kolana i hormony

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kora
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Troche moze nie na temat tu bede pisac, ale szukam pomocy, moze ktos zna jakies linki, albo ma jakies wiadomosci. Chodzi o to, ze mam reumatoidalne zapalenie kolana;  w podstawówce cwiczylam szermierke i sztuki walki- ale to bylo dawno; teraz juz nie cwicze, mam za to sliczna córeczke -3 miesiace. Przed ciaza byla remisja, a teraz jest ostry nawrót i musze brac kortykoisterydy - encorton. Boje sie o córe, bo to hormon, ale tylko to zaleca lekarz,ze wzgledu na to, ze karmie piersia. Ale jest coraz gorzej, kolano puchnie i boli bardzo, rano sa przykurcze i nie wiem co mam  robic. Chodze teraz tez na ultradzwieki, ale po tym tez boli, i mam zmniejszona ruchomosc stawu. Bardzo chce karmic ja chociaz do 6 miesiecy, a jesli sie da i dluzej, ale na razie nie widac zeby sie dalo...
Na razie staram sie zachowac ruchomosc stawu i troche spaceruje z córa, bardzo bym chciala móc biegac... pozdrawiam serdecznie...
kora
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Murat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Radziłbym raczej rowerek niż bieganie...Szkoda przyspieszać degenerację stawów.
Pozdrawiam!
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciąża jest stanem fizjologicznej immunosupresji, większość chorób reumatoidalnych podczas niej ulega remisji, ale niestety później zaostrza się. Jeśli masz zdiagnozowane RZS koniecznie się lecz! Możesz karmić piersią i brać encorton - Amerykańska Akademia Pediatryczna uznała prednizon (=preparat encorton) za lek, który może być stosowany w czasie karmienia piersią. Link http://www.laktacja.pl
Jeśli tylko prednizon będziesz brać, możesz karmić długo. Jeśli masz wątpliwości zadzwoń lub odwiedź poradnię laktacyjną, są przy szpitalach położniczych.
Często mniej oznacza więcej
ODPOWIEDZ