Czesc
Mam 23 lata. 3 lata temu podczas gry w pilke kopnalem bardzo silnie z polobrotu i upadlem skrecajac kolano. Wyladowalem w szpitalu, mialem zabieg artroskopii, diagnoza: chondromalacja III stopnia. Miesiac po operacji wzialem serie zastrzykow (synvisc) ale poprawa byla niewielka.
Od tego czasu mam ciagle problemy z lewym kolanem, a na dodatek jakies 2 lata temu zaczelo bolec mnie i prawe. Boli mnie glownie przy chodzeniu po schodach oraz podczas siedzenia za zgietymi kolanami.
Przez ostatni rok biegalem (50 km/tyg), jednak miesiac temu bol w kolanie byl juz na tyle dokuczliwy ze musialem to przerwac.
Zastanawialem sie juz nad operacja.
W sumie jak mialem w szpitalu artroskopie to mowili ze nie za wiele da sie zrobic, ale moze od tego czasu sie cos zmienilo ?
Strasznie uzaleznilem sie od biegania i nie moge sie pogodzic z tym ze nie bede mogl biegac.
Co byscie mi poradzili ?
Pozdrawiam
Marek
Chondromalacja - operacja ?
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Poszukaj jeszcze lepszych lekarzy.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mnie pomogły wkładki do butów. Oczywiscie nie jakies zwykle, tylko specjalnie robione. Twoj przypadek jest na pewno duzo bardziej skomplikowany niz moj, ale sprobowac nie zaszkodzi. Tu znajdziesz troche info:http://www.dynasplint.com.pl/ramki.htm
Jakby co znajdziesz mnie na gadu-gadulcu.
Jakby co znajdziesz mnie na gadu-gadulcu.
"It's not a race, it's a journey..." - RUSH - Out of a cradle