Moja droga ,mój czas, moje życie mój (pół)maraton
Moderator: infernal
- lubo91
- Wyga
- Życiówka na 10k: 55:28
- Życiówka w maratonie: brak
Czwartkowy trening 2600m . Czas 14:13 .Średnie tempo 5,28 sek/km .
Ostatni trening przed zawodami , mam nadzieję że podołam w sobote.
Cel na bieg: DOBIEC !:)
Ostatni trening przed zawodami , mam nadzieję że podołam w sobote.
Cel na bieg: DOBIEC !:)
Mogę zaakceptować porażkę, ale nie mogę zaakceptować braku próby.
- lubo91
- Wyga
Jutro zawody a u mnie początki przeziębienia...
Trzeba wygrać tą walkę by jutro podjąc rękawice
Trzeba wygrać tą walkę by jutro podjąc rękawice

- lubo91
- Wyga
04.05.2013 V Bieg Pomiędzy Zamkami Ciechanów-Opinogóra
Na start ledwie co zdążyłem , lekko zdyszany ustawiłem się pod koniec stawki już po oficjalnym otwarciu zawodów. Tuż przed startem podszedł do mnie Kapolo, chwilka rozmowy . Było bardzo miło spotkać osobę która zaraziła bieganiem
) Z tego miejsca gratuluję złamania 50 minut 
Bieg rozpoczął się punktualnie , obawiałem się o swoje łydki ponieważ łapały mnie ostatnio skurcze ale podczas biegu było wszystko z nimi ok. Problem był z udami podczas podbiegów których nie brakowało na trasie. Czas który mierzyłem wyniósł 58:18 a na oficjalnych wynikach miałem czas równo minutę lepszy... Ufam jednak sobie i uznaje to jako pomyłkę
Przed biegiem nie miałem jakiś wielkich planów co do czasu , chciałem po prostu dobiec. Lecz tak gdzieś z tyłu głowy kołatała się taka myśl by złamać 60 minut i proszę udało się
Średnie tempo 5,50 sek/km , tuż po biegu byłem niesamowicie wyczerpany , wiele mnie on kosztował przez kilka minut nie mogłem się podnieść ...
Moje czasy na danych odcinkach:
2km 11:09
5km 27:20
8km 48:40
ok 100 metrów przed metą stał Kapolo i zaczął mnie dopingować , było to bardzo krzepiące . Po zakonczeniu biegu i odsapnięciu starałem się znaleźć go co niestety nie udało mi się . Bieg ten był moim najtrudniejszym jak do tej pory ale odbywał się na "mojej" ziemi i byłem niesamowicie z tego powodu szczęśliwy. Teraz niestety Krasne 26.05 musze odpuścić (kortowiada) ale za to 19.05 będzie bieg przełajowy.Postanowiłem dodać do treningów przebieżki ale to od następnego tygodnia
Komentarze viewtopic.php?f=28&t=33631 viewtopic.php?f=28&t=33631
Na start ledwie co zdążyłem , lekko zdyszany ustawiłem się pod koniec stawki już po oficjalnym otwarciu zawodów. Tuż przed startem podszedł do mnie Kapolo, chwilka rozmowy . Było bardzo miło spotkać osobę która zaraziła bieganiem

Bieg rozpoczął się punktualnie , obawiałem się o swoje łydki ponieważ łapały mnie ostatnio skurcze ale podczas biegu było wszystko z nimi ok. Problem był z udami podczas podbiegów których nie brakowało na trasie. Czas który mierzyłem wyniósł 58:18 a na oficjalnych wynikach miałem czas równo minutę lepszy... Ufam jednak sobie i uznaje to jako pomyłkę

Przed biegiem nie miałem jakiś wielkich planów co do czasu , chciałem po prostu dobiec. Lecz tak gdzieś z tyłu głowy kołatała się taka myśl by złamać 60 minut i proszę udało się

Moje czasy na danych odcinkach:
2km 11:09
5km 27:20
8km 48:40
ok 100 metrów przed metą stał Kapolo i zaczął mnie dopingować , było to bardzo krzepiące . Po zakonczeniu biegu i odsapnięciu starałem się znaleźć go co niestety nie udało mi się . Bieg ten był moim najtrudniejszym jak do tej pory ale odbywał się na "mojej" ziemi i byłem niesamowicie z tego powodu szczęśliwy. Teraz niestety Krasne 26.05 musze odpuścić (kortowiada) ale za to 19.05 będzie bieg przełajowy.Postanowiłem dodać do treningów przebieżki ale to od następnego tygodnia

Komentarze viewtopic.php?f=28&t=33631 viewtopic.php?f=28&t=33631
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- lubo91
- Wyga
Ok 6km w 40:18 , spokojny bieg z 3 minutową przerwą w połowie dystansu. Powracam do treningów na 5km .
Narazie dyszki odstawiam do jesieni (chyba)
Narazie dyszki odstawiam do jesieni (chyba)

- lubo91
- Wyga
Niestety z planów wieczornych nici . Burza więc nie ma biegania, w piątek rano odrobię. W sobotę na BBL test Coopera ciekawy jestem wyniku tego testu
)Oby nie było siary hehe
Zawody uniwersyteckie odpuściłem gdyż nie trenowałem szybkości wiec na 1 km nie za bardzo miałbym czym się pochwalić.
Na teraz zawodami głównymi są biegi w Przasnyszu 5km (15.09) i Biegnij Warszawo 10km (06.10).
Na Przasnysz przygotowania będą szczególnie precyzyjnie. W ostatnim numerze RUNNER's Extra znalazłem program treningowy "Cel 5km poniżej 20 minut" Wiem , że baaardzo ambitnie ale chcę spróbować
Plan jest 8 tygodniowy więc zacznę 8 pełnych tygodni przed zawodami 

Zawody uniwersyteckie odpuściłem gdyż nie trenowałem szybkości wiec na 1 km nie za bardzo miałbym czym się pochwalić.
Na teraz zawodami głównymi są biegi w Przasnyszu 5km (15.09) i Biegnij Warszawo 10km (06.10).
Na Przasnysz przygotowania będą szczególnie precyzyjnie. W ostatnim numerze RUNNER's Extra znalazłem program treningowy "Cel 5km poniżej 20 minut" Wiem , że baaardzo ambitnie ale chcę spróbować

- lubo91
- Wyga
4650 w okropnym skwarze... Idzie lato i trzeba się trochę do tego przyzwyczaić . 29:52 średnie tempo 6,25 sek/km.
Juutro mam nadzieję ze test Coopera , mam nadzieję ponieważ dzisiaj mała imprezka na koniec ciężkiego tygodnia :D
Juutro mam nadzieję ze test Coopera , mam nadzieję ponieważ dzisiaj mała imprezka na koniec ciężkiego tygodnia :D
- lubo91
- Wyga
11.05.2013 Test Coopera Olsztyn
Pogoda nie sprzyjała do wyjscia z domu mimo wszystko wyszedłem.
Cel 2500 m w 12 m
wynik 2900m
Średnie tempo 4,08sek/km
Jestem bardzo zadowolony z wyniku , o 400 m więcej niz sobie ustaliłem. W tabeli wyników mój mieści się jak bardzo dobry z czego się bardzo cieszę.
Za start dostałem izotoniczny napój, wodę, koszulkę i certyfikat ;d
OLSZTYN BIEGA !
Pogoda nie sprzyjała do wyjscia z domu mimo wszystko wyszedłem.
Cel 2500 m w 12 m
wynik 2900m

Średnie tempo 4,08sek/km
Jestem bardzo zadowolony z wyniku , o 400 m więcej niz sobie ustaliłem. W tabeli wyników mój mieści się jak bardzo dobry z czego się bardzo cieszę.
Za start dostałem izotoniczny napój, wodę, koszulkę i certyfikat ;d
OLSZTYN BIEGA !
- lubo91
- Wyga
Mniej czasu na treningi spowodowane pisaniem a raczej gonieniem w pisaniu pracy licencjackiej.
Dziś 2,6 km w 14:00 średnie tempo 5,23 sek/km
pierwszy raz dodałem do treningu przebieżki
Dziś 2,6 km w 14:00 średnie tempo 5,23 sek/km
pierwszy raz dodałem do treningu przebieżki
- lubo91
- Wyga
Kurcze, zaniedbuję troszkę treningi z powodu naukowych heehe obowiązków;) na szczęście jeszcze trochę i będzie z tym spokój.
Niestety odpuściłem przełajowy bieg 19.05;/ Dziś trening 4600m w 26:30 średnie tempo 5:47.
Kolejne zawody dopiero pod koniec czerwca... I dylemat, 10 czy 5 km?:)
jeszcze jutro trening i .... KORTOWIADA !
Wiadomo przerwa konieczna
)
Niestety odpuściłem przełajowy bieg 19.05;/ Dziś trening 4600m w 26:30 średnie tempo 5:47.
Kolejne zawody dopiero pod koniec czerwca... I dylemat, 10 czy 5 km?:)
jeszcze jutro trening i .... KORTOWIADA !
Wiadomo przerwa konieczna

- lubo91
- Wyga
Tydzien temu na koncercie nadwyrężyłem kostkę, myslałem ze tydzien wystarczy do regeneracji.Myliłem się...
Dziś po wielkim trudzie przebiegłem 2400m w 15:40 ale kostka boli tylko mocniej, nie wiem czy jest sens czekac co bedzie czy udać się do lekarza....
Krzyżuje mi to moje plany treningowe
Dziś po wielkim trudzie przebiegłem 2400m w 15:40 ale kostka boli tylko mocniej, nie wiem czy jest sens czekac co bedzie czy udać się do lekarza....
Krzyżuje mi to moje plany treningowe

- lubo91
- Wyga
Kostka lekko puszcza, jednak jeszcze kilka dni poczekam.
W czerwcu zawody są 23 i do wyboru 10km bądz 5km muszę zdecydować sie na któryś z tych dystansów.
Zważywszy na moje przerwy pewnie będzie to piątka
W czerwcu zawody są 23 i do wyboru 10km bądz 5km muszę zdecydować sie na któryś z tych dystansów.
Zważywszy na moje przerwy pewnie będzie to piątka

- lubo91
- Wyga
Hura !! wygląda wszystko na to ,że jest okej
4000m zrobione zero bólu w kostce. Bieg wolny 28:20 minut ale nie tempo a powrót do biegania było najważniejsze;) Mam nadzieje ,że kostka juz na dobre odpuści. Będę wiecej czasu jej poświęcał podczas rozgrzewki 

- lubo91
- Wyga
Powoli wracam 
5000m w 31:02 średnie tempo 6,12 sek/km
Wolne bieganie z siostrą, kostka nie przeszkadzała same pozytywy. Czuje ze mam słabsza dyspozycje niż miesiąc temu ale spokojnie to nadrobię, 23 czerwca wybieram jednak 5 km
Cel na 3 zawody Korony Ziemie Przasnyskiej w Jednorożcu ??
Złamać 25 minut na 5 km
)

5000m w 31:02 średnie tempo 6,12 sek/km
Wolne bieganie z siostrą, kostka nie przeszkadzała same pozytywy. Czuje ze mam słabsza dyspozycje niż miesiąc temu ale spokojnie to nadrobię, 23 czerwca wybieram jednak 5 km

Cel na 3 zawody Korony Ziemie Przasnyskiej w Jednorożcu ??
Złamać 25 minut na 5 km