ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mnie się nie nudziło, jeśli w TV był jakiś mile odmóżdżający program typu America's Next Top Model czy cuś :hahaha: Przy samej muzyczce w uszach to ciągle gapiłam się na licznik czasu/kilometrów, a to tylko ptęgowało uczucie, że łojezu, ile jeszcze muszę bieć.
PKO
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oto dlaczego bieganie po bieżni mnie nie pociąga:

http://www.youtube.com/watch?v=lSwWeVBSA3M

Mieszkam przy Łazienkach:-)
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cava, gratuluję zakupu i jestem bardzo ciekawa dalszych doznań. Minimusy wydają mi się szalenie hardcorowe (o ile to ten sam model, który widziałam w sklepie - nie jestem w stanie tego ocenić porównując zdjecia w necie, a symbolu nie pamietam), bo mają naprawdę bardzo cienką podeszwę. Czy to ten model, gdzie jest sam vibram i zero jakiejkolwiek pianki?

Mały, na Twoją recenzję Lunarspiderow też czekam :) Muszę przyznać, że Nike to moja ulubiona firma biegowa z uwagi na super design wszystkich kolekcji. Jaką one mają podeszwę - jest elastyczna, podatna na zginanie czy raczej sztywna i tradycyjna? Tak sobie wstępnie rozmyślam, czy nie byłyby to fajne buty dla mnie, po moich doświadczeniach ze zbyt sprężystą i elastyczną podeszwą... Tylko cholernie drogie są...
Obrazek
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A tutaj jest powód, dla którego ja nie biegam na bieżni:

http://www.youtube.com/watch?v=Dp76RK3Q858

Na 100pro byłbym jednym z bohaterów tego filmu :)

Ma_tika ja trochę w nich pobiegam to na pewno napiszę obszerną relację - zresztą tworzę tekst na bieżąco :) Co do giętkości to są giętki, ale nie jakoś wyjątkowo na tle innych moich butów. Sama ta pianka sprawia, że można je wyginać, ale wydaje mi się, że tak samo można robić z większością butów z łyżwą. Nie mam porównania, bo to moje pierwsze kapcie amerykańskiego koncernu. Niemniej nie są to raczej buty w stylu Nike Free jeżeli chodzi o elastyczność podeszwy.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:Cava, gratuluję zakupu i jestem bardzo ciekawa dalszych doznań. Minimusy wydają mi się szalenie hardcorowe (o ile to ten sam model, który widziałam w sklepie - nie jestem w stanie tego ocenić porównując zdjecia w necie, a symbolu nie pamietam), bo mają naprawdę bardzo cienką podeszwę. Czy to ten model, gdzie jest sam vibram i zero jakiejkolwiek pianki?
O takie (mam nadzieję ze załączy się zdjecie)
Kolory trochę obłędne, ale co tam, przynajmniej każdy zwróci uwagę w czym biegnę :hahaha:
Jak to mawialiśmy w stajni- "nie ma lansu bez lansu" :hahaha:

Nie wiem które to jest Vibram tak naprawdę, te granatowe klastry są twardsze a ta seledynowa część podeszwy to bardzo miękka pianka.

Biegło mi się bardzo komfortowo, ale dziś czułam ciągniecie (nie ból, nie zrobił się stan zapalny i już tego nie czuję)w przyczepach Achillesów do pięt, mimo ze drop jest taki sam- 4mm jak w Adidasach w których biegam.
Choć też fakt- że się wczoraj po biegu w ogóle nie rozciągnęłam bo od razu poleciałam na basen. :lalala:
Ale stopa pracuje chyba bardziej.

Nie wiem czy jestem w jakikolwiek miarodajny sposób wiarygodnym testerem, biegam niewiele jednak, bardzo drobnym kroczkiem, powoli i "szurając " nogami. U mnie te przeciążenia na nogi są chyba jednak stosunkowo niewielkie w porównaniu do kogoś kto biega szybciej, więcej i z większą faza lotu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale zdjęcie pierdyknęłam, no sory ale taki gigantus się ściagnął z sieci.
Ale dobrze na nim widać, że ta lamówka różowa w koło góry buta kończy się bardzo brzydko.
Trochę to mnie zniesmaczyło, bo ogólnie buty są wykonane bardzo starannie (made in Vietnam :hahaha: ), a i na forum widziałam opinie że są to jedne z najlepiej wykończonych butów w ogóle. I faktycznie, założone na gołe nogi niczym i nigdzie nie uwierają, żadnych szwów się nie da wyczuć.
A tu taki- fąfel na wierzchu.
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ach, piękne są te WR10, piękne! :taktak: Tuszę, że będą lepszym zakupem niż moje WR00 :hej:
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi też się biega komfortowo w pure driftach, ba, nawet pobieglam w nich calkiem niezle w zawodach na 10 km, ale po pewnym czasie zaczelam dostawac pewne niepokojace sygnaly ze strony roznych miesni... Na pewno nie jest to wylacznie kwestia butow i raczej przyczynilo sie do tego kilka roznych czynników, tym niemniej lekko się zraziłam, a na pewno z wlasnych doswiadczen moge zalecic ostroznosc w przechodzeniu na takie buty (tzn. moze nie tyle ostroznosc, co stopniowe przyzwyczajanie się :)). Ale to pewnie wiesz.

Mały, opis brzmi obiecujaco. Muszę się wybrać do sklepu i pomacać je na żywo, ale i tak wszelkie doznania i doświadczenia chetnie poznam.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cava, i w biegosferze je kupilas w Gdyni?
Ja za tydzien bede w 3miescie i juz obmyslam co i gdzie poprzymierzac :bum: na pewno Skory w sklepiebiegowym i te minimusy tez koniecznie musze obejrzec.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gryzzelda pisze:cava, i w biegosferze je kupilas w Gdyni?
Ja za tydzien bede w 3miescie i juz obmyslam co i gdzie poprzymierzac :bum: na pewno Skory w sklepiebiegowym i te minimusy tez koniecznie musze obejrzec.
Tak w biegosferze na Świętojańskiej.
Chłopak dostanie zawału jak w przeciągu tygodnia zjawi sie kolejna baba do mierzenia minimusów. :bum:
Nie jest fanem biegania w takich butach.
Możesz wspomnieć że polecałam ich bardzo, może coś wytarguję dzięki temu na przyszły raz.
Ale jestem sprytna. :spoczko:

W tych okolicach Gdyni warto jeszcze zajechać do TESCO przy Morskiej i końcu obwodnicy.
W pasażu Tesco jest fajny Outlet z ciuchami biegowymi, a w tym samym kompleksie ale obok sklep fabryczny Adidasa.
Ale jak coś wypatrzysz w Adidasie to polec sprawdz w tym outlecie bo mogą mieć to samo taniej.

Natomiast szerokim łukiem należy ominąć lokalnu InterSport. Merelle mają tylko jakieś trapery i ogólnie to tam " psy doopami szczekają" Masakra nie sklep.

Jakbyś miała chwilę i ochotę to ja chętnie na jakąś szybką kawkę przyzakupową dojadę w miarę możliwości. :taktak:
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

cava buty extra,boskie i te kolory-noo czad!!!PIEKNE!Pewnie drogie,co? :spoczko:
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze:cava buty extra,boskie i te kolory-noo czad!!!PIEKNE!Pewnie drogie,co? :spoczko:

A Ty spakowana? Bo ja już paznokcie z nerwów obgryzłam.

Drogie cholerstwa bo 399 zł za tak naprawdę "kapcia na gumie", choć z drugiej strony niejedne buciska biegowe kosztują i 2 x tyle i ktoś kupuje.

No ja mówię, jakby człowiek miał w głowie dobrze, to by sobie espadryle kupił za 25 zeta na bazarku i miał bieganie naturalne z amortyzacją, dedykowaną techniką wyplatania podeszwy i jeszcze 100% biodegradowalne :hahaha:
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:A tutaj jest powód, dla którego ja nie biegam na bieżni:

http://www.youtube.com/watch?v=Dp76RK3Q858

Na 100pro byłbym jednym z bohaterów tego filmu :)
.

Popłakałam się ze śmiechu, najbardziej na sam koniec jak ten w sukience wzywał Pana nadaremno :hahaha:
To zaraz za Tobą byłabym na takim filmie ja- już wczoraj pierwsze co to próbowałam się obejrzeć za siebie. A to naprawdę nie jest dobry pomysł na bieżni.
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

taaaaaaaaaaa,spakowana :hej: podpaski róznej maści i nospa :jatylko: jeszcze kalosze by sie zdały i płaszcz p/deszczowy,prawda? Pada u Was? u Nas duchota ale kropi...FUCK :sss: Młody tyle czekał na Sopot,na jazdę pociągiem...Kurde :echech:
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie jest duszno, nie jest zimno, ale cały czas trochę mży.
Jutro ma być 15 st i popadywać.
Na bieganie nienajgorsza dobra pogoda, na zwiedzanie- może nie najgorsza ale i żaden szał.
No sama nie wiem.

Wczoraj było najgorzej- dobrze ponad 25 stopni, duchota niewyobrażalna az lepko i nagłe burze. Zmokłam raz jak kura, nawet nie zdążyłam przez ulicę przebiec do samochodu, tak lunęło.:/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ