewno są inne niż w większości tradycyjnych biegów :)

a, i większość tych dziewczyn kupowała dziś ciuchy i buty, także domniemywam, że z punktu widzenia organizatora impreza zapowiada się na bardzo udaną :bum:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ