40. BMW Berlin Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Namor
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:45:07
Życiówka w maratonie: 3:18:34

Nieprzeczytany post

Ja zarezerwowałem Hotel-Pension Gribnitz - 2 noce ze śniadaniem w pokoju jednoosobowym z łazienką 86 euro.
PKO
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Wziąłem sobie jedynkę na jedną noc w Motel One Berlin-Spittelmarkt. Akurat blisko przy 40 kilometrze :oczko: Po maratonie nocuję już w Szczecinie :usmiech:
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z podróżą to jednak samochód wygrywa z wszystkimi opcjami, od kiedy mamy A2 do Warszawy (ja mam do A2 jakieś 7km) to wychodzi około 4 godzin od wyjścia z domu do dojechania na miejsce, powiedzmy że z postojami i bez pośpiechu wyjdzie 5 godzin. Samolotem trzeba liczyć dojazd, być na lotnisku wcześniej bo odprawa, potem na lotnisku odbieranie bagaży, taksówka albo pociąg, metro czy autobus - wyjdzie dłużej licząc od drzwi do drzwi.
Ja pewnie dopiero za pół roku się zacznę rozglądać za hotelem... W sumie najpierw się skupiam na wiośnie w Wiedniu, to będzie taki niemiecki rok dla mnie ten 2013 :)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
PiotrekU
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gratuluję pomysłu przejechania tej trasy w 4 godziny. Od ciebie to jest prawie 600 km. Jechałeś kiedyś tą autostradą? Ostatnio z Warszawy do Rzepina wyszło mi 4,5h. Jechałem tam gdzie się dało z włączonym tempomatem na 150 km/h. Po drodze był 1 postój (20 min).
Zgadzam się, że jest szybko i komfortowo ale nie aż tak.
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:Ja pewnie dopiero za pół roku się zacznę rozglądać za hotelem...
Nie radzę :nienie:
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PiotrekU pisze:Gratuluję pomysłu przejechania tej trasy w 4 godziny. Od ciebie to jest prawie 600 km. Jechałeś kiedyś tą autostradą? Ostatnio z Warszawy do Rzepina wyszło mi 4,5h. Jechałem tam gdzie się dało z włączonym tempomatem na 150 km/h. Po drodze był 1 postój (20 min).
Zgadzam się, że jest szybko i komfortowo ale nie aż tak.
Nie pisałem że chcę przejechać tą trasę w 4 tylko że w 5 godzin. Policzyłem prędkość średnią 140km/h - wychodzi 4h 15min, dodałem 45 minut na postoje i to że nie cały czas utrzymam taką prędkość. Nie wiem czemu tobie tak długo wyszło ale domyślam się że były jakieś roboty na ostatnim odcinku przed Warszawą - za rok na jesieni już ich nie będzie przecież.
Z hotelem nie wiem czemu miałby to być problem - będziemy tam jechali samochodem więc możemy zatrzymać w motelu przy obwodnicy Berlina, kiedyś tam nocowaliśmy ale myślę że nie będzie problemów z hotelem na kilka miesięcy przed terminem.
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Papier wszystko przyjmie, a w praktyce wychodzą szwy ;)
PiotrkB
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

AirBerlin: Warszawa-Berlin-Warszawa niecałe 400 PLN wylot piątek lub sobota, powrót niedziela. Jak masz komu wcisnąć swoje klamoty do samochodu, to jest jeszcze tańsza taryfa.

Z hotelem ktoś wyżej pisał: Berlin to nie wioska, żeby z powodu maratonu nie było się gdzie przespać za rozsądne pieniądze.
I tylko Legia Legia Warszawa!!!
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PiotrkB pisze:Z hotelem ktoś wyżej pisał: Berlin to nie wioska, żeby z powodu maratonu nie było się gdzie przespać za rozsądne pieniądze.
Też tak myślałem nim nie zobaczyłem ile miejsc jest już zarezerwowanych na 28/29 września 2013. Zwlekając z rezerwacją, która nic nie kosztuje, masz szanse na przede wszystkim nierozsądną odległość od miejsca zdarzenia :oczko:
Awatar użytkownika
Stary Koń
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53,16

Nieprzeczytany post

A 20-30 minut od mety/startu komunikacją miejską (S-Metro- co to jest?) to jeszcze rozsądna odległość? To ten hotel co napisał o nim Martinelli. Chcą niecałe 2 stówy za dwie doby z późniejszym wymeldowaniem (ale o 14 więc to w praktyce nic nie daje). Pokój dla dwóch osób z łazienką. Myślę, że żaden szał ale... czasu coraz mniej a do szukania wcale...
Za to air berlin bardzo gut- Kraków- Berlin- Kraków (27-29) dla dwóch osób niecałe 800 zł. Tutaj się nie zastanawiałem za długo. Zwłaszcza po podliczeniu czasu i kosztów dojazdu pociągiem lub, nawet, samochodem.
Awatar użytkownika
martinelli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

i jak, macie wszyscy noclegi?
ja wreszcie wynająłem mieszkanie prywatne poprzez serwis airnbn.com ponieważ ceny hoteli są naprawdę wysokie na te daty.

co do transportu to jest jeszcze polski bus za około 150 złotych w dwie strony na te daty.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak chcesz jechać Polskim busem, to albo jesteś niski, albo wytrzymały :oczko: Ja po jednej takiej jeździe do Zakopanego drugi raz tego nie zrobię i pakuję się w pociag.
Awatar użytkownika
Herflick
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kolega ma pakiet na Berlin Maraton ale na niestety nie może pobiec. Jak wygląda sprawa przejęcia takiego pakietu startowego? Będą problemy ze startem, odbiorem pakietu? Można zamieniać nazwiska?
gg: 212072
Obrazek
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

martinelli pisze:i jak, macie wszyscy noclegi?
ja wreszcie wynająłem mieszkanie prywatne poprzez serwis airnbn.com ponieważ ceny hoteli są naprawdę wysokie na te daty.

co do transportu to jest jeszcze polski bus za około 150 złotych w dwie strony na te daty.
Od grudnia już mamy zarezerwowany hotel. Przed zapisami miałem upatrzony fajny hostelik, ale dzień po zapisach już nie było ani jednego pokoju...
Svolken pisze:Jak chcesz jechać Polskim busem, to albo jesteś niski, albo wytrzymały :oczko: Ja po jednej takiej jeździe do Zakopanego drugi raz tego nie zrobię i pakuję się w pociag.
Do Berlina akurat wybiorę się pociągiem (EuroCity "Berlin-Gdynia Express"), ale PolskimBusem też jeździłem. Ostatnio nawet z maratonu w KRK wracałem PB i wcale nie było źle. Z tym, że dodam, że za każdym razem mieliśmy miejsce przy stoliku :)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja tez pojade IC lub EX Warszawa-Berlin z samego rana w sobotę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ