Pomocy!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Jacoob
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.chcialbym od dzis zaczac biegac i proslbym o ulozenie planu treningowego czy jak sie biega mozna cwiczyc na silowni mam 19 lat i waze ok 95 kg 165cm wzorstu prosze o ulozneie planu i jakie cwiczenia na silwn robic z gory bardzo dziekuje ;)
PKO
Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27

Nieprzeczytany post

Może jeszcze frytki do tego? XD

Na początek zobacz przez ile km lub minut jesteś w stanie biec obecnie.
Można łączyć siłownie z bieganiem, chociaż przeważnie najlepiej biegać w dni, w które masz wolne od siłowni.

Poza tym: http://bieganie.pl/index.php?cat=19
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na Twoim miejscu z bieganiem bym się jeszcze wstrzymał. Masz jednak sporą nadwagę, więc może warto byłoby zacząć od marszów, pływania, roweru :usmiech: ?
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jacoob pisze:Witam.chcialbym od dzis zaczac biegac i proslbym o ulozenie planu treningowego czy jak sie biega mozna cwiczyc na silowni mam 19 lat i waze ok 95 kg 165cm wzorstu prosze o ulozneie planu i jakie cwiczenia na silwn robic z gory bardzo dziekuje ;)
kolega wyzej ma troche racji -
układanie planu jest dobre jak wiemy czego chcemy - a w tym co napisałes nie wiem do czego sie szykujesz co chcesz opsiagnać dzieki bieganiu wiec ciezko jest napisac plan nie widzac po co ma słuzyć.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Jacoob
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ok dziekuje za pomoc znaczy ja duzo chodzilem a da cos jak diete bd mial dobra i samo bieganie hm
Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27

Nieprzeczytany post

Jeśli chcesz schudnąć, to przede wszystkim dieta i bieganie (lub inne aeroby, chodzenie, marszobiegi, rower itd.). Od treningu siłowego zbyt wiele nie schudniesz.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeWeidenbaum pisze:Jeśli chcesz schudnąć, to przede wszystkim dieta i bieganie (lub inne aeroby, chodzenie, marszobiegi, rower itd.). Od treningu siłowego zbyt wiele nie schudniesz.
Trochę się mylisz. Stymulacja mięśni całego ciała jest potrzebna do palenia tłuszczu. Obwodówka małymi ciężarami raz w tygodniu daje bardzo dobre efekty.
Awatar użytkownika
niuniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiedząc jaką masz nadwagę i sugerując się swoją, zdecydowanie polecam, jak najwięcej różnych ćwiczeń. 30 kg nadwagi to już bardzo dużo, powinieneś po 1 mieć ujemny bilans spalanych kalorii, chociaż w małym stopniu, np spalasz w ciągu dnia 2700 kcal to zjadaj na poziomie 2300-2500, po 2 różnorodność ćwiczeń, zmień tryb życia na aktywny, możesz przecież nie tylko biegać( o ile możesz na tę chwilę), ale również basenik, rower, siłownia, kalistenika, marszobiegi, worek, itp, itd.
Co do treningu, to w miarę jak się będziesz czuć ćwicz np w jeden dzień rower plus basen, drugi dzień worek plus kalistenika, trzeci marszobiegi/bieganie. Urozmaicaj sobie tak jak Ci się będzie podobać i na ile będziesz miał sił. Moje treningi to np: pn - rano bieg wieczór rower, wt - dłuższy bieg, śr - rano krótki bieg, wieczór basen, itp, itd... aaa no i najważniejsze:) musisz zdecydowanie wyrobić w sobie nawyk bycia aktywnym, co to znaczy? W zależności od osoby wyrobienie w sobie nawyku, to sumienne powtarzanie danej czynności przez okres od 21 do nawet 70 dni, czyli wytrzymanie najtrudniejszego okresu, później już wszystko przychodzi z automatu :hej: , to tak jak mycie rano zębów, nikt Ci o tym nie przypomina, robisz to bez zmuszania, tak samo musi wyglądać przyzwyczajenie do biegania:) mam nadzieję że pomogłem :spoczko:

Pozdrowionka Niuniek
- To niemożliwe!!
- Tylko jeśli w to wierzysz.
Jacoob
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dziekuje wam ;)
ja od wczortaj mam :) sanidanie musli obiad warzywka i soczek grejfrueowy :)
mam tak ze w jeden dzien biegac a w drugi rowerek ;) i silowni wylacznie tylko nogi robic ;) <-- mozna takie cos prowadzic?
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bieganie i rower na zmianę i jeszcze na siłowni tylko nogi?

a reszta? tj ręce, brzuch, plecy?
na siłowni obwód, czyli wzmacnianie wszystkiego po trochu. tak z grubsza.

na początek raczej skup się na rowerze + siłownia, co drugi dzień mniej więcej, jeśli będziesz miał siły i motywacje przeplatając marszem. jak widzę ruszasz z kopytka i wszystko na raz.

dietę też weź po lupę, bo na samych warzywkach może siły szybko braknąć. za duży tu szok organizmowi szykujesz.
cats do not go for a walk to get somewhere, but to explore
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I na siłowni trzymaj się z dala od jakichkolwiek maszyn. Wolne ciężary i ćwiczenia z masą własnego ciała mają być Twoim imieniem (pierwszym).
Ostatnio zmieniony 09 maja 2013, 14:43 przez Bylon, łącznie zmieniany 1 raz.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
malkrzysztof
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z tego co mi wiadomo to na siłownie jak idziesz jako początkujący to i tak nie robisz konkretnego planu na konkretne partie mięśni tylko przez 3 miesiące robisz trening ogólnorozwojowy. Polecam stepery i inne aeroby których nie jesteś w stanie zrobić poza siłownią.
Jacoob
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ok Dzieki koledzy :))
jeszcze bylbym wdzieczny jak by mil ktos napisal jakis obiadek sobie robic ;)
Awatar użytkownika
niuniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Smaczny, to podstawa:)
- To niemożliwe!!
- Tylko jeśli w to wierzysz.
New Balance but biegowy