Początkujący- jakie buty wybrać

thomasjacob
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Chcę zacząć biegać, a więc wcześniej powinienem zakupić odpowiednie obuwie. Czy moglibyście coś doradzić. Mam 175 cm wzrostu 85 kg wagi, stopa neutralna, lekka supinacja. Kwota jaką mogę przeznaczyć to ok 170 zł. Szukając w internecie znalazłem kilka modeli, ktore można dostać w okolicach tej ceny
-nike dart 9
-nike air alvord 10 WS
-adidas duramo
-puma axis
-puma faas 500

Który z tych modeli byłby najlepszy może coś polecicie. Głównie biegał będę na asfalcie czasem w terenie. Będeę kupował przez internet ponieważ mieszkam na wsi i daleko mam do większego miasta.
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z wymienionych to faas 500
Go Hard Or Go Home
thomasjacob
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a co sądzicie o asics patriot 5
Awatar użytkownika
Tomi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli jesteś początkujący i chcesz się zmieścić w zakładanym budżecie to szukaj butów, które cię ochronią przed twardą nawierzchnią. Prawie każdy but z tej listy będzie w porządku, pytasz o Asics - to znana marka i polecam, ale już się nauczyłem, że dopiero któreś tam buty mi podpasowały.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomi pisze: szukaj butów, które cię ochronią przed twardą nawierzchnią
będą rozkładać przed tobą dywany, w dziury w ziemi upychać poduchy i szczekać na zbliżającą się twardą nawierzchnię.
koniecznie muszą mieć garnitur, okulary przeciwsłoneczne i słuchawkę w uchu, nie musi działać, ważne by często jej dotykac palcem wskazującym.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Mortimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sugerowałbym Ci, żebyś jednak przd zakupem przymierzył choć kilka par. IMHO Lepiej jest wydać parędziesiąt złotych na podróż do najbliższej miejscowości, w której jest jakiś Intersport, Decathlon, czy - najlepiej - specjalistyczny sklep biegowy, niż wywalić 170 PLN na buty, które w ostatecznym rozrachunku będą dla Ciebie mało wygodne i odbiorą Ci przyjemność z biegania, a może nawet do niego zniechęcą.
Każdy z dostępnych Twojemu budżetowi butów będzie bowiem inaczej odczuwany przez stopę - jeden okaże się bardzo komfortowy, inny wprost przeciwnie. Niestety z lektury forów nie dowiesz się, który but Tobie przypasuje - wszyscy mamy inne potrzeby, stąd takie zatrzęsienie różnych modeli. Gdyby był jeden uniwersalny, idealny patent na wygodne obuwie, rynek szybko padłby ofiarą monopolisty.
Podobnie przez Sieć nie dobierzesz idealnie rozmiaru, a konsekwencje niedopasowania mogą być tu dokuczliwe. Serio, to nie jest takie hop-siup, np. ja kupując buty Nike biorę rozmiar 46, ale w przypadku Adidasów muszę już szukać 46 2/3.
Sent from my ENIAC
Awatar użytkownika
Buku85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Idź do sklepu sportowego lub do sklepu dedykowanego biegaczom -> Przymierz buty -> Potruchtaj po sklepie -> Kup najwygodniejsze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ