Kraków - Kliny, Borek Fałęcki

Japonia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam głównie po pracy, gdzieś tak po godz. 17, średnio dwa razy w tyg. i w weekend - ale tu nie mam jakiejś konkretnej godziny, różnie bywa.

Regenerujesz się po maratonie? Jak poszło bieganie ?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dmarcin pisze:Ja mieszkam przy Kapelance. Praktycznie zawsze biegałem po bulwarze, ale teraz, gdy robi się cieplej i nawierzchnia będzie bardziej ubita, chcę wybrać się pozwiedzać Zakrzówek. Mogę się podłączyć, gdyby ktoś chciał tam biegać ;)
A nie biegłeś przypadkiem od Matecznego w stronę Kapelanki w sobotę ok 22? Bo mignął mi jakiś biegacz (był ze 100 m przede mną)
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Japonia pisze: Regenerujesz się po maratonie? Jak poszło bieganie ?
przebiegłam całą trasę ;)

bolało dwa dni, dużo wtedy chodziłam (po Zakrzówku, po schodach) i ruszałam się, od środy biegam znowu- ruch pomógł przemetabolizować toksyny i w środę już nie czułam niedzielnego biegu ;)

a Ty gdzie zazwyczaj biegasz? Teraz łąki się nie nadają do niczego, mokro, błoto... trzeba sobie radzić inaczej.
Japonia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Gratuluję przebiegnięcia maratonu :taktak:
Dla mnie to na razie sfera marzeń, ale małymi kroczkami i do przodu :hej:

Rzeczywiście mokro na łąkach, ostatnio biegałam przy Łagiewnikach, na wale o którym tu ktoś pisał.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mówisz o tej hałdzie przy budowanym centrum papieskim? http://imageshack.us/photo/my-images/58 ... adion.jpg/
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja nie kojarzę tego miejsca, biegam sobie wzdłuż obwodnicy, da się bez problemu przejść suchą stopą na trasie 10-15 km ;)
Japonia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aaa .. tak tak o tej hałdzie - dzięki Tomasir :hejhej:
Dzisiaj po pracy sprawdzę suchość klinowskich łąk.
Dzisiaj rano ok. godz 7 jak wychodziłam do pracy to biegła w kierunku łąk ładna brunetka w czerwonej czapce z daszkiem. Może to Ty Mysza byłaś :niewiem: ?
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Japonia pisze:Aaa .. tak tak o tej hałdzie - dzięki Tomasir :hejhej:
Dzisiaj po pracy sprawdzę suchość klinowskich łąk.
Dzisiaj rano ok. godz 7 jak wychodziłam do pracy to biegła w kierunku łąk ładna brunetka w czerwonej czapce z daszkiem. Może to Ty Mysza byłaś :niewiem: ?
ładna brunetka zdecydowanie do mnie nie pasuje ;)

i nie biegam w czapce

a o 7 najpóźniej wbiegam do klatki, kończąc trening ;)

mnie mozna poznac po nieduzym, rudym kundelku, ktory zawsze mi towarzyszy
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dla wszystkich Sąsiadów, znudzonych podmokłymi łąkami, idealne miejsce na długie wybiegania:

http://www.runningmap.com/?id=547366

moja dzisiejsza trasa (mniej więcej, bo ścieżek w lesie jest całe mnóstwo)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jak wygląda nawierzchnia? Napisz ile z tej trasy jest po asfalcie, bo wygląda bardzo fajnie i jak tylko wrócę w rytm długich biegów - na pewno bym tam zawitał
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

w lesie jak to w lesie- miękkie ścieżki, chłodno, przyjemnie
bywają niezłe górki- trasa dość wymagająca, ale znajdzie się bardziej płaski szlak
asfalt głównie w rejonie obwodnicy, nie dużo
za to dużo robactwa ;p
no i obowiązkowo bez muzyki- odgłosy lasu są cudne ;)

wczoraj pobiegłam jeszcze dalej i szczerze to się zgubiłam- biegałam 3 godziny 20 minut w sumie, nie mogłam znaleźć drogi do domu, kluczyłam po ścieżkach aż w końcu wybiegłam na Obrony Tyńca i jakoś udało mi się wrócić, ale i tak zbłądziłam jeszcze bo pobiegłam Kozieniecką i wylądowałam na wiadukcie, musiałam wracać i przedzierać się na ślepo przez krzaki, myślałam, że umrę z pragnienia ;p
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

double post
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

25myszy pisze:w lesie jak to w lesie- miękkie ścieżki, chłodno, przyjemnie
bywają niezłe górki- trasa dość wymagająca, ale znajdzie się bardziej płaski szlak
asfalt głównie w rejonie obwodnicy, nie dużo
za to dużo robactwa ;p
no i obowiązkowo bez muzyki- odgłosy lasu są cudne ;)

wczoraj pobiegłam jeszcze dalej i szczerze to się zgubiłam- biegałam 3 godziny 20 minut w sumie, nie mogłam znaleźć drogi do domu, kluczyłam po ścieżkach aż w końcu wybiegłam na Obrony Tyńca i jakoś udało mi się wrócić, ale i tak zbłądziłam jeszcze bo pobiegłam Kozieniecką i wylądowałam na wiadukcie, musiałam wracać i przedzierać się na ślepo przez krzaki, myślałam, że umrę z pragnienia ;p

To są właśnie te niezapomniane przeżycia z biegania :D Ja prawie narobiłem kiedyś w portki, jak wybiegłem na wspomnianej wyżej hałdzie zza zakrętu a tu dwa amstaffy patrzą na mnie. Oczywiście każdy bez smyczy i kagańca! :orany: Na szczęście 50 metrów dalej pokazała się pani z małym dzieckiem w wózeczku. Choć i tak nieswojo się czułem jak te psy kilka razy na trasie mijałem ...

A tak przy okazji Twojej trasy - przyjrzałem się temu laskowi i wychodzi, że można w nim ładne 8 km zrobić:

http://www.endomondo.com/routes/192228413

ps. 25myszy - znajomy mówił mi, że jak dobrze pamiętam to drogi w tym lasku są kamieniem wyłożone - prawda to? Bo zależy mi na typowo leśnych duktach.
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tomasir pisze:
A tak przy okazji Twojej trasy - przyjrzałem się temu laskowi i wychodzi, że można w nim ładne 8 km zrobić:

http://www.endomondo.com/routes/192228413
to co znaznaczyłeś, to raptem polowa lasu :) zresztą to "główne drogi", a tam jest naprawdę dużo ścieżek nie uwzględnionych na mapie
tomasir pisze: ps. 25myszy - znajomy mówił mi, że jak dobrze pamiętam to drogi w tym lasku są kamieniem wyłożone - prawda to? Bo zależy mi na typowo leśnych duktach.
może te dróżki na obrzeżach lasu są trochę twardsze, ale tak jak mówiłam, w lesie ścieżek dostatek ;)

najlepiej zobacz sobie na google maps: http://maps.google.pl/maps?q=tyniec+kra ... =0CJ0BELYD
jest dużo zdjęć z lasu, streetview poza lasem

moim zdaniem możesz śmiało ruszać na podbój Tyńca ;)

a co do psów, to sama biegam z moim i czuję się znacznie bezpieczniej
większość czworonogów (nawet tych groźnie wyglądających) jest niegroźna, ale oczywiście dużo zależy od właściciela, jego podejścia i sposobu, w jaki wychowuje psa (sama się boję dużych psów, ale znam na tyle psią mimikę że potrafię stwierdzić, czy jest się czego obawiać)
Japonia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Super przykłady nowych tras biegowych - w weekend wypróbuję. Może wezmę ze sobą wodę do picia bo też mam skłonność do błądzenia w na trasie a szczególnie w lesie.
ODPOWIEDZ