Maraton 2014
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To te same, albo prawie że te same co w tym roku i w bardzo zbliżonych terminach. Wpisz w wyszukiwarkę maratony polska kalendarz biegów, pierwsze kilka stron odpowie na Twoje pytanie.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Tak jak napisał kolega - w większości imprezy, które odbyły się w tym roku, odbędą się w przyszłym roku. A co konkretnie Cię interesuje? Szukasz jakiegoś maratonu ze względu na termin? Unikalność? A może chciałbyś pobiec w imprezie, która odbędzie się pierwszy raz? Szukasz kameralnego maratonu? Albo w konkretnym regionie kraju?
- Laufer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55.13,---
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Osobiście biegałem w Warszawie i Krakowie. Patrząc na te dwie imprezy, na debiut polecam Ci Kraków. Trasa przyjemna, kibice rewelacyjni, dobra organizacja.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Profil trasy masz na stronie organizatora:Laufer pisze:A biegał ktoś w Poznaniu? słyszałem, że tam jest dość spokojna trasa i w miarę płaska:)
http://runkeeper.com/user/542996092/route/1428511
Po rozmowach ze znajomymi mogę powiedzieć, że podbieg po 35. kilometrze jest "dość uciążliwy"

- adam1adam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:10
- Życiówka w maratonie: 2:32:24
Kolego tez szukam fajnego maratonu na wiosne 2014 w kwietniu i z tego co
zaszlyszalem , zobaczylem pozostaje do wyboru.
1- Hamburg- niedaleko odemnie 400km , duze mozliwosci noclegu szybka, plaska
trasa , dobra organizacja..
Przeciw - czasami wieje a (jak to nad morzem), niewiadomo z jakiego
bloku wystartujesz??
2-Düsseldorf -tydzien pozniej, troche dalej ,ale tez szybka trasa i dobra organizacja.
Przeciw podobnie jak Hamburg.
3-Wieden - za daleko (dla mnie)
4- Rotterdam-daleko- podobnie jak Hamburg
5-Warszawa- chyba w Warszawie trasa nie nalezy do latwych (nawet Szost na
podbiegach wysiadl) i wialo.
6-Lodz, Krakow- nalezy je rozwazyc -chyba mozna sie pokusic trasa podobno jest szybka.
7-Londyn - Klasyk , ale taki latwy to on niejest- moga byc problemy , zeby sie dostac do
odpowiedniego bloku startowego ,moze pozniej nie na pierwszy raz.
Pozostaja jeszcze maratony :Praga, Hanover, Leipzig, a to jeszcze nie wszystkie.
Ja decyduje sie chyba na Hamburg ale " live is live".
bloku wystartujesz??
2-Düsseldorf -tydzien pozniej, troche dalej ,ale tez szybka trasa i dobra organizacja.
6-Lodz, Krakow- nalezy je rozwazyc -chyba mozna sie pokusic trasa podobno jest szybka.
7-Londyn - Klasyk , ale taki latwy to on niejest- moga byc problemy , zeby sie dostac do
Pozostaja jeszcze maratony :Praga, Hanover, Leipzig, a to jeszcze nie wszystkie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19

Fajnie jest np w Rzymie start i meta pod Coloseum, trasa przez Watykan, Fontanne Di Trevi, schody hiszpańskie.....niezapomniane wrazenia.....
Albo Praga po obu stronach wełtawy, moze Paryż:):) chociaz tam nie biegłem.......
Z naszych krajowych to zostaje wielka piatka ( korona maratonów): wrocław, kraków, warszawa, poznań....debno ale to najmniejszy bieg.

powodzenia w wyborze pamietajcie tylko ze na znanych i " sławnych" trasach zapisy trwają pare godzin ( np Berlin 2013)..i po zawodach
Jak to nie wiadomo z jakiego bloku wystartujesz ? Wystartujesz z takiego bloku na jaki zadeklarujesz czas przy rejestracji do maratonu. Biegłem w Hamburgu trzy razy i ani razu wiatr nie byl problemem.adam1adam pisze:Kolego tez szukam fajnego maratonu na wiosne 2014 w kwietniu i z tego co
bloku wystartujesz??
- Laufer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55.13,---
- Beck`s
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Osobiście od dłuższego czasu dojrzewa we mnie myśl, że to właśnie Kraków będzie maratonem w którym zadebiutuję w następnym rokumaly89 pisze:Osobiście biegałem w Warszawie i Krakowie. Patrząc na te dwie imprezy, na debiut polecam Ci Kraków. Trasa przyjemna, kibice rewelacyjni, dobra organizacja.

Oby tylko wszystko potoczyło się dobrze.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Beck`s pisze:Osobiście od dłuższego czasu dojrzewa we mnie myśl, że to właśnie Kraków będzie maratonem w którym zadebiutuję w następnym rokumaly89 pisze:Osobiście biegałem w Warszawie i Krakowie. Patrząc na te dwie imprezy, na debiut polecam Ci Kraków. Trasa przyjemna, kibice rewelacyjni, dobra organizacja.
Oby tylko wszystko potoczyło się dobrze.
Naprawdę szczerze polecam Ci ten bieg! Rozmawiałem ze znajomymi, którzy robili Koronę Maratonów Polskich jak szukałem biegu dla siebie i spośród tych 5 biegów polecali szczególnie właśnie Kraków. Słuchając ich rad pojechałem do stolicy Małopolski i nie zawiodłem się

- pejot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:39
- Kontakt:
http://www.marathonrunnersdiary.com/rac ... s-list.php
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przecież tutaj, poza MW, są same zagraniczne biegi, a autor wyraźnie prosił o podanie biegów krajowych.pejot pisze:http://www.marathonrunnersdiary.com/rac ... s-list.php