przygotowuje się do półmaratonu więc .....

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
rafał k
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam
chcę się przygotować do pierwszego w moim życiu półmaratonu - 09.VI
biegam rekreacyjnie od 2 lat , staram się biec minimum 4 razy w tygodniu w tym w weekend bieg ok 15 km...
myślę że dam radę przebiec półmaraton ale....
cały czas biegałem z telefonem i endomondo ale od przyszłego tygodnia będę miał garmina forerunner-a i w związku z tym mam pytanie o bieganie pulsometrem.
jak określić swoje HR max i z jakim %HR biegać ???
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chcesz ukończyć półmaraton czy biec na określony wynik? Jeśli chcesz ukończyć to zdaje mi się, że powinno się biegać długie wybiegania w tempie swobodnym tzn w takim w którym będziesz się dobrze czuł, a więc będziesz widział jakie masz HR, ale jeśli chcesz biec na określony czas, złapać jakąś super dla siebie życiówkę to już wchodzi w grę II zakres i tempa (chyba). Ja się dobrze nie znam na tym dystansie, ale to jest moje zdanie, najlepiej wytłumaczą Ci tutaj inni koledzy bo być może ja się mylę. Tak czy inaczej, życzę udanego debiutu i radości z ukończenia półmaratonu :hejhej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

rafał k pisze:witam
chcę się przygotować do pierwszego w moim życiu półmaratonu - 09.VI
biegam rekreacyjnie od 2 lat , staram się biec minimum 4 razy w tygodniu w tym w weekend bieg ok 15 km...
myślę że dam radę przebiec półmaraton ale....
cały czas biegałem z telefonem i endomondo ale od przyszłego tygodnia będę miał garmina forerunner-a i w związku z tym mam pytanie o bieganie pulsometrem.
jak określić swoje HR max i z jakim %HR biegać ???
Podstawowe sprawy związane z pulsometrem
Tętno maksymalne
Środki treningowe
Przeczytaj, jak dalej nie będziesz wiedział, to zadaj konkretniejsze pytanie
Krzysiek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ